Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

173 gasten online

 
Nog geen etmaal nadat Hans Nijland in zijn wekelijkse nieuwsbrief heeft gemeld dat er tot 1 september a.s. ongewenst spelers kunnen vertrekken is het gedonder al aan de gang. Sander de Vries van het AD meldt dat Feyenoord naar Eric Botteghin heeft geïnformeerd, maar dat FC Groningen de centrale verdediger niet wil laten gaan. Jan Mennega van het Dagblad van het Noorden gaat een stap verder en zegt dat de Rotterdammers inmiddels ook al een bod op de Braziliaan hebben uitgebracht. Bottegin zou wel voor een overgang voelen, maar de FC wil hem niet laten gaan, aldus Mennega (1, 2) Wordt vervolgd, naar wij vrezen. Wij vermoeden dat FC Groningren wél zaken wil doen, maar pas op het moment dat er een waardige vervanger is gestrikt.

 

"Ook twee clubs uit Engelse Championship bieden op Eric Botteghin"

Jan Mennega van het Dagblad van het Noorden meldt op woensdagavond 29 juli 2015 dat naast Feyenoord ook twee clubs uit de Engelse Championship, het op één na hoogste Engelse niveau, een bod op Eric Botteghin hebben uitgebracht. Om welke clubs het gaat doet Mennega niet uit de doeken.

Eerder vandaag schreven we al het volgende:

Op 21 juli jl. schreef AD.nl dat Eric Botteghin aan PSV was aangeboden. Het AD voegde er het volgende aan toe: "Hij lijkt vanwege zijn leeftijd en nog resterende contractduur bij FC Groningen geen serieuze optie."

We zullen zien of FC Groningen erin slaagt de defensieve rots in de branding voor de Trots van het Noorden te behouden. Het contract van Eric Botteghin loopt nog tot medio 2016; wil de FC nog iets aan hem verdienen, dan zwicht het wellicht voor een verhoogde aanbieding.

 

"Eric Botteghin heeft geen clausule in contract; Feyenoord komt met tweede bod"

Sander de Vries van het AD geeft aan dat Feyenoord met  een tweede bod zal komen en dus wil doorpakken. De info komt van Botteghin zelf. In het contract van de centrale verdediger is geen gelimiteerde afkoopclausule opgenomen, aldus De Vries (1, 2). Inmiddels heeft Martin van Geel van Feyenoord bevestigd dat zijn club binnenkort met een tweede bod op de proppen zal komen.

Hans Nijland: "Verkoop van nog een basisspeler is geen optie" - maar wellicht wel als FC vervanger vindt
VI.nl heeft met Hans Nijland gesproken. De algemeen directeur reageert als volgt: "Er zijn verschillende clubs met interesse, maar als Botteghin ook vertrekt, wordt het bij ons véél te dun. Het is voor ons geen optie na Tjaronn Chery en Maikel Kieftenbeld nog een basisspeler te laten gaan. We zitten nu zo kort voor de start van het seizoen. Daar gaan we echt niet aan beginnen. Dat heb ik ook netjes laten weten aan Eric Gudde en Martin van Geel van Feyenoord. Want we gaan het dit seizoen gewoon ontzettend druk krijgen. Daarom willen we Botteghin niet kwijt."

De adder zit wat ons betreft in de volgende passage van VI.nl:

Of een afscheid van Botteghin (27) bespreekbaar wordt als FC Groningen eerst de tijd krijgt om een vervanger te vinden, liet Nijland in het midden. 'Daar kan ik nu niets over zeggen.'

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.