Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

167 gasten online

Planning: Edison Flores en Henk Veldmate keren maandag terug naar Nederland

Edison Flores komt uitgebreid in vraaggesprekken met Libero.pe en Diario Correo Perú aan het woord. Het is de bedoeling dat hij a.s. maandag, samen met zijn moeder en Henk Veldmate, in het vliegtuig stapt om in Groningen een vierjarig contract te tekenen. Alle nog af te handelen formaliteiten (het gaat alleen nog om een 'visa de trabajo' (tewerkstellingsvergunning) te kunnen krijgen) zijn dan nl. afgerond, zo is de verwachting.

 

Universitario de Deportes, de huidige club van Flores, dreigde Flores niet te willen vrijgeven omdat het de 18-jarige speler in de tweede fase van de competitie, die nu is begonnen en waarin Universitario met zeven andere ploegen in één poule is ingedeeld, wilde inzetten. Nadat FC Groningen de transfersom die Universitario ontvangt ($ 400.000, omgerekend € 318.000) alvast op een rekening heeft gezet was ook dit probleem echter getackeld.

 

Flores zegt dat hij vanaf begin september met FC Groningen zal gaan meetrainen. Ons is nog niet helemaal duidelijk waarom het oppakken van de trainingen met de Trots van het Noorden niet eerder kan geschieden, mocht Flores zijn contract daadwerkelijk volgende week al gaan tekenen.

Ook is niet helemaal duidelijk hoe de komende dagen van Flores eruit zien. Gesproken wordt over een competitiewedstrijd tegen Inti Gas die hij vrijdag graag nog voor Universitario zou willen spelen (het lijkt hem mooi om met een doelpunt af te sluiten), maar ook wordt gesteld dat deze competitiewedstrijd uit het programma is gegooid (volgens Netjoven.pe omdat het stadion van Inti Gas niet beschikbaar is omdat het vanwege een concert is verhuurd; er zou echter een oplossing zijn: de wedstrijd zou in Estadio Alberto Gallardo, het stadion van Sporting Cristal, gespeeld kunnen worden).

 

Door alle chaos rond de competitiewedstrijd van 'La U' tegen Inti Gas zou Edison Flores met Peru U20 kunnen spelen. Hij reist vandaag met Henk Veldmate en Carlos Gonzales, zijn zaakwaarnemer, naar het Peruaanse Arequipa, waar het toernooi waaraan Peru U20 meedoet wordt gehouden. Het is de bedoeling dat hij vervolgens een wedstrijd speelt voor Peru U20. Of dat de wedstrijd van Peru U20 van vandaag of die van overmorgen is wordt niet gezegd.

 

 

Over zijn verblijf in Groningen zegt hij dat hij de stad erg mooi en rustig vindt, en hij zegt dat hij de fans van FC Groningen 'muy apasionados' (erg gepassioneerd) zijn en dat ze de spelers erg waarderen. Hij zegt dat hij bij een club komt die in Nederland een grote traditie heeft. Universitario ziet hij overigens als 'zijn huis' en hij heeft er vandaag nog even met zijn vrienden, zoals hij zijn ploeggenoten noemt, getraind.

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.