Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

282 gasten online

Richairo Zivkovic heeft driejarig contract met FC Groningen getekend: "Dit is wat ik wilde"

Enige tijd geleden was er al mondelinge overeenstemming bereikt tussen FC Groningen en Richairo Zivkovic, maar vandaag zijn ook de laatste formaliteiten afgerond: in het bijzijn van zijn ouders, broer en zaakwaarnemer Daan Kramp van Forza Sports Group en onder het toeziend oog van jeugdtrainers en –scouts tekende Zivkovic in de Arjen Robben directieskybox een driejarig contract met de Trots van het Noorden, zo berichten FC Groningen en de Forza Sports Group. Het contract gaat 1 juli 2013 in en loopt derhalve tot 30 juni 2016. Richairo 'Richi' Zivkovic is blij: "Tegenwoordig gaan spelers steeds vaker en op jongere leeftijd naar het buitenland. Dat was voor mij geen optie. Ik vond het veel verstandiger om hier te blijven. Je maakt afwegingen en daar was ik snel over uit. Dit is wat ik wilde. Ik wil bij FC Groningen in Euroborg voetballen."

 

Ook zijn management is in z'n nopjes. Zaakwaarnemers Daan Kramp en Eli Marques: "Richairo ontwikkelt zich stormachtig. Het is niet gek dat diverse topclubs in binnen -en buitenland concrete interesse hebben in dit toptalent. Echter, Richairo speelt al vanaf de D-pupillen bij FC Groningen en heeft altijd gezegd dat hij zijn debuut in het Betaald Voetbal bij FC Groningen wilde maken. Kortom, FC Groningen was voor hem, de familie en Forza Sports Group de beste optie. FC Groningen heeft hem de kans gegeven om, met 16 jaar en 88 dagen, zijn debuut te maken waardoor hij de jongste debutant ooit is in de geschiedenis van FC Groningen. Het feit dat Richairo op jonge leeftijd zijn contract tekent, geeft aan dat FC Groningen veel vertrouwen in hem heeft en daar zijn wij uiteraard allemaal zeer tevreden over."

 

Overigens uiten diezelfde Daan Kramp en Richairo Zivkovic zich op de clubsite van FC Groningen iets minder opportunistisch: 'Volgens Zivkovic en zijn zaakwaarnemer Daan Kramp was er vanuit het buitenland geen concrete belangstelling. “Mijn naam werd gelinkt aan Juventus en Borussia Dortmund en vooral Manchester City is vaak genoemd. Concreet hebben we van geen enkele andere buitenlandse club officieel iets gehoord en daarbij heb ik altijd de intentie gehad hier te zijn." '

Richairo Zivkovic debuteerde afgelopen zondag in het eerste elftal van FC Groningen. Hij is daarmee de jongste speler die ooit in een officiële wedstrijd heeft gespeeld voor FC Groningen, zo berichtte FC Groningen gisteren op de clubsite (de input hiervoor kwam overigens van FCG Stats!). De top 10 van jonkies die in het eerste speelden:

 

1. Richairo Zivkovic: 16 jaar en 88 dagen
02-12-2012 FC Groningen-Heracles Almelo (2-0)
2. Patrick Ax: 16 jaar en 231 dagen
20-07-1996 Lierse SK-FC Groningen (2-1)
3. Bert de Voogd: 16 jaar en 303 dagen
21-08-1977 SC Heerenveen-FC Groningen (2-0, basis)

4. Arjen Robben: 16 jaar en 315 dagen
03-12-2000 RKC Waalwijk-FC Groningen (0-0)
5. Piet Wildschut: 16 jaar en 318 dagen
08-09-1974 NEC-FC Groningen (2-0)
6. Gregoor van Dijk: 17 jaar en 12 dagen
28-11-1998 FC Groningen-Go Ahead Eagles (3-0)
7. Arnold Kruiswijk: 17 jaar en 97 dagen
07-02-2002 Ajax-FC Groningen (4-0)
8. Ronald Koeman: 17 jaar en 183 dagen
21-09-1980 FC Groningen-NEC (2-0)
9. Pieter Huistra: 17 jaar en 230 dagen
05-09-1984 FC Groningen-FC Volendam (1-3)
10. Sergio van Dijk: 17 jaar en 232 dagen
25-03-2000 Telstar-FC Groningen (0-2)

 

 

VI.nl schreef afgelopen zondag na zijn naar meer smakende debuut het volgende:

 

Met zijn debuut schaarde hij zich in een rijtje van de jongste debutanten ooit in de Eredivisie. Achter Wim Kras, Michel Mommertz en Mark van Bommel staat hij nu vierde. En dat, terwijl hij zaterdag nog zijn opwachting maakte met de A1 van FC Groningen. 'Het gaat snel, maar ik vind niet dat het te snel gaat', aldus de aanvaller na afloop van het duel.

 

 

Het is prachtig dat Richairo Zivkovic voor FC Groningen behouden blijft en niet nu al een prooi is van de zaakwaarnemersjungle is geworden. Riechedly Bazoer, een andere jeugdige klant van Forza, stond minder stevig in zijn schoenen. Hij dacht er goed aan te doen om PSV voor ajax in te ruilen, maar moet dit duur bekopen: gisteren werd bekend dat hij het hele resterende seizoen voor ajax niet speelgerechtigd is, met alle funeste gevolgen voor zijn nationale en internationale ontwikkeling van dien. Iets met boontje en loontje...

 

Ook al wil Robert Maaskant Richairo Zivkovic niet met Arjen Robben vergelijken - opvallende overeenkomsten zijn er wel. Ook Robben speelde in het jaar dat hij in het eerste van de FC debuteerde (2000) in vier elftallen, net als Zivkovic: FC Groningen B1, FC Groningen A1, Jong FC Groningen en FC Groningen. Hij scoorde zelfs in al die elftallen! Het verschil met 'toen' is dat deze vier elftallen nu allemaal op het hoogste niveau spelen. In de tijd van Arjen Robben was dat nog niet het geval.

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.