Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

179 gasten online

Vijf spelers FC Groningen/Cambuur A1 stromen door naar Jong FC Groningen

De hiernaast afgebeelde selectie van Jong FC Groningen zal er volgend seizoen heel anders uitzien. Het team, dat onder leiding staat van Dick Lukkien, wordt volgend jaar nl. versterkt met vijf spelers die nu nog uitkomen voor FC Groningen/Cambuur A1. Het gaat om de volgende spelers, die allemaal geboren zijn in 1993 en behoren tot de lichting tweede jaars A-junioren:

 

Stefan van der Lei (keeper), Paulo Francisco (verdediging), Yoëll van Nieff (verdediging/middenveld), Jesse Renken (verdediging/middenveld) en Robby Holder (aanval).

 

Er zal ook van een aantal A-junioren afscheid worden genomen. Het gaat om Ardavazd Gazarjan, Brian Inge, Marnick Ottens, Tim Posthuma, Gustavo van der Veen en keeper Robert Smit. Over Mark Diemers, speler van FC Groningen/Cambuur A1 die net als Van der Veen een 'Cambuur-label' heeft, wordt met Cambuur nog onderhandeld. Mogelijk koopt FC Groningen de huidige constructie af zodat hij als volwaardig lid van Jong FC Groningen ook inzetbaar is voor het eerste elftal van de FC.

 

Wieger Sietsma, keeper van FC Groningen/Cambuur B1, heeft vanochtend een gesprek met de FC. Wij verwachten dat hij volgend seizoen zal doorstromen naar FC Groningen A1.

 

(Edit: na zijn gesprek twitterde een blije Wieger Sietsma het volgende: "Heel positief gesprek gehad, volgend jaar speel ik in FCG A1 ! =D". Welkom in het vlaggenschip van de jeugdopleiding, Wieger!)

 

Op woensdag 18 april 2012 is bekend geworden dat Sadik Spijodic komend seizoen de overstap naar FC Groningen maakt. Deze veelscorende speler maakt nu nog deel uit van V.V. Emmen B1, maar verruilt de Drentse club voor de jeugdopleiding van FC Groningen. Het lijkt ons gezien zijn leeftijd (Sadik zag op 25 december 1996 het levenslicht en moet dus nog 16 worden) onwaarschijnlijk dat hij meteen instroomt in FC Groningen/Cambuur A1. vermoedelijk zal hij eerst nog een jaartje uitkomen voor FC Groningen/Cambuur B1.

 

Binnenkort zal meer duidelijkheid worden verschaft over de spelers die nu deel uitmaken van Jong FC Groningen en nog geen contract hebben, te weten Renze Fij, Henk Bos, Nick Bakker en Hilal Ben Moussa. Eerder schreven we al dat FC Groningen vorige maand aan Nick Bakker een contractsvoorstel heeft gedaan. Ook de toekomst van Luis Pedro is nog ongewis. Hij heeft een aflopend contract; de FC bezit een eenzijdige optie om deze verbintenis met één seizoen te verlengen. Deze optie is nog niet gelicht. Het aflopende contract van Danny Menting (dit seizoen verhuurd aan SC Veendam) wordt niet verlengd.


Tim Keurntjes en Leonard Nienhuis (net als Menting dit seizoen verhuurd aan SC Veendam) zijn de enige spelers van Jong FC Groningen met doorlopende contracten.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.