Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

208 gasten online

Voetbal International: "Dusan Tadic voor € 7,7 miljoen naar FC Twente";

RTV Noord: "FC Groningen ontkent transfer ten stelligste"

Stand van zaken maandag 5 maart 2012:

Johan Derksen heeft vanavond in het TV-programma Voetbal International verteld dat Dusan Tadic voor een bedrag van  € 7,7 miljoen aan FC Twente is verkocht. Hiervan zou een bedrag van € 7 miljoen voor FC Groningen zijn en € 700.000 voor Zoran Pavlovic, de zaakwaarnemer van Dusan Tadic. De Serviër zou bij de Tukkers een jaarsalaris van € 530.000 netto gaan verdienen.

 

Op Twitter zegt Fardau Wagenaar, FC Twente-watcher van De Twentsche Courant Tubantia, dat FC Twente ontkent dat er al overeenstemming tussen beide clubs is bereikt. Ook de bedragen die Derksen heeft genoemd kloppen volgens FC Twente niet, aldus Wagenaar. FC Twente zou slechts toegeven dat ze met Tadic bezig zijn.

 

Hans Nijland dinsdagmiddag in nieuwsbrief: ‘Geen akkoord met FC Twente over transfer Tadic’

Hans Nijland heeft vanmiddag in zijn nieuwsbrief gereageerd op het gisteren door Johan Derksen in Voetbal International gelanceerde gerucht. De algemeen directeur van FC Groningen geeft aan dat het niet waar is wat gisteravond is verteld, maar dat een vertrek van Tadic komende zomer niet valt uit te sluiten. Ook wil Tadic zijn contract met FC Groningen niet tot medio 2016 of 2017 verlengen omdat hij toe is aan een nieuwe stap in zijn carrière, zo heeft hij de club in januari meegedeeld. Nijland:

 

"Gisteravond werden wij verrast door het bericht dat wij al een tijd een akkoord zouden hebben bereikt met FC Twente over de overgang van Dusan Tadic naar Enschede. In het televisieprogramma Voetbal International werd daarbij melding gemaakt dat met deze transfer een bedrag van 7,7 miljoen euro gemoeid zou zijn, waarvan zeven miljoen voor FC Groningen. Dit alles is niet waar. Tijdens het transferwindow in januari heeft FC Twente inderdaad geprobeerd Tadic per direct van ons over te nemen, maar wij hebben toen een goede en zeer serieuze bieding uit Enschede naast ons neergelegd, hetgeen wij ook na het sluiten van het transferwindow via onze online nieuwsbrief hebben gecommuniceerd.


Sindsdien hebben wij nog wel regelmatig contact gehad met FC Twente over een overgang van Tadic naar Enschede, komende zomer. Van een deal is op dit moment echter geen sprake. We sluiten niet uit dat FC Twente alsnog een poging zal ondernemen Tadic van ons over te nemen. Wij wachten af wat dit zal opleveren. Tadic heeft in januari bij ons aangegeven toe te zijn aan nieuwe stap in zijn carrière en dat hij om die reden niet wilde ingaan op een voorstel tot contractverlenging bij FC Groningen. Zijn huidige verbintenis loopt nog tot medio 2013, met een optie aan onze zijde voor nog eens twee jaar, maar een vertrek uit Euroborg komende zomer valt niet uit te sluiten.

 

Donderdagavond hebben wij in de ABN AMRO Business Corner in Euroborg wederom een bijeenkomst met onze investeerders van het Spelersobligatiefonds van FC Groningen. Na ieder transferwindow brengen wij de obligatiehouders op de hoogte van de laatste stand van zaken bij de club. Deze reguliere bijeenkomst met onze investeerders stond al gepland en staat dus geheel los van de laatste berichtgeving rondom Tadic."

 

Stand van zaken maandag 5 maart 2012:

 

Als we iets níet willen, dan is het een overgang van Dusan Tadic naar een club in de Eredivisie, en al helemaal niet naar een club als ajax of FC Twente. Zolang FC Groningen en FC Twente het bericht niet bevestigen houden we graag nog een slag om de arm.

 

VI.nl laat er echter geen enkele twijfel over bestaan:

 

Dusan Tadic speelt komend seizoen voor FC Twente. De sterspeler van FC Groningen zal een meerjarige verbintenis tekenen in Enschede.

 

Met de overgang is een transfersom van 7,7 miljoen euro gemoeid. De zaakwaarnemer van Tadic, Zoran Pavlovic, strijkt liefst tien procent van de transfersom op: ruim zevenhonderdduizend euro.

 

Tadic staat sinds januari bovenaan het lijstje van FC Twente. Trainer Steve McClaren liet eerder al weten hem graag aan zijn selectie toe te willen voegen. Half februari bereikten beide clubs al een akkoord, maar dit werd tot nu toe stil gehouden.

