Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

141 gasten online

 
FC Groningen A1 slaagde er in de Eredivisie vóór de winterstop niet in om zich bij de eerste acht ploegen te klasseren, en komt derhalve bij de hervatting van de competitie uit in de Eerste Divisie Hoog. Het vlaggenschip van de jeugdopleiding startte hierin vanmiddag uitstekend door het bezoekende FC Twente A1 verdiend met een 1-0 nederlaag weg te sturen. Het enige doelpunt werd middels een snoeiharde kopstoot gescoord door Marijn Ploem, de van Hollandia overgekomen verdediger die gisteren 18 jaar is geworden.

De zege van de equipe van hoofdtrainer Peter Hoekstra was verdiend. De Groningers creëerden zich de meeste kansen, al kwam FC Twente er soms goed uit. De vandaag jarige Erwin Heidekamp, 19 lentes jong inmiddels, keepte een prima wedstrijd. Aandachtspunt met betrekking tot het spel van de FC: het was vaak onnauwkeurig in de passing, slordig in balbezit en er werden nogal eens verkeerde keuzes gemaakt.

Marijn Ploem besliste het duel met een prachtig doelpunt. Hij kopte uit een corner hard raak. Naast Ploem en Heidekamp speelde achterin ook Twan Nieboer een prima wedstrijd. Voorin waren Ozancan Kökcü en Stan Haanstra de gevaarlijkste spelers.

Statistieken clubsite FC Groningen:

FC GRONINGEN A1 1-0 FC TWENTE A1
1-0 Marijn Ploem (56.)

Opstelling FC Groningen A1:
Erwin Heidekamp, Tim Riksman, Twan Nieboer, Mohammed Abdoel Karim, Marijn Ploem, Rutger Etten, Matthijs Hardijk (80. Nagesh Amatsaleh), Gerald Postma, Stan Haanstra (69. Joey Salden), Yassine Zakir, Ozan Kokcu

De huidige stand:

Fotoreportage FC Groningen A1 - FC Twente A1 van Wouter Pauwels:

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.