Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

157 gasten online

FC Groningen A1 heeft de punten afgelopen weekeind op eigen veld gedeeld met FC Utrecht A1. Het vlaggenschip van de jeugdopleiding van de Trots van het Noorden kwam door doelpunten van Daniel Bouman en Matthijs Hardijk twee maal op voorsprong, maar zag de hoger op de rangslijst geklasseerde Domstedelingen evenzovele malen langszij komen. De Groningers zijn na negen speelrondes op een keurige zesde plaats terug te vinden, op zes punten achterstand van koploper ajax A1.

Verslag van Marcel Middelbos:

Na de overwinning van vorige week tegen PSV A1 traden de mannen van Peter Hoekstra vol vertrouwen aan voor de wedstrijd tegen FC Utrecht A1, volgende tegenstander. Dit vertrouwen resulteerde in de tweede minuut direct al in een 1-0 voorsprong. Daniel Bouwman wist een prachtige aanval af te ronden. Nadat Twan Nieboer het eerder al geprobeerd had was het Stan Haanstra die van zo’n 40 meter afstand een goede poging waagde. Helaas ging zijn poging net over, anders had de 2-0 op het bord gestaan.

FC Utrecht kreeg vervolgens een vrije trap, waarbij FC Groningen de organisatie nog niet had staan. De Groningers lieten zich compleet overrompelen en via rechts kreeg Van Rooijen alle gelegenheid om op keeper Erwin Heidekamp af te stormen en de 1-1 binnen te werken. In de 41e minuut was het Matthijs Hardijk, die zich niet bedacht en via een prachtige individuele actie de thuisploeg wederom op voorsprong zette. Met een 2-1 voorsprong werd er gerust.

Wat de afgelopen wedstrijden opviel was dat de A1 de tweede helft vaak beter afwerkt dan de eerste. Wat dat betreft beloofde dat nog wat. Echter het was FC Utrecht dat vlak na rust de gelijkmaker wist aan te tekenen, wederom vanuit een vrije trap.

De kansen werden in het vervolg van de wedstrijd schaarser. Niet dat er geen pogingen gewaagd werden, want beide elftallen wilden wel, maar langzamerhand werd het ook kiezen tussen consolideren of risico nemen. Uiteindelijk was een gelijkspel  tegen het altijd lastige FC Utrecht geen gek resultaat. Zij stonden op plaats vier en hadden twee punten voorsprong. Die marge bleef zodoende bestaan. Maar de Groningers houden FC Utrecht A1 in het vizier. Komende zaterdag uit naar Arnhem om Vitesse daar punten af te snoepen en ze  blijven meestrijden om de eerste acht plekken in de Nike Eredivisie.

Statistieken:

FC GRONINGEN A1 2-2 FC UTRECHT A1

1-0 Daniel Bouman (2.), 1-1 (22.), 2-1 Matthijs Hardijk (41.), 2-2 (56.)

Opstelling FC Groningen A1:
Erwin Heidekamp, Tim Riksman (46.Niels Ridderstap), Twan Nieboer, Mohammed Abdoel Karim, Mathijs Elderman (65.Dennis van Duinen), Marijn Ploem, Daniel Bouman (76.Mehmet Gencer), Gerald Postma, Stan Haanstra, Ozan Kokcu (65.Rutger Etten), Matthijs Hardijk

De huidige stand:

Fotoreportage FC Groningen A1 - FC Utrecht A1 van Wouter Pauwels:

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.