Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

145 gasten online

"FC Groningen geïnteresseerd in Danny Hoesen als opvolger van Zivkovic"

Opnieuw wordt een aanvallend ingestelde speler, die al in 2012 door FC Groningen werd begeerd, aan de Trots van het Noorden gelinkt. Volgens De Telegraaf hebben FC Groningen, FC Utrecht en 1. FC Nürnberg bij Marc Overmars, directeur voetbalzaken van ajax, geïnformeerd naar de mogelijkheden om de aan PAOK Saloniki verhuurde Danny Hoesen over te nemen. De 23-jarige aanvaller heeft in Amsterdam nog een contract tot medio 2015, met een optie tot medio 2016, maar de ajacieden zouden Hoesen graag willen verkopen. Verhuur behoort volgens de op de hoofdstad gerichte krant echter ook tot de mogelijkheden.

 

Ook AD.nl meldt dat genoemde drie clubs zich bij ajax voor Danny Hoesen hebben gemeld. FC Utrecht zou in hem de gewenste vervanger zien van de aan FC Kopenhagen verkochte Steve de Ridder. "De Limburgse aanvaller van de landskampioen was al twee keer eerder in beeld bij de club uit de Domstad, maar Hoesen zag een overgang toen niet zitten", aldus het AD.

 

UPDATE maandag 26 mei 2014:

"FC Groningen en ajax akkoord over transfersom Hoesen; naar verluidt enkele tonnen"

Volgens De Telegraaf hebben FC Groningen en ajax een akkoord bereikt over de transfersom, die FC Groningen moet betalen om Danny Hoesen over te kunnen nemen. De krant vult aan: "Het wachten is nu op een akkoord over een meerjarige verbintenis tussen de Groningse Europa Leaguedeelnemer en de Limburger", en schrijft dat FC Groningen de beide andere geïnteresseerden in Hoesen, FC Utrecht en 1. FC Nürnberg, afgetroefd lijkt te hebben.

 

Mike Verweij, sportverslaggever van De Telegraaf, meldt dat Hoesen woensdag terugkomt van vakantie en dan in gesprek gaat met FC Groningen; de transfersom bedraagt naar verluidt enkele tonnen, aldus Verweij (1, 2)

 

Spitsnieuws schrijft in een zeker taalkundig weinig verheffend artikel dat PAOK Saloniki nog wel een optie tot koop heeft bedongen bij het aangaan van een huurovereenkomst met ajax inzake Hoesen, maar het lijkt onwaarschijnlijk dat de Grieken deze optie zullen lichten. Hoesen is bij PAOK immers op een zijspoor geraakt.

Op zondag 25 mei jl. schreven we al het volgende:

 

FC Groningen heeft bij de gesprekken met ajax over de transfer van Richairo Zivkovic ook bedongen dat het Dejan Meleg hetzij in het seizoen 2014-2015, hetzij in het seizoen 2015-2016 kan huren. Mocht het van het tijdelijk aantrekken van de Servische aanvaller afzien, dan ontvangt FC Groningen € 100.000 bovenop de aan de verkoop van Zivkovic verbonden transfersom.

 

Of de interesse van FC Groningen voor Danny Hoesen (en Jarchinio Antonia) betekent dat de FC al dan niet voorlopig afziet van het huren van Meleg lijkt aannemelijk. Een andere mogelijkheid is dat FC Groningen naar Danny Hoesen heeft geïnformeerd, en ook Dejan Meleg als buitenspeler op het oog had, maar de aandacht naar Jarchinio Antonia heeft verlegd bij de zoektocht naar een rechter aanvaller. Dit is een positie waar Hoesen, primair een centrumaanvaller, ook kan spelen.

 

Edit: Wim Masker schrijft in de Groninger Gezinsbode dat Danny Hoesen wordt gezien als vervanger van Richairo Zivkovic.

 

Op 28 maart 2012 berichtten wij in dit artikel over de belangstelling van FC Groningen voor Danny Hoesen, die toen door Fulham aan Fortuna Sittard werd verhuurd. Hoesen vertrok echter naar ajax, en liet naar ons idee qua kapsones zien in de hoofdstad op z'n plek te zijn.

 

"FC Groningen informeerde naar of sprak met vier potentiële versterkingen"

Wim Masker schrijft in de Groninger Gezinsbode:

 

"De vier spelers naar wie FC Groningen heeft geïnformeerd, of inmiddels mee heeft gesproken zijn: Martijn van der Laan (Cambuur), Jordy Buijs (NAC), Jarchinio Antonia (Go Ahead Eagles) en Danny Hoesen (ajax). Deze vier zijn kandidaat-opvolgers voor respectievelijk Burnet, Kieftenbeld, Kirm en Zivkovic.


Directeur Hans Nijland zei woensdag na de huldiging te hopen dat de club spelers met aflopende contracten langer aan zich zou kunnen binden (waarschijnlijk doelend Kieftenbeld en Burnet). Of dit betekent dat er dan een streep gaat door de kandidatuur van Van der Laan en Buijs is onbekend.

 

Gerelateerd artikel:

 

28-03-2012 "FC Groningen geïnteresseerd in Danny Hoesen (21)"

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.