Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

386 gasten online

Op een zeer druk bezocht Corpus den Hoorn is FC Groningen A1 vanmiddag tegen een ongelukkige nederlaag aangelopen. Het door Wim Jonk getrainde ajax A1 nam, met dank aan de uit Amsterdam meegezeulde grensrechter Tulleners, de volle buit mee uit Groningen; er zal nog lang worden napraat over het marchanderende gedrag van de rood-witte ploert. Namens FC Groningen A1 scoorde Kasper Oldenburger, maar zijn treffer bleek uiteindelijk onvoldoende voor een resultaat. Na de negende speelronde staat de door Peter Hoekstra getrainde formatie op een gedeelde vierde plaats.

Wedstrijdverslag van Marcel Middelbos:

Vanmiddag trad het vlaggenschip van de jeugdopleiding van FC Groningen aan tegen Ajax A1. In alle jaren dat ik FC Groningen A1 volg kan ik me eigenlijk niet herinneren zoveel publiek te hebben gezien bij een wedstrijd van de jeugd.

Het team van Peter Hoekstra speelde tegen de nummer twee in de tussenstand tot vandaag, Ajax. Een team dat natuurlijk al behoorlijk ervaren is, met ervaring in het spelen van belangrijke wedstrijden.

FC Groningen trad aan in een formatie die te verwachten viel, met de zo sterk mogelijkste opstelling op dit moment. Vanaf het eerste moment was het Ajax dat direct druk zette op de bal. De eerste echte kans is echter direct al voor FC Groningen A1. Juninho Bacuna schiet de bal echter rakelings voorlangs. Als een minuut later Kasper Oldenburger lijkt aan te leggen voor een schot, lijken de Groninger mannen de gevaarlijkste ploeg te zijn.

Na deze twee kansen is het echter Ajax dat de wedstrijd overneemt. FC Groningen is slordig, passes komen niet aan. Het oogt onrustig en enigszins angstig, met name in de achterhoede. Voorin komt geen bal aan en geen van de drie spelers lijkt de bal vast te kunnen houden. In de 14e minuut belandt een bal van Ajax-zijde op de paal. Als Ajax tien minuten later Ajax op 0-1 voor komt, is dit niet meer dan terecht.

Ajdin Hrustic laat zich vervolgens wat zakken om zodoende, zo lijkt het tenminste, wat meer zekerheid en rust achter in te krijgen. En het lijkt te werken. In de 43e minuut is het Kasper Oldenