Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

85 gasten online

Richairo Zivkovic: "Ik wilde hier blijven; FC Groningen is mijn club"

Er zullen tot nu toe maar weinig jeugdspelers zijn geweest die in Voetbal International in de rubriek '10 vragen aan' aan het woord zijn gekomen, maar Richairo Zivkovic is er deze week eentje van. ajax, PSV en Manchester City hadden belangstelling voor hem, maar hij tekende een driejarig contract voor FC Groningen. Op de vraag of hij heeft nagedacht over een toptransfer antwoordt de 16-jarige aanvaller kort maar krachtig: "Nee, eigenlijk niet. Ik wilde hier blijven."

 

Stef de Bont vroeg nog even door en kwam met het grote geld en de roem op de proppen, maar Zivkovic stal onze harten met de volgende woorden: "FC Groningen is mijn club. Deze mensen hier hebben mij opgeleid en willen me nu een eerlijke kans geven. Het was voor mij een vrij eenvoudige beslissing om hier een contract te tekenen. Voor mij is het voorlopig het beste om in Euroborg te spelen."

Richairo Zivkovic is overigens in Assen geboren, maar draagt de achternaam van zijn Servische moeder en bezit zowel de Nederlandse als de Servische nationaliteit. Hij traint 's morgen bij FC Groningen, spoedt zich naar het H.N. Werkman College waar hij in de vierde klas van het HAVO zit om daar nog twee lesuurtjes mee te pikken. Hij mist momenteel 60% van de lessen en moet zichzelf dus behoorlijk bijspijkeren om HAVO 4 te kunnen halen. Hij is gemotiveerd: "Ook op school wil ik slagen.

 

Richairo speelde zijn allereerste wedstrijd voor het eerste elftal van FC Groningen op 2 december jl. tegen Heracles Almelo en is met 16 jaar en 88 dagen de op drie na jongste debutant in de Eredivisie (alleen Wim Kras (15 jaar en 290 dagen, FC Volendam), Michel Mommertz (16 haar en negen dagen, Roda JC) en Mark van Bommel (16 jaar en 23 dagen, Fortuna Sittard) debuteerden op nóg jongere leeftijd). Hij blijft echter de nuchterheid zelve en heeft een reële persoonlijke doelstelling voor 2013: "Ik wil zo veel mogelijk spelen, net als alle andere jongens in de selectie. Ik zal moeten knokken voor elke speelminuut." Hij droomt al wel van een basisplaats, maar: "Het is alleen de vraag of ik dat aankan. Dat is aan de trainer en aan de technische staf. Wat ik er zelf van denk? Ik heb veel vertrouwen in mijn eigen kwaliteiten. 2013 moet nog mooier worden dan 2012."

 

Voor nog meer interessante quotes van Richairo Zivkovic verwijzen we graag naar de VI van deze week. Wat ons betreft worden de vijf officiële duels die hij nu al in het eerste elftal van de Trots van het Noorden heeft gespeeld door nog veel meer wedstrijden gevolgd - zijn optredens smaken naar meer!

 

Richairo Zivkovic, na zijn debuut op 2 december jl. tegen Heracles Almelo

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.