Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

119 gasten online

Vorige week is door de KNVB het voorlopige competitieprogramma bekendgemaakt. Volgens dit voorlopige schema gaat FC Groningen 16 van de 17 thuiswedstrijden op zondagmiddag afwerken, daar waar de Trots van het Noorden in het verleden nog wel regelmatig een wedstrijd op vrijdag- of zaterdagavond speelde. Voor de redactie was dit een reden om onder de supporters een enquête te doen wat nou eigenlijk de favoriete wedstrijddag van de trouwe aanhang is. Is dat nog wel de zondagmiddag?

Vlak voor de overgang van het Oosterpark naar de Euroborg heeft de club zelf de supporters gepolst over de favoriete wedstrijddag. Het resultaat van die enquête liet zien dat er onder de supporters een lichte voorkeur was voor de zondagmiddag, hetgeen de club deed besluiten richting de KNVB dit voorkeursmoment te handhaven.

Ook nu laat het resultaat van de enquête hetzelfde beeld zien. Er is een flinterdunne meerderheid van 3 stemmen op een totaal van 1765 geldige stemmen die van de zondagmiddag nog steeds de favoriete wedstrijddag maakt. 839 stemmen (47,5%) werden uitgebracht op de zaterdagavond als favoriete wedstrijddag tegenover 842 stemmen voor de zondagmiddag (47,7%). 84 stemmers hadden geen voorkeur (4,8%).

Dat FC Groningen het grootste gedeelte van de thuiswedstrijden op de zondagmiddag speelt is dus conform de wens van de meerderheid van de supporters. Toch zou het, gezien de (bijna) 50-50 verdeling van de stemmen, beter zijn om gedurende het seizoen in ieder geval een substantieel aantal van de thuiswedstrijden op zaterdagavond te spelen om ook de andere helft van de supporters tegemoet te komen. Voor het komende seizoen zal hier geen rekening meer mee gehouden worden, het definitieve competitieprogramma zal morgen bekend worden gemaakt en naar verwachting weinig wijzigingen bevatten ten aanzien van het voorlopige schema. Wel doet de club er goed aan om de verantwoordelijken in Zeist erop te wijzen dat de club in de toekomstige seizoenen graag ook een aantal wedstrijden op de zaterdagavond zou willen spelen.

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.