Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

140 gasten online

"FC Groningen biedt op Aleksandar Pantic van Rode Ster Belgrado"

Stand van zaken donderdag 20 juni 2013:

FC Groningen zou een bod van € 300.000 hebben neergelegd bij Rode Ster Belgrado voor de Serviër Aleksandar Pantic (21), zo meldt het Servische Mozzart vandaag. Pantic is een 1,84m lange speler die op beide posities centraal achterin kan spelen en eventueel ook al rechtsback kan fungeren. De speler, die regelmatig samen met Filip Kostic deel uitmaakt van Jong Servië, heeft afgelopen seizoen 15 officiële wedstrijden in clubverband gespeeld en wist hierin ook een keer te scoren.

 

Op 31 augustus 2012, in de allerlaatste uren van de transfer window, maakte hij de overstap van FK Rad naar Rode Ster. Hij heeft nog een doorlopende verbintenis tot medio 2016.

 

Het Servische Zurnal is vrij stellig: "Aleksandar Pantic zal zijn carrière in Groningen voortzetten." Ook RTV Noord memoreert inmiddels de mogelijke interesse van FC Groningen in de Serviër. Waar rook is, is vuur!


UPDATE vrijdag 21 juni 2103: Interesse FC Groningen in Aleksandar Pantic is serieus; Henk Veldmate ontkent niet dat er met Rode Ster wordt onderhandeld

De gisteren in de Servische media gemelde interesse van FC Groningen in de Servische centrale verdediger Aleksandar Pantic is vandaag door Henk Veldmate niet bestreden. RTV Noord zegt dat FC Groningen zeker geïnteresseerd is; Henk Veldmate wil echter niet zeggen of het klopt dat FC Groningen ook al met Rode Ster Belgrado in onderhandeling is, zoals Servische media berichten. Veldmate: "Ik vind het niet netjes richting Rode Ster om te zeggen of wij al aan het onderhandelen zijn over een eventuele transfer. Ik kan alleen zeggen dat wij Pantic een interessante speler vinden."

Stand van zaken donderdag 20 juni 2013:

 

Voor Rode Ster Belgrado zou een eventuele verkoop van Pantic een uitstekende mogelijkheid zijn om een klein beetje financiële ruimte te creëren. De club uit de Servische hoofdstad boekt nog wel aardige sportieve successen. Zo eindigde Rode Ster afgelopen seizoen op een tweede plaats achter aartsrivaal Partizan Belgrado in de Servische Super Liga. Financieel gezien verkeert de club echter al een tijdje in zeer zwaar weer. Met een schuldenlast van ca. € 50 miljoen is de club de afgelopen maanden niet eens meer in staat geweest de volledige spelerssalarissen te betalen. Spelers moesten vanaf november 2012 genoegen nemen met een vergoeding van € 600 per maand.

 

Aleksandar Pantic, op 11 april 1992 geboren in het Servische Aranđelovac, spande onlangs een arbitragezaak tegen zijn club aan om zijn contract te laten ontbinden. Woensdag heeft de commissie uitspraak gedaan en hierin bepaald dat Pantic transfervrij mag vertrekken bij de club, zo meldt het Servische Sportska centrala. De uitspraak wordt echter pas maandag a.s. van kracht waardoor de club er veel aan gelegen is om vóór die tijd zaken te doen met FC Groningen. Dit verklaart ook een relatief kleine transfersom voor een verbintenis die nog drie jaar doorloopt.

 

De vraag is overigens waarom FC Groningen niet wacht tot maandag, de dag dat Pantic gratis mag vertrekken. Staan er dan diverse clubs in de rij om hem voor de neus van FC Groningen weg te kapen? Of zijn er dan andere juridische obstakels te verwachten, daar waar de clubs nu onderling een deal kunnen sluiten?

 

Pantic valt overigens onder de dure 'niet-EU-regeling', en zal dus een forse vergoeding moeten ontvangen, behalve als er voorouders kunnen worden opgeduikeld die wél uit de EU afkomstig zijn.

 

Rode Ster meldt op de clubsite dat de 'Arbitražne komisije' nog altijd geen uitspraak heeft gedaan in de door Aleksandar Pantic en Srdjan Mijailović aangespannen zaak. De verwachting is dat er de komende dagen een uitspraak wordt gedaan. Rode Ster gaat ervan uit dat er een voor alle partijen acceptabele oplossing wordt gevonden, net zoals bij de door de gebroeders Srnić aangespannen zaak. Zij trokken hun aanklacht in en vertrokken vervolgens voor een geringe vergoeding naar het Servische FK Čukarički.

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.