Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

208 gasten online

Ziet FC Groningen in Eric Botteghin nog steeds gewenste opvolger Van Dijk?

UPDATE zondagavond 23 juni 2013: "FC Groningen doet eerste bod op Eric Botteghin"

Stand van zaken zaterdag 22 juni 2013:

Op 12 april jl. kwam Omroep Brabant met het bericht dat Eric Botteghin in de belangstelling zou staan van FC Groningen, zie ons artikel van die dag. Volgens bronnen van de zuidelijke omroep zou de 1,92m lange Braziliaan, die op 31 augustus a.s. 26 jaar wordt en ook over de Italiaanse nationaliteit beschikt, de gewenste opvolger van Virgil van Dijk zijn. Botteghin heeft in Breda nog een contract tot medio 2014; hij heeft in zijn contract een clausule laten opnemen dat hij voor een gelimiteerd bedrag van naar verluidt € 750.000 van club kan verwisselen.

 

Hij heeft niet de intentie om zijn contract bij NAC Breda te verlengen.

 

Inmiddels is Virgil van Dijk aan Celtic verkocht, en dus kan (en moet) de clubleiding van FC Groningen druk aan de slag om een geschikte vervanger bereid te vinden de overstap naar FC Groningen te maken. FC Groningen is reeds bezig met Aleksandar Pantic van Rode Ster Belgrado, maar in tegenstelling tot diverse andere media zien wij in deze verdediger, die we wél graag naar Groningen zien komen, niet de vervanger van Virgil van Dijk.

 

"Eric Botteghin beoogde leider defensie FC Groningen"

Het Dagblad van het Noorden meldt op zondag 23 juni 2013 dat Eric Botteghin de beoogde leider van de defensie van FC Groningen is en dus als opvolger van Virgil van Dijk gezien moet worden. Ook het DvhN schrijft dat Botteghin NAC Breda voor € 750.000 mag verlaten. NAC Breda begint overigens op maandag 24 juni 2013 in Zundert met de eerste training van het nieuwe seizoen.

 

UPDATE zondagavond 23 juni 2013: "FC Groningen doet eerste bod op Eric Botteghin"

Omroep Brabant meldt vanavond op Twitter en op de website dat FC Groningen inmiddels een eerste bod op Eric Botteghin heeft gedaan! De omroep schrijft: "FC Groningen heeft zich bij NAC Breda gemeld voor Eric Botteghin. De Groningers willen de centrale verdediger overnemen van de Bredase club en hebben een eerste bod gedaan. Botteghin heeft bij NAC nog een doorlopend contract van een jaar, dus moet er een vergoeding betaald worden. De Braziliaan heeft een gelimiteerde transfersom in zijn contract staan. Naar verluidt is die 750.000 euro. Botteghin kon bij NAC ook zijn contract tussentijds verlengen, maar zag hier van af. Omroep Brabant meldde de belangstelling van FC Groningen al een tijd geleden. Ook Heerenveen toonde interesse. Botteghin zelf kwam er destijds met de Friezen zelf niet uit."

 

"FC Groningen deed al twee maal bod op Eric Botteghin; NAC Breda houdt vast aan € 750.000"

Voetbal International meldt op maandag 24 juni 2013 dat FC Groningen tot nu toe twee maal een bod op Eric Botteghin heeft uitgebracht. NAC Breda houdt echter vast aan het gelimiteerde afkoopbedrag van € 750.000 (1, 2).

Op zaterdag 22 juni 2013 schreven we reeds:

 

Henk Veldmate heeft gisteren op de clubsite van FC Groningen gezegd dat een aankoop een echte versterking moet zijn en breed gedragen moet worden door het technisch platform. Wij zien in de jonge Pantic een centrale verdediger die gebaat is bij een ervaren, coachende centrale verdediger naast zich, iemand die er bovendien onmiddellijk staat. Verder heeft FC Groningen na het vertrek van Virgil van Dijk o.i. behoefte aan lengte in de defensie.

  

De 1,92m lange Eric Botteghin zou in onze ogen perfect in dit plaatje passen. Hij werd reeds in april met FC Groningen in verband gebracht, nota bene als de gewenste opvolger van Virgil van Dijk. De komende week of weken zal duidelijk worden of FC Groningen werk gaat maken van het contracteren van Botteghin. Het is de grote vraag of Eric Botteghin in FC Groningen de gewenste stap vooruit ziet, en of NAC Breda bereid is water bij de wijn te doen. Een gelimiteerde afkoopsom van € 750.000 voor een nog één jaar lopend contract is fors. Tot voor kort had NAC de centen hard nodig. Onduidelijk is of de club uit Breda na de ca. € 3 miljoen in het laadje brengende verkoop van Nemanja Gudelj aan AZ bereid is om Botteghin tegen minder dan de hoofdprijs van de hand te doen.

 

Wij zouden heel blij zijn met de komst van Eric Botteghin naar FC Groningen en hopen dat de Trots van het Noorden in hem nog steeds de gewenste opvolger van Virgil van Dijk ziet.

 

 

Gerelateerd artikel:

 

12-04-2013 "FC Groningen wil Eric Botteghin als vervanger van Virgil van Dijk"

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.