 

De Serviër Tadic speelt sinds de zomer van 2010 bij FC Groningen. Daarvoor was hij actief in zijn geboorteland bij Vojvodina Novi Sad. De vleugelspeler had in de Euroborg nog een contract tot medio 2013 en gaat in Enschede circa zes ton netto verdienen. (Tom Knipping/Peter Wekking)

 

Fardau Wagenaar echter: "Ook Nijland van FC Groningen laat weten: 'Is niet waar. Ik heb Munsterman vorige week nog een x gesproken, maar de laatste x dat we met elkaar om tafel zaten was op 30 jan in Emmen. Kan zijn dat Tadic volgend seizoen bij Twente speelt, maar zover is het nog niet' FC Twente liet overigens al op 30 jan weten dat ze voor komend seizoen voor Tadic gaan. 'Maar zo makkelijk gaat het niet', aldus Munsterman"

 

RTV Noord: "FC Groningen ontkent transfer ten stelligste"

Volgens RTV Noord is het bericht dat Johan Derksen heeft verspreid onzin. De site schrijft: 'FC Groningen-directeur Hans Nijland ontkent ten stelligste dat Groningen Dusan Tadic heeft verkocht aan FC Twente. Johan Derksen verkondigde dat maandagavond in het TV-programma Voetbal International. Volgens Derksen heeft Twente 7,7 miljoen euro betaald voor de aanvallende middenvelder. Nijland heeft met verbazing kennis genomen van de mededeling van Derksen. "Het is ongelooflijk, een transfer is niet aan de orde. Dit is volstrekte onzin. Twente heeft eerder al hun interesse kenbaar gemaakt in Tadic, maar er is geen sprake van een deal. Dit is een broodje aap verhaal. We zijn niet eens in gesprek. Overigens sluit ik niet uit dat Twente zich op termijn weer meldt voor Tadic." 

De zaakwaarnemer van Tadic, Zoran Pavlovic laat weten dat Twente onlangs nog contact met hem heeft gezocht. "Joop Munsterman, de voorzitter van Twente, heeft me drie weken geleden gebeld en gevraagd of Tadic voor Twente wil spelen. Ik heb hem verteld dat Tadic wel voor Twente wil uitkomen, maar dat ze er eerst met Groningen uit moeten komen. Daarna heb ik niets meer van Twente vernomen." '

 

Duidelijk is dat òf Johan Derksen, die aangaf Joop Munsterman eerder vanmiddag nog telefonisch gesproken te hebben, òf Hans Nijland liegt.

 

Later op de avond vertelde Johan Derksen dat hij zich niet druk maakt om allerlei flutsites die de transfer ontkennen, en dat de clubs eruit zijn - alleen de handtekening van Tadic ontbreekt nog, aldus Derksen. Overigens zal FC Groningen van een eventueel te ontvangen transfersom naast het percentage dat van elke transfer naar het investeringsfonds gaat naar verluidt ook nog eens 15% aan de oude club van Tadic, FK Vojvodina, over moeten maken.

 

Goed nieuws: Servische media melden 'nieuws' wel, maar baseren zich uitsluitend op Nederlandse media

Inmiddels zijn de beweringen van Johan Derksen ook uitgelekt naar de Servische pers. Sites als Novosti.rs, Sportske en Vesti Krstarice schrijven dat Nederlandse media over de overgang van Tadic naar FC Twente hebben geschreven. Er wordt geschreven over een vierjarig contract en over een voorschot van € 700.000 dat Twente aan FC Groningen betaald zou hebben en dat de overgang eind februari beklonken zou zijn. Voor wat het waard is.

 

UPDATE dinsdag 7 maart 2012:

De Telegraaf: "FC Twente denkt Dusan Tadic op enkele formaliteiten na binnen te hebben"

De Telegraaf schrijft vanochtend het volgende: "Er moeten nog enige formaliteiten worden afgerond, maar FC Twente rekent erop FC Groningen-aanvaller Dusan Tadic (23) binnen te hebben. Voorzitter Joop Munsterman heeft in kleine kring kenbaar gemaakt, dat de tukkers de grote vis aan de haak hebben. FC Twente maakte al twee keer eerder werk van Tadic, bij het sluiten van de transfertermijnen in augustus en januari, maar in beide gevallen hield FC Groningen de poot stijf. Bij de besprekingen op 30 januari in Emmen werd wel al direct een voorschot genomen op een zomertransfer van de Servische aanvaller en die lijkt er nu ook te gaan komen. FC Groningen-directeur Hans Nijland stelde gisteravond nog, dat er naar zijn mening nog geen sprake is van een deal, maar voegde daaraan toe, dat hij zeker niet uitsluit dat Tadic volgend seizoen toch bij FC Twente zal voetballen. Met Tadic krijgt McClaren alsnog zijn ‘special one’, nadat in de afgelopen transferperiode pogingen om een speler met exceptionele kwaliteiten aan te trekken spaak liepen. Tadic is bij FC Twente van meet af aan gezien als de ideale opvolger van Bryan Ruiz."

 

OOG Radio en TV citeert op dinsdagochtend persvoorlichter Richard van Elsacker, die als volgt reageert op het bericht van VI: "Het is niet waar. FC Twente heeft al in januari contact met ons opgenomen. Toen hebben we ze verteld dat een transfer onbespreekbaar was. Er is nog steeds contact met FC Twente, maar ik kan niet vertellen of er een bod is geweest. We verwachten dat FC Twente later nog wel gaat proberen om een transfer van Tadić alsnog te laten slagen."

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.