Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

157 gasten online

"Brighton heeft £ 2 miljoen (€ 2,4 miljoen) geboden op Virgil van Dijk; Van Dijk staat open voor Brighton"

Wat gaan we de resterende 14 dagen van deze transfer window nog beleven? Dan Salisbury-Jones, sportjournalist bij het met name op Newcastle en Sunderland gerichte Sky Tyne & Wear, heeft vanmorgen op de website van Sky (bekijk de video vanaf 2'25'') en op Twitter gezegd dat het Engelse Brighton een bod op Virgil van Dijk zou hebben uitgebracht, en dat Virgil open zou staan voor een transfer naar Brighton.

 

De journalist zegt wel dat het gerucht nog niet is bevestigd en dat hij er ook niet zeker van is dat FC Groningen het bod zal accepteren. Hij noemt geen bedragen, maar volgens TEAMtalk, dat zich baseert op de Daily Mirror, zou het gaan om £ 2 miljoen (€ 2,4 miljoen).

 

Brighton, voluit: Brighton & Hove Albion Football Club, komt niet uit in de Premie League maar speelt één niveau lager. In de Premiership staat het na 26 wedstrijden op een achtste plaats. Het zou ons niet verbazen als Virgil van Dijk juist een kleinere Engelse club als de ideale vervolgstap zou zien, en niet een club waar hij wellicht niet op een basisplaats kan rekenen.

 

North Stand Chat, een forum van Brighton, heeft naar aanleiding van het gerucht inmiddels een topic in het leven geroepen met de veelzeggende naam Bizarre Transfer Speculation - Virgil van Dijk.

 

"Zaterdag ontmoeting Virgil van Dijk met clubofficials van Brighton"

Soccer_sauce is wel erg voortvarend en zegt dat Virgil van Dijk morgen (zaterdag) een ontmoeting heeft met clubofficials van Brighton. Aangezien FC Groningen morgen de laatste training in de aanloop naar het duel met FC Utrecht afwerkt kunnen we ons niet voorstellen dat Van Dijk morgen gesprekken met Brighton zal voeren.

 

UPDATE: Zojuist heeft Hans Nijland via Twitter bevestigd dat Brighton een officiële bieding op Virgil van Dijk heeft gedaan. Deze bieding heeft de club echter naast zich neergelegd.

Het bedrag ligt beduidend lager dan de lieve som van £ 5 miljoen (€ 6 miljoen) die vannacht in relatie tot de interesse van Newcastle United werd genoemd, maar ligt boven de £ 1,3 miljoen (€ 1,6 miljoen) die het eveneens geïnteresseerde Everton bereid zou zijn voor Virgil van Dijk op tafel te leggen. Ook Sunderland wordt met Van Dijk in verband gebracht. Zou geen van deze rookpluimen tot vuur leiden?

 

Gerelateerde artikelen: 

 

18-01-2013 "Newcastle United heeft £ 5 miljoen (€ 6 miljoen) over voor Virgil van Dijk"

10-01-2013 "Ook Sunderland AFC geïnteresseerd in Virgil van Dijk"

09-01-2013 "Virgil van Dijk wordt bij Everton gezien als vervanger van John Heitinga"

13-09-2012 Engelse pers: "Newcastle United wil Virgil van Dijk in januari contracteren"

20-03-2012 Newcastle United wil Virgil van Dijk

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.