Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

125 gasten online


Juninho Bacuna heeft vanmiddag een vierjarig contract getekend bij FC Groningen. Het contract zal komende zomer ingaan. Ook zal Bacuna vervroegd doorstromen naar Jong FC Groningen. Hij kreeg tijdens de persbijeenkomst een shirt met rugnummer 38 overhandigd door zijn grote broer Leandro, die net als de rest van de familie Bacuna aanwezig was.

De ingangsdatum van de vierjarige verbintenis is 7 augustus 2015, niet geheel toevallig de 18e verjaardag van Juninho. Hiervoor is gekozen aangezien spelers jonger dan 18 jaar geen contracten met een looptijd langer dan drie jaar mogen tekenen.

Juninho vertelde vanmiddag dat het altijd zijn droom is geweest om in de Euroborg te spelen, "en deze droom is uitgekomen." Hij heeft nu vier keer bij de selectie van het eerste elftal gezeten; in al deze duels werd hij als invaller in de ploeg gebracht. Hij gaf aan dat als hij zijn best blijft doen, dat zijn eerste basisplaats vanzelf komt. Tot die tijd gaat hij ook zijn uiterste best doen bij Jong FC Groningen. "Ook dat is leuk, daar wil ik ook mijn minuten maken", aldus de bescheiden en nuchtere Juninho.

Toen Juninho hoorde dat hij op 5 februari jl. in de uitwedstrijd tegen Heracles Alemlo voor de eerste keer bij de selectie zou zitten, was het eerste dat hij deed Leandro een appje sturen. Leandro gaf hem vanmiddag nog een aantal wijze lessen mee: "Zorg dat je erbij blijft en dat je gefocust blijft, want het wereldje is niet altijd zo leuk als iedereen denkt. En ga niet naast naast je schoenen lopen. Benut de kansen die je krijgt, heel veel kansen krijg je niet."

De eerste foto's, waar we ook Johnsen Bacuna, de oudere broer van Leandro en Juninho, zien, alsmede Jarnelison Bacuna, het zesjarige zoontje van Johnsen, de trotse ouders van de drie gebroeders Bacuna en zaakwaarnemer Henk-Maarten Chin:

Fotoreportage contractondertekening Juninho Bacuna van Wouter Pauwels:

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.