Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

433 gasten online

"Kwakman praatte 22 april jl. met FC Groningen; 23 april a.s. gesprek met NAC"

UPDATE 7 mei 2013: "Komst Kwakman naar NAC voorlopig nog ver weg"

Stand van zaken maandag 22 april 2013:

Op 2 april jl. schreven we in dit artikel dat er volgens VI.nl op korte termijn een gesprek zou plaatsvinden tussen Kees Kwakman en NAC Breda. De zaakwaarnemer van Kees Kwakman en de Bredase club hadden op dat moment al een paar gesprekken met elkaar gevoerd, maar de aanvoerder van FC Groningen had zelf nog niet met zijn oude club gesproken.

 

VI.nl weet vandaag te melden dat Kees Kwakman morgen een gesprek met NAC Breda zal hebben. NAC Breda hoopt dat Kees Kwakman bereid is zijn loopbaan in Breda voort te zetten.

 

Na het onderhoud met NAC Breda zal Kees Kwakman opnieuw met FC Groningen in gesprek gaan.

 

UPDATE 7 mei 2013: Dennis van Bergen, NAC-watcher van Voetbal International, meldt vandaag op Twitter het volgende: "Komst Kwakman naar NAC is voorlopig nog ver weg. Spelers hikken aan tegen lagere salarissen in Breda. Elke speler kijkt -terecht- naar geld"

Van Bergen ging er later vanmiddag als volgt op in: "Ter verduidelijking: NAC en Kwakman hebben nog niet over geld gesproken. Transfervrije spelers nemen simpelweg geen overhaaste beslissingen. In algemene zin geldt dat spelers (zie Luijckx) meer en meer ervaren dat NAC qua salarissen teruggaat. Dat is simpelweg noodzaak. NAC moet met aantrekken nieuwe spelers wedijveren met clubs onderin Eredivisie. Daar schrikken spelers/zaakwaarnemers nog wel eens van."

 

"FC Groningen volgt Kees Luijckx"

Uit navraag is ons gebleken dat FC Groningen de 27-jarige Kees Luijckx van NAC Breda volgt. Luijckx heeft te kennen gegeven zijn aflopende contract bij NAC Breda niet te willen verlengen. Er is voor hem concrete interesse uit België, Duitsland en Nederland, uit ieder land één club. In de winterstop werd Luijckx met het Duitse FC Augsburg in verband gebracht. Nog niet duidelijk is of FC Groningen de Nederlandse club is die op dit moment concreet voor Luijckx in de markt is. Veel zal vermoedelijk afhangen van de toekomst van Kees Kwakman.

 

Kees Luijckx, gisteren in BN De Stem: "Uiteindelijk heb ik om twee redenen het besluit genomen om aan iets nieuws te beginnen. De eerste vanwege de beperkte sportieve perspectieven mogelijkheden. Daarnaast zou ik redelijk veel geld moeten inleveren. Met pijn in het hart heb ik deze beslissing genomen. Echt waar."

 

"FC Groningen en FC Utrecht hebben belangstelling voor Kees Luijckx"

Nu pas zien we dat in de papieren editie van Voetbal International op woensdag 1 mei jl. viel te lezen dat Kees Luijckx op dat moment nog twijfelde over verlenging van zijn contract bij NAC Breda met drie jaar, omdat hij in de belangstelling staat van FC Groningen en FC Utrecht én zinspeelt op een buitenlands avontuur; bovendien zou hij in Breda salaris moeten inleveren indien hij zijn contract zou hebben verlengd.

Stand van zaken maandag 22 april 2013:

 

Vandaag spraken FC Groningen en Kees Kwakman met elkaar. Technisch manager Henk Veldmate sprak van een 'open gesprek', dat nu pas kon plaatsvinden, omdat er door de sportieve tegenslagen en de invulling van de technische staf meerdere zaken on hold waren gezet, zo citeert VI.nl Henk Veldmate, die over het gesprek met Kwakman slechts het volgende kwijt wil: "We hebben afgesproken dat we elkaar snel duidelijkheid geven over wat we met elkaar willen."

 

Henk Veldmate: "Eerste, open gesprek tussen FC Groningen en Kees Kwakman krijgt een vervolg"

Henk Veldmate komt op donderdag 25 april 2013 in het Dagblad van het Noorden aan het woord. Net als VI.nl schrijft de krant over het gesprek dat Kees Kwakman afgelopen maandag met FC Groningen had. Volgens Veldmate was het een open gesprek dat een vervolg krijgt. Op dinsdag 23 april 2013 sprak Kees Kwakman met NAC Breda dat heeft aangegeven hem naar Breda te willen terughalen. Volgens de aanvoerder van FC Groningen was het een oriënterend gesprek.

 

Van alle spelers met aflopende contracten is Kees Kwakman de enige met wie FC Groningen na de formele opzegging van de verbintenissen heeft gesproken, aldus het DvhN, dat concludeert dat het derhalve onwaarschijnlijk is dat Tim Sparv, Femi, Luis Pedro en Tim Keurntjes volgend seizoen nog voor FC Groningen zullen uitkomen. Wat ons betreft speelt Kees Kwakman ook het komende seizoen voor FC Groningen. Met het dreigende vertrek van Virgil van Dijk lijkt het belangrijk om de ervaren Kwakman achterin te laten staan zodat Timo Letschert nog wat in de luwte kan groeien in zijn rol als rechter centrale verdediger. Van Letschert kan en mag niet verwacht worden dat hij er met ingang van het komende seizoen meteen staat als basisspeler van het eerste elftal; wij hopen dan ook dat er voor Virgil van Dijk een ervaren vervanger wordt aangetrokken.

 

Nick Bakker zal pas in de tweede helft van het komende seizoen weer op het voetbalveld te bewonderen zijn, maar de ervaring leert dat een speler die een kruisbandblessure heeft gehad pas na meer dan een seizoen weer de oude is. In onze ogen is alles wat hij komend seizoen in het eerste elftal kan spelen meegenomen.

 

Wellicht is het aanbieden van een nieuw contract aan Kees Kwakman afhankelijk van de toekomst van Jonas Ivens. Als FC Groningen er niet in slaagt om Ivens te verkopen, dan vrezen wij dat het financieel niet haalbaar is om én met  Kees Kwakman te verlengen én een ervaren vervanger voor Virgil van Dijk te contracteren.

 

Gerelateerd artikel:

 

02-04-2013 "Kees Kwakman praat binnenkort met NAC Breda"

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.