Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

182 gasten online

Twee dagen nadat we in de Zweedse pers konden lezen dat de transfervrije May Mahlangu van IFK Göteborg kon kiezen uit aanbiedingen van FC Groningen en PAOK Saloniki lijkt de kogel reeds door de kerk. Volgens Fotbollskanalen en Aftonbladet is een overgang van de 25-jarige Zuid-Afrikaanse middenvelder naar FC Groningen nabij. Hans Nijland wil tegenover Fotbollskanalen niet op het bericht reageren: "Wij gaan nooit in op namen van spelers."

 Peter Jeltema tegenover RTV Noord: "Niks concreet"

Manager technische zaken Peter Jeltema heeft tegenover Elwin Baas van RTV Noord laten weten dat FC Groningen May Mahlangu, Simon Tibbling en Johan Larsson verschillende keren heeft bekeken en dat het interessante spelers zijn, maar dat er op dit moment niets concreet is (bron).

Jeltema verklaart verder op RTV Noord in een gesprek waarbij hij ongetwijfeld bepaald niet het achterste van zijn tong laat zien:

Over May Mahlangu:

"Wij kennen zijn kwaliteiten. Het is een box-to-box-middenvelder die goed bij ons zou passen. Het is een interessante speler voor ons. Maar concreet is het absoluut nog niet. Wij zijn niet in onderhandeling met hem of zijn zaakwaarnemer, want we gaan behoedzaam te werk komende winter. Wij willen onze selectie een impuls geven, maar realiseren ons dat we het geld maar een keer kunnen uitgeven."

Over Simon Tibbling en Johan Larsson:
"FC Groningen volgt ook de Zweed Simon Tibbling (Djurgardens IF) en zijn landgenoot Johan Larsson (IF Elfsborg). Volgens de club is FC Groningen op dit moment niet concreet, net als bij Mahlangu, om dit duo naar Euroborg te halen", aldus RTV Noord.

De vraag is nog even hoe het met de salariseisen zit bij niet uit de EU afkomstige spelers die reeds vijf jaar of langer in de EU verblijven. Mochten deze restricties soepeler zijn in vergelijking met net in de EU neergestreken 'exoten', die minimaal 150% van het gemiddelde Eredivisiesalaris moeten toucheren, dan lijkt een transfer van Mahlangu naar Groningen ook in bedrijfseconomische zin verantwoord.

Gerelateerd artikel:

03-11-2014 "May Mahlangu kan kiezen uit FC Groningen en PAOK Saloniki"

Wordt vast en zeker vervolgd!

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.