Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

159 gasten online

"FC Twente nog altijd gecharmeerd van Dusan Tadic"

Op een sponsoravond van voetbalvereniging RKSV NEO uit het Twentse Borne heeft FC Twente-trainer Co Adriaanse aangegeven gecharmeerd te zijn van Dusan Tadic. "Tadic is een heel creatieve speler. Hij legt het balletje perfect klaar. Voor Marc Janko is zo’n type speler ideaal. Tadic lijkt niet zo snel, maar hij heeft het bijzondere vermogen de vrijstaande man te vinden", zo citeert TwenteSport.com Adriaanse.

 

Dusan Tadic tekende begin juni 2010 een driejarig contract met de Trots van het Noorden (transfersom: € 1,1 miljoen) en staat in Groningen dus nog tot medio 2013 onder contract. De FC heeft een eenzijdige optie voor nog twee seizoenen bedongen (bron: site FC Groningen). Eind augustus sloeg Hans Nijland een bod van FC Twente van naar verluidt ca. 6 miljoen ("een aanbetaling") nog af. Hij speelde tot nu toe 55 wedstrijden voor FC Groningen (allemaal basisplaatsen!) en scoorde daarin 10 doelpunten en een veelvoud daarvan aan assists. De FC speelde in de deze periode 56 officiële wedstrijden. Tadic miste alleen de bekerwedstrijd bij Genemuiden van 18 januari 2011.

 

Mogelijk is FC Groningen er relatief veel aan gelegen om Tadic uiterlijk komende zomer te verkopen. Spelers die van buiten de EU komen moeten gedurende de hele looptijd van hun contract gemiddeld ruim een half miljoen euro op jaarbasis verdienen. Het is o.i. echter toegestaan om de eerste jaren minder dan dit bedrag te betalen, zodat de laatste jaren salarieel gezien peperduur zijn. Verkoop van Tadic na drie jaar, dus medio 2012 (of al in januari 2012), zou de FC van dit financiële probleem verlossen.


(Op 22 december 2009 heeft Servië een aanvraag voor lidmaatschap van de Europese Unie ingediend. Het land zal voorlopig echter nog niet toetreden tot de unie.)

 

De uitspraak van Co Adriaanse is gedaan in het kader van de komende transfer window, die loopt van 1 tot en met 31 januari a.s. Adriaanse weet echter niet of het clubbestuur van FC Twente in de winterstop ruimte heeft om een aankoop te doen en ook niet of hij zijn voorkeur mag uitspreken. Mocht dat zo zijn, dan verwelkomt hij het liefst een rechtsbuiten, maar ook de linker kant heeft zijn aandacht. Ola John doet het daar volgens hem goed, maar is pas 19 jaar en kan een terugslag krijgen. Adriaanse over de situatie dat hij zijn voorkeur voor versterking mag uitspreken: "Mocht dat het geval zijn, dan ligt mijn voorkeur bij een aanvaller voor de rechterkant." Maar even later: "Als wij echt de mogelijkheid krijgen om posities te kunnen versterken, dan zal dat rechts en links voorin zijn."

 

De komende januarimaand zal ongetwijfeld weer een roerig gebeuren worden...

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.