Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

209 gasten online

Na een periode van relatieve rust aan het transfergeruchtenfront meldt Jan Mennega van het Dagblad van het Noorden dat FC Groningen in Stockholm met Djurgårdens IF over een transfer van Simon Tibbling, de 7 september jl. 20 jaar geworden middenvelder, heeft onderhandeld. Namens FC Groningen voerden algemeen directeur Hans Nijland en manager technische zaken Peter Jeltema de onderhandelingen.

Het Dagblad van het Noorden meldt tevens dat een transfer van May Mahlangu naar de Trots van het Noorden van de baan is. Wel zou FC Groningen ook nog geïnteresseerd zijn in de Zweedse middenvelder Simon Gustafson. Over Johan Larsson en Jakob Johansson wordt niet gesproken.

"FC Groningen biedt iets meer dan € 1 miljoen op Simon Tibbling"
Volgens Aftonbladet zou FC Groningen iets meer dan 10 miljoen Zweedse kronen, omgerekend iets meer dan € 1 miljoen, op Tibbling hebben geboden; de vraagprijs zou tussen 10 en 14 miljoen Zweedse kronen (€ 1,08 - 1,51 miljoen) liggen. Het zou ons echter niet verbazen als deze info's slechts op de informatie van het Dagblad van het Noorden gebaseerd zijn, en niet op eigen bronnen. 

Technische baas van Djurgårdens IF bevestigt meeting met FC Groningen
Bosse Andersson, de 'sportchef' van Djurgårdens IF, heeft tegenover Fotbollskanalen bevestigd dat hij met een delegatie van FC Groningen heeft gesproken. Of Simon Tibbling de club in de winter verlaat wil hij niet zeggen: "We zullen zien." De site schrijft dat Henk Veldmate in een eerder stadium loog over de belangstelling van FC Groningen in Tibbling. Saillant detail: Simon Tibbling, Simon Gustafson, Simon Thern, Johan Larsson en Pawel Cibicki, spelers met wie FC Groningen eerder in verband werd of nog steeds wordt gebracht, hebben allemaal dezelfde zaakwaarnemer.

Op de status van de onderhandelingen wilden zowel Hans Nijland als ook Peter Jeltema gisteren tegenover het Dagblad van het Noorden geen commentaar geven.

Het contract met Tibbling, die FC Groningen afgelopen zomer ook al graag had gecontracteerd, loopt nog tot 31 december 2016. Volgens het Dagblad van het Noorden vraagt Djurgårdens IF voor Tibbling een transfersom tussen de één en anderhalf miljoen euro.

May Mahlangu, de aanvallende middenvelder van IFK Göteborg, had in de aankomende transferperiode een transfervrije status en was daarmee nog interessanter voor FC Groningen. Hij zou volgens Hans Nijland echter inmiddels een contract hebben getekend bij een Spaanse club. Opvallend genoeg kunnen wij over een nieuwe club van Mahlangu in de Zweedse pers niets vinden. Is hier sprake van een afleidingsmanoeuvre?

Met Simon Gustafson, eveneens een middenvelder die actief is op de Zweedse velden, heeft de Trots van het Noorden nog een interessante speler op het verlanglijstje staan. Gustafson is nu nog in dienst van BK Häcken, maar zijn contract loopt aan het einde van dit kalenderjaar af. De 19-jarige wordt gezien als een groot talent en is tevens international van Zweden onder 21.

Status Peter Larsson en Jakob Johansson
Over twee andere Zweedse spelers die recent met FC Groningen in verband werden gebracht, Peter Larsson van IF Elfsborg en Jakob Johansson van IFK Göteborg, schrijft het Dagblad van het Noorden niets - mogelijk mag Mennega daarover van Nijland niets naar buiten brengen. Larsson is een veelscorende rechtsback over wie de journalist Henrik Leman als één van de weinigen in Zweden zegt dat hij verdedigend tekort komt om in het Zweedse nationale elftal te kunnen spelen. Middenvelder Johansson werd enkele dagen geleden door Aftonbladet ook met China in verband gebracht. Zijn zaakwaarnemer, Per Jonsson, wenst nergens op te reageren. Zowel Jakob Johansson als zijn ploeggenoot, May Mahlangu, beschikken over een aflopend contract en zouden IFK volgens Aftonbladet inmiddels de rug hebben toegekeerd.

Wordt vervolgd!

Gerelateerde artikelen:
29-09-2014 Delegatie FC Groningen aanwezig bij Zweedse duel IFK Göteborg - Djurgårdens IF; sterke wedstrijd Simon Tibbling
22-08-2014 Djurgårdens IF: "Wij verkopen Simon Tibbling deze zomer niet"
21-08-2014 "FC Groningen wil volgende week graag over Tibbling onderhandelen"
20-08-2014 Henk Veldmate over stand van zaken transfers Género Zeefuik en Simon Tibbling
19-08-2014 "FC Groningen bekijkt Simon Tibbling, middenvelder van Zweedse Djurgårdens IF"

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.