Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

116 gasten online

TELEGRAAF: PIETER HUISTRA OPVOLGER RON JANS
Volgens de Telegraaf is Pieter Huistra de opvolger van Ron Jans bij FC Groningen. Huistra zou een contract voor twee jaar tekenen bij de Trots van het Noorden. De Telegraaf baseert zich op bronnen "rondom de club". Ajax zou al ingestemd hebben met het vertrek van Huistra, die op dit moment nog trainer is van Jong Ajax.

Update: Een oplettende medesupporter heeft ons gemeld dat Pieter Huistra rond 11.15 uur bij de Euroborg gearriveerd is. Om 14 uur zal het nieuws tijdens een persconferentie officieel bekend gemaakt worden.


Huistra (42) is eerder speler (28 wedstrijden) en jeugdtrainer bij FC Groningen geweest. In 2005 vertrok hij naar Vitesse, waar hij als assistent-trainer aan de slag kon. Hij volgde de cursus Coach Betaald Voetbal met onder anderen Marco van Basten, die hem als stagiair naar Amsterdam haalde. Nadat Adrie Koster overstapte naar Club Brugge en Aron Winter stopte, kreeg Huistra de leiding over Jong Ajax.

Op Wikipedia is het volgende over de carriére van Pieter Huistra te vinden:
Huistra begon zijn voetbalcarrière als amateur bij Drachtster Boys, waarbij zijn grote kwaliteiten als snel opvielen. Hij maakte zijn debuut in het betaald voetbal in 1984 bij FC Groningen. Na drie seizoenen werd hij verhuurd aan de BV Veendam, die toen in de eredivisie uitkwam. Daar viel hij zo op dat trainer Kees Rijvers hem naar FC Twente haalde. De linksbuiten werd een vaste kracht en haalde het Nederlands elftal. Een blessure kostte hem echter zijn plaats in de selectie voor het WK voetbal 1990. In totaal speelde hij acht interlands.

Hetzelfde jaar vertrok Huistra naar de Glasgow Rangers. Hij speelde vijf seizoenen voor deze club en werd ieder jaar kampioen van Schotland. In 1995 volgde hij Wim Jansen naar Japan. Samen werkten zij in de J-League bij Sanfrecce Hiroshima.

Na twee seizoenen keerde hij voor korte tijd terug naar FC Groningen. In 1997 ging hij naar Lierse. Na twee jaar kreeg hij een zware blessure aan zijn achillespees. Zowel in zijn laatste jaar bij Lierse SK als in het daaropvolgende seizoen bij RBC Roosendaal kwam hij niet aan spelen toe.

Huistra werd na zijn spelerscarrière jeugdtrainer bij FC Groningen en was van 2005 tot en met 2008 assistent-trainer bij Vitesse.

Op 3 april werd bekend dat Huistra tijdelijk de taken van Rob Witschge overneemt als assistent-trainer bij AFC Ajax. Vanaf het seizoen 2009/2010 is Huistra aangesteld als coach van Jong Ajax, als opvolger van Adrie Koster.