Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

120 gasten online

Naast FC Groningen heeft ook FC Utrecht belangstelling voor Mark Diemers

UPDATE dinsdag 10 juli 2012: VI Radio: "Ook AZ en Udinese geïnteresseerd in Diemers"

Stand van zaken dinsdag 19 juni 2012:

Op 28 april jl. schreven wij in dit artikel dat FC Groningen gesprekken voerde met SC Cambuur om te trachten het nog tot medio 2014 lopende contract van de 18-jarige aanvaller annex aanvallende middenvelder Mark Diemers af te kopen. Diemers, geboren op 11 oktober 1993, behoorde afgelopen seizoen tot de betere spelers van FC Groningen/Cambuur A1, en na dit seizoen zou Mark in principe aansluiten bij Cambuur.

 

FC Groningen zou hem graag overhevelen naar Jong FC Groningen en het nu nog geldende 'Cambuur-label' naar de prullenbak verwijzen, zodat Diemers op termijn ook voor het eerste elftal van FC Groningen in plaats van voor Cambuur 1 mag uitkomen.

 

Op 11 juni jl. waren FC Groningen en SC Cambuur nog steeds met elkaar in overleg; een overeenkomst leek nabij. Inmiddels zit echter ook FC Utrecht achter Mark Diemers aan, zo bericht Jan Vincent van Zuiden, sportjournalist van Omrop Fryslân, vandaag op Twitter. Op Omrop Fryslân zelf wordt eveneens gesproken over interesse voor Diemers vanuit de Eredivisie, zo valt uit de aldaar neergepende hiërogliefen op te maken.

 

UPDATE dinsdag 10 juli 2012:

VI Radio: "Ook AZ en Udinese geïnteresseerd in Diemers; FC Utrecht heeft beste papieren"

Het zal nog een hele onderneming worden om Mark Diemers op de loonlijst van FC Groningen te krijgen. VI Radio meldde vandaag dat FC Utrecht de beste papieren heeft om Diemers in te lijven. FC Utrecht zou een Bob Schepers-constructie willen opzetten en Mark Diemers eerst willen kopen om hem direct een jaartje te verhuren aan Cambuur. Dat is Cambuur afgelopen seizoen erg goed bevallen met Schepers en nu zou de Friese club dit opnieuw willen doen met Mark Diemers.

 

Verder zou AZ ook belangstelling hebben; ook AZ zou bij een overgang van Diemers de speler in kwestie terugverhuren aan Cambuur, alsmede een extra AZ-speler richting Leeuwarden sturen, waarschijnlijk in het kader van een mogelijk samenwerkingsverband van Cambuur met AZ dat Cambuur na komend seizoen beoogt (de geruchten over een samenwerking op het gebied van de jeugdopleiding tussen Cambuur en Heerenveen ten spijt). Zelfs Udinese werd bij VI Radio nog even gememoreerd als belangstellende partij. FC Groningen werd niet genoemd...

Stand van zaken dinsdag 19 juni 2012:

 

FC Utrecht contracteerde een seizoen geleden ook al Bob Schepers, de nu 20-jarige linksbuiten die we een aantal malen bij Jong FC Groningen aan het werk hebben gezien. Schepers stond tot medio 2011 bij Cambuur onder contract en werd toen door de Domstedelingen ingelijfd. FC Utrecht verhuurde hem vervolgens terug aan Cambuur. 

 

Gerelateerde artikelen:

 

11-06-2012 Verhuist Mark Diemers van SC Cambuur naar FC Groningen?

28-04-2012 Mark Diemers mogelijk 'vast' naar Jong FC Groningen

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.