Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

573 gasten online

 

"Jurrie Koolhof, hoofd scouting van FC Groningen, in beeld voor functie van hoofdtrainer De Graafschap"

Omroep Gelderland bericht dat Jurrie Koolhof, met ingang van dit seizoen hoofd scouting van FC Groningen, in beeld is bij het door roddel en achterklap geregeerde De Graafschap om de aldaar in februari opgestapte hoofdtrainer Jimmy Calderwood op te volgen. De omroep schrijft: "Woensdagavond liet Peter Hofstede van de Raad van Commissarissen van de Doetinchemse club tijdens een bijeenkomst met supporters weten dat oud-speler en voormalig hoofdtrainer Koolhof een kandidaat zou kunnen zijn. Hofstede wilde na afloop niet verder ingaan op de naam van Koolhof." Ook interim-trainer Jan Vreman zou een serieuze optie zijn om Calderwood op te volgen.

 

RTV Noord heeft inmiddels met Jurrie Koolhof gesproken, en schrijft: "De hoofdscout van FC Groningen heeft zelf nog niets gehoord van de club. Koolhof laat weten, dat hij eerst wil afwachten of De Graafschap hem gaat benaderen, voordat hij serieus over de baan na wil gaan denken."

Koolhof, 54 jaar oud, speelde in het seizoen 1987-1988 als spits voor FC Groningen (25 wedstrijden, 10 doelpunten) en is sinds 1 februari 2009 scout bij FC Groningen, kort nadat het contract van scout Roy Beukenkamp op 24 december 2008 werd ontbonden. Tussen 1990 en 1993 speelde hij voor De Graafschap, waar zijn zoon Dean momenteel tot de eerste selectie behoort.

 

Jurrie Koolhof werkte aan het begin van deze eeuw ook al als trainer bij De Graafschap. Zijn roots liggen echter in Oost-Groningen: hij werd op 10 januari 1960 geboren in Beerta en speelde in de jeugd van Veendam, dat ook zijn eerste profclub werd.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek