Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

363 gasten online

Jong FC Groningen speelt gelijk tegen koploper Jong PSV: 1-1

Vanavond werd de absolute topper in de beloften-eredivisie gespeeld. De wedstrijd tussen de nummer twee, Jong FC Groningen, en één, Jong PSV, vond plaats voor een passende entourage van maar liefst 5.624, veelal jeugdige supporters: plaats van handeling was niet het vertrouwde Corpus, maar de Euroborg. De beloften van PSV, die worden getraind door Marco Roelofsen, waren 10 punten 'los' van de ploeg van Dick Lukkien en hebben ook nog een wedstrijd tegoed, er zal dus een wonder nodig zijn om de Brabanders van het kampioenschap af te houden. Jong FC Groningen stond zeven punten vóór op een viertal achtervolgers en was er dus op gebrand de punten in eigen huis te houden. Een zege van de Groningers zou de eerste nederlaag van Jong PSV in deze competitie betekenen. Het beloofde dus een interessante pot te worden!

 

De wedstrijd is vanavond in 1-1 geëindigd, na een 1-0 ruststand door een doelpunt van Tom Hiariej. Jong FC Groningen was in de tweede helft de veel betere ploeg en had meer verdiend dan een puntendeling. Lees verder voor het wedstrijdverslag!

 

Scoreverloop:


43' Tom Hiariej

60' 1-1  Zakaria Labyad (penalty)

 

Opstelling Jong FC Groningen:

1 Nienhuis, 2 Lachman, 3 Werkman (aanvoerder), 4 Veldmate, 5 Wagenaar, 6 Hiariej, 7 Van Hezel, 8 Post, 9 Mamedov, 10 Menting, 11 Keurntjes

Bank: Vente, Zinga, Rijsdijk, Steffen Bakker, Van Dijk, Bouwer (A-junior), Bijker (A-junior)

 

Kelvin Bossman is herstellende van een forse griep, maar hij is nog niet wedstrijdfit. Hij zal wel als toeschouwer in de Euroborg aanwezig zijn.

 

Jong PSV speelt met o.a. Género Zeefuik in de spits.

 

Wedstrijdverloop eerste helft:

In een gezellig drukke Euroborg, met een volle lange zijde, en ook nog wat publiek achter een doel, beginnen de nummer twee en één van de beloften-eredivisie om half zeven aan hun wedstrijd.

Al na zes minuten wordt een schot van Tom Hiariej van de lijn gehaald. Hij had de keeper van Jong PSV al gepasseerd, maar zijn schot was net niet goed genoeg: de bal rolde iets te langzaam op de doellijn af, waardoor een speler van Jong PSV de bal met een sprintje ternauwernood van de lijn kon halen. De FC is dus goed begonnen!

Na tien minuten krijgen de gasten een dikke kans, maar FC-keeper Leonard Nienhuis redt prima.

In de 12e minuut schiet Zeefuik, die aan de buitenspelval was ontsnapt, net voorlangs.

De eerste gele kaart is in de 19e minuut voor een speler van de gasten die hands maakte. De hieruit resulterende vrije trap wordt door Jeroen Veldmate, op een afstand van ca. 25 meter van het doel, net naast geschoten.

De volgende kaart, ook voor hands, wordt in de 25e minuut aan Danny Post verstrekt. Een belachelijke beslissing: Post kon er helemaal niets aan doen. Eén en ander speelde zich nota bene op de middenlijn af!

Na een half uur ligt aanvoerder Koos Werkman na een botsing met veel pijn op de grond. Gelukkig kan hij wel door.

Tien minuten vóór de rust krijgen de beloften van PSV nog een dikke kans, maar gelukkig gaat de bal net naast.

Voor Danny Post had de wedstrijd er al bijna opgezeten. Na een forse overtreding krijgt hij dit keer geen gele kaart voorgeschoteld. Laten we maar zeggen: gerechtigheid.

Na 40 minuten zet Jong FC Groningen een goede aanval af. Norair Mamedov schiet net te slap in op keeper Jeroen Zoet.

 

Na 43 minuten komen de beloften van FC Groningen op 1-0! Tom Hiariej is de gelukkige, die een schot van een meter of 16 van het doel, dat nog wordt aangeraakt door iemand van PSV, onhoudbaar in de hoek ziet vliegen: 1-0! De voorsprong is wel wat geflatteerd omdat de gasten beter zijn, maar daar malen we niet om!

 

Even later klinkt het rustsignaal. Kovvie!

 

Wedstrijdverloop tweede helft:

De bal rolt weer! Zijn we op weg naar de eerste nederlaag van Jong PSV in deze competitie? Zou mooi zijn!

Onder het mom van 'de aanval is de beste verdediging' beginnen de beloften van de Trots van het Noorden goed aan de tweede helft. Ze zetten druk op hun tegenstander. PSV wisselt voor de eerste maal, helaas weten we praktisch geen namen van de tegenstander...

Verdedigend staat het nu ook heel goed bij Jong Grunn, veel beter dan in de eerste helft. Vasthouden jongens!

Wat heet vasthouden! Norair Mamedov schiet in de 59e minuut, maar de keeper zit er net tussen.

 

Nu een (volkomen terechte) strafschop voor PSV... Nienhuis haalde Zeefuik onderuit, daar waar hij "op z'n Luciano's" de bal wilde sliden. De penalty wordt benut door Zakaria Labyad, de ploegen staan weer op gelijke hoogte: 1-1. Erg jammer en onnodig, Jong FC Groningen is nu nl. veel beter dan Jong PSV.

 

PSV haalt nu Género Zeefuik naar de kant; Miloš Djordević komt in de ploeg. Aan de kant van de Groningse beloften gaat Dick Lukkien straks een dubbele wissel doorvoeren. Maar eerst heeft Danny Menting nog een grote kans, maar keeper Zoet redt.

Dan op een dik kwartier voor het einde de beide aangekondigde wissels: Van Hezel en Keurntjes gaan naar de kant; in de ploeg komen Jeffrey Rijsdijk en Sicco Bouwer, een A-junior die in april 19 wordt. Bouwer is een aanvaller.

 

Jong PSV wordt nu weer iets sterker...

Het is trouwens lang geleden dat we middenvelder Danny Post zo goed hebben zien spelen

Er wordt nog een PSV-er op de bon geslingerd na een overtreding op Mamedov. Deze topper in wording is een echte handenbinder voor de verdediging van PSV. Shit, was hij zaterdagavond maar voor Petter Andersson in de ploeg gekomen. Hoe zou het dan zijn gelopen? Mamedov is echt in de wedstrijd gegroeid. Hij is als diepe spits begonnen maar speelt nu aan de linkerkant; Sicco Bouwer is nu de voorste man bij Groningen.

PSV wisselt nog een keer, met nog een minuut of acht op de klok. Jeffrey van Nuland (verdediger/middenvelder) wordt ingebracht.

In de 86e minuut wisselt ook Groningen nog een keer. Koos Werkman gaat naar de kant; voor hem komt Virgil van Dijk. Een centrale verdediger voor een centrale verdediger dus.

Virgil van Dijk scoort meteen, maar de goal wordt wegens buitenspel afgekeurd. Hij is dus gewoon als extra spits in de ploeg gekomen, en speelt dus helemaal niet op de voor hem vertrouwde positie centraal achterin! Oftewel: Groningen speelt alles of niets!

Vlak voor tijd nog een corner voor Jong PSV. Het levert gelukkig niks op.

Nog een vrije schop voor PSV, we zitten al in de blessuretijd. Gelukkig hoog over!

FC Groningen komt nog een laatste keer. De aanval leidt helaas tot niks. De wedstrijd zit er nu echt bijna op.

 

De scheidsrechter fluit voor het laatst. De wedstrijd is in 1-1 geëindigd. Op basis van de tweede helft had Jong FC Groningen zeker meer verdiend, en over de hele wedstrijd gezien ook: PSV was vóór rust iets sterker, maar Groningen na rust behoorlijk sterker. Virgil van Dijk voorin als een soort Andreas Granqvist is echt een geweldige vondst!

Met name de tweede helft was heel erg leuk om naar te kijken!

 

Statistieken van www.fcgroningen.nl:


Opstelling Jong FC Groningen
Nienhuis; Lachman, Werkman (86’ Van Dijk), Veldmate, Wagenaar; Hiariej, Post; Van Hezel (70’ Rijsdijk), Menting, Keurntjes (70’ Bouwer); Mamedov.
Rest bank: Bakker, Vente, Zinga, Bijker.


Opstelling Jong PSV
Zoet, Marzo, Wuytens (53’ Depay), Thomassen, Tamata, Najah, Sabajo, Labyad, Zeefuik (60’ Djordjevic), Bourdouxhe (83’ Van Nuland), Mokhtar.
Rest bank: Van Leer, Makiavala, Ospitalieri, Gerson.


Toeschouwers: 5.624
Scores: 43’ Hiariej 1-0, 60’ Labyad (strafschop) 1-1.


Scheidsrechter: Manschot
Assistenten: Zijlstra en Stuifzand
Gele kaarten: 19’ Marzo, 25’ Post, 79’ Najah

===========================================================

 

De beide elftallen:

 

 

De huidige stand:

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.