Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

127 gasten online

"Veendam wil keepersprobleem met Potveer van Jong FC Groningen oplossen"

Stand van zaken zondag 25 november 2012:

SC Veendam heeft momenteel een heus keepersprobleem. Eerste doelman Robbert te Loeke kampt met een hernia en afgelopen vrijdagavond liep tweede doelman Theo Timmermans in de eerste helft van de spectaculair gewonnen thuiswedstrijd tegen Excelsior een gebroken ellepijp en een hersenschudding op na botsingen met ploeggenoot Luis Pedro en Elvis Manu van Excelsior.

 

De van Sneek overgekomen keeper, die moeilijk van een gebrek aan doorzettingsvermogen beschuldigd kan worden, speelde de eerste helft nog wel uit maar liet zich in de rust vervangen door derde doelman Jordan Santiago. Timmermans is vandaag geopereerd. Volgens fansite Veendam4-ever verrichte IJzeren Theo in de eerste helft ook na het fysieke euvel nog een aantal fraaie reddingen en wilde hij zich in de rust niet laten vervangen en de wedstrijd verder uitkeepen. Hij kampte vanwege de hersenschudding echter met geheugenverlies, waarna het de technische en medische staf beter leek hem in het ziekenhuis te laten onderzoeken. Aldaar werd de breuk van zijn ellepijp gediagnosticeerd. Wat een bikkel!

 

SC Veendam is nu met spoed op zoek naar een extra keeper. Volgens Jan Mennega van het Dagblad van het Noorden zou het Joey Potveer graag tijdelijk aan de selectie willen toevoegen. Joey Potveer, die op 1 april jl. 18 jaar is geworden, is de tweede keeper van Jong FC Groningen en dus de vierde keeper van FC Groningen. Hij speelde vorig seizoen nog in de jeugdopleiding van AZ.

 

UPDATE maandag 26 november 2012:

"SC Veendam haalt géén extra doelman - Joey Potveer blijft bij FC Groningen"

Een etmaal na het bericht dat SC Veendam op zoek is naar een andere keeper blijken de zaken alweer geheel anders te liggen, aldus RTV Noord. Eerste doelman Robbert te Loeke herstelt nl. voorspoedig van zijn hernia en kan de groepstraining vermoedelijk aan het einde van deze week hervatten. Jordan Santiago blijft nog even eerste keeper, en Joey Potveer zit de komende wedstrijd wellicht als reservekeeper op de bank. Van een overgang van Potveer naar Veendam is echter geen sprake.

 

Gert Heerkes: "Joey Potveer komende tijd reservekeeper van SC Veendam; Potveer gaat ook bij Veendam trainen"

Gert Heerkes, trainer van SC Veendam, vertelde ons vanavond in Heerenveen dat Joey Potveer de komende tijd wél bij SC Veendam als reservekeeper op de bank zal zitten en ook met SC Veendam zal gaan trainen. Heerkes was in Heerenveen aanwezig bij de wedstrijd Jong Heerenveen - Jong FC Groningen. Menno Heerkes, de zoon van de trainer van Veendam, speelt bij de Friezen.

Stand van zaken zondag 25 november 2012:

 

Eerste keeper van de beloften is de één maand oudere Stefan van der Lei. Onduidelijk is of SC Veendam hem niet prefereert boven Potveer, of dat FC Groningen een tijdelijk vertrek van Van der Lei onbespreekbaar vindt. Wij denken dat het voor de ontwikkeling van de talentvolle Van der Lei, die we van een vergelijkbaar niveau als Marco Bizot vinden, juist erg goed zou zijn als hij de komende weken ervaring in de Jupiler League zou kunnen opdoen. Aangezien FC Groningen, SC Cambuur en SC Veendam nog altijd op het gebied van de jeugdopleiding samenwerken mogen keepers zowel in het eerste elftal van één van de drie eerste elftallen uitkomen als ook in het gecombineerde beloftenelftal. 

 

Joey Potveer en Marco Bizot zouden bij een tijdelijke overgang van Stefan van der Lei dan wat vaker bij Jong FC Groningen kunnen keepen. Potveer speelt overigens op amateurbasis bij FC Groningen en heeft derhalve geen contract; Van der Lei en Bizot hebben dat wel.

 

Joey Potveer heeft al een paar keer als reservedoelman op de bank bij SC Veendam gezeten en is dus geen onbekende voor het elftal van trainer Gert Heerkes.

 

Wij denken dat er wellicht a.s. maandag al meer duidelijkheid komt over de invulling van de keepersvacature bij SC Veendam.

 

Stefan van der Lei

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.