Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

154 gasten online

Patrick Mörk, de zaakwaarnemer van Simon Tibbling, komt op Svenskafans in een uitgebreid interview aan het woord. Volgens Mörk had Tibbling medio 2010 naar ajax gekund toen de middenvelder nog maar 15 jaar was, maar Simons toenmalige club, Brommapojkarna, verlangde maar liefst € 1 miljoen voor de speler; bovendien koos Simon er zelf voor in Zweden te blijven, zo vertelde Mörk in 2012 aan Fotbolltransfers.

{AF}Begin 2011 vertrok Tibbling naar Djurgården, waar hij nu drie seizoenen min of meer vaste waarde is.

Mörk adviseert spelers tussen 21 en 23 een volgende stap te maken. Als je jonger bent dan 21, dan ben je er zelden klaar voor, en als je ouder bent dan 23 dan ben je eigenlijk te laat, zo is Mörk van mening. Simon Tibbling is weliswaar nog maar 20, "maar hij is jong begonnen en hij wil ervoor gaan. Hij heeft bovendien een passie voor voetbal", zo omschrijft Mörk hem. 

"Hij is iets meer een Nederlands dan een Zweeds type speler. Hij is slim; hij wil naar een club waar hij zich verder kan ontwikkelen. Hij weet dat een transfer naar een Nederlandse club de perfecte volgende stap voor hem is. En we hoeven het niet te ontkennen. Als Djurgården rond komt met een Nederlandse club, dan zal Simon heel gelukkig zijn", zo laat Patrick Mörk eigenlijk doorschemeren dat het aan Simon niet zal liggen mocht een transfer naar FC Groningen mislukken. Mörk zegt dat FC Groningen een echte Zweedse club is. "Alle Zweedse spelers hebben zich daar goed ontwikkeld. FC Groningen zou een optimale club voor Simon zijn. Je moet spelers laten gaan als ze voelen dat ze er klaar voor zijn."

Nog iets over zijn mentaliteit, volgens zijn zaakwaarnemer: "Voetbal en speeltijd heeft de hoogste prioriteit voor hem. Ik denk niet dat hij erover nadenkt wat hij verdient. Wat dat betreft is hij een uitzondering in het hedendaagse voetbal."

Simon Tibbling werd eerder in verband gebracht met het Engelse Crystal Palace, maar Mörk heeft niets van de Britten gehoord, en hij zou een stap naar Crystal Palace ook niet goed vinden voor zijn klant.

Nog even de meest recente statistieken van Simon Tibbling, met dank aan Soccerway:

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.