Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

214 gasten online

Jong FC Groningen speelt gelijk tegen Jong Helmond Sport: 1-1

Jong FC Groningen speelde vanavond op Corpus den Hoorn een thuiswedstrijd tegen Jong Helmond Sport. Tussen beide ploegen gaapte een kloof van 17 punten en zeven plaatsen op de ranglijst, maar de Trots van het Noorden slaagde er niet in om de wedstrijd in zijn voordeel te beslissen: na 90 minuten zou er, indien het scorebord gefunctioneerd zou hebben, een eindstand van 1-1 op de borden hebben gestaan. De beloften blijven hiermee op de zesde plaats staan, terwijl Jong Helmond Sport nog altijd dertiende staat met evenveel punten als 'Schlusslicht' Willem II. Namens FC Groningen scoorde Serhat Koç die fraai door Tim Sparv in stelling werd gebracht.

 

FC Groningen startte vanavond in de volgende opstelling (4-4-2):

Nienhuis - Hiariej, Lachman, Werkman, Wagenaar - Sparv, Post, Krohne, Olijve - Kluin, Koç

Op de bank zaten Menting, Pomstra, Kunst, Dijkstra, De Rijp, Tripsas en keeper Bakker.

Bij Jong Helmond Sport stond oud-FCer Mark Veldmate in de eerste helft in de spits, voor de rest kenden wij de Brabanders niet, maar na vanavond zullen wij de naam van Wouter van der Steen niet licht meer vergeten. De goalie van Helmond Sport keepte nl. een puike partij.

 
(Wouter van der Steen als 15-jarige knaap toen hij nog voor de jeugd van PSV (B1) uitkwam)

(foto: PSV Jeugd)

 

 

 

 

 

 

 

 


De eerste helft had vrij weinig om het lijf. Beide ploegen hielden elkaar goed in evenwicht, en we verbaasden ons erover dat het team van Jong Helmond Sport, dat gecoacht wordt door Frank van Kempen, zo laag op de ranglijst staan. Met een compacte speelstijl en goed georganiseerd elftal hield de ploeg zich nl. moeiteloos staande tegen de beloften van Erwin van de Looi, terwijl die toch een aantal eerste elftal-selectiespelers hadden opgetrommeld.

 

Wat heet staande houden - de Brabanders kwamen na 14 minuten spelen brutaal op voorsprong toen Coen Jansen, bepaald niet de grootste man van het veld, met een kopbal alles en iedereen verraste en zelfs de keeper van Jong FC Groningen, Leonard Nienhuis, wist te verschalken. De bal zeilde hoog in de linker bovenhoek en na een kwartier spelen stond het zowaar 0-1.

 

Al een minuut later had de FC de stand gelijk kunnen en ook moeten trekken, maar Serhat Koç liet een dot van een kans (toen nog) onbenut. Vrij afstomend op de keeper had hij de bal voor het inschieten, maar hij moest in Van der Steen zijn meerdere erkennen.

 

Voor de rest kunnen we kort zijn over de eerste helft, er gebeurde te weinig om hier hele lappen proza over te kunnen schrijven. Of het moet al zijn dat Tim Sparv, als verdedigende middenvelder spelend, een gedegen partij speelde. Hij leidde zoals gewoonlijk opvallend weinig balverlies, is erg balzeker en een baken van rust in het veld maar had ook diverse splijtende passes naar de aanvallende linie in petto. Uit één daarvan viel later in de tweede helft de gelijkmaker, maar nu loop ik op de zaken vooruit.

 

Duidelijk was dat de FC in de tweede helft een tandje zou moeten bijschakelen om tenminste een punt aan het duel te kunnen overhouden. Jong FC Groningen slaagde er echter ook aan het begin  van de tweede helft niet in om tot het gewenste aanvalsspel te komen. De tegenstander speelde erg goed georganiseerd en was vandaag een niet te kloppen tegenstander.

 

De FC was wel optisch überlegen en kwam in de 63e minuut op gelijke hoogte. Een mooie verre pass van Tim Sparv richting de linker cornervlag waarheen de naar voren sprintende Koç zich spoedde leidde tot een mooie passeeractie van diezelfde Koç die zijn tegenstander het bos in stuurde en bekeken inschoot: 1-1.

 

Een minuut later werd Danny Post, ongelukkig spelend vanavond, vervangen door Chevello de Rijp. De Rijp viel wel op vanavond maar lijkt nog altijd niet de gedroomde topaankoop van Jong FC Groningen te zijn. Het moet wel gezegd dat Serhat Koç en De Rijp elkaar goed aanvoelden en leuk combineerden.

 

Een minuut of zes vóór het einde van de wedstrijd werd Danny Menting nog in het veld gebracht voor Pepijn Kluin, en Menting had bijna de winnende 2-1 op zijn pantoffel, maar diens ziedende schot vloog net naast het doel. Vlak daarvoor had Frank Olijve ook nog een aardige kans gehad.

 

Op het laatste kwartier van de tweede helft na, toen het éénrichtingsverkeer op het doel van Helmond Sport was, bracht Jong FC vanavond te weinig en het gelijke spel is dan ook een redelijk goede afspiegeling van de onderlinge krachtsverhoudingen.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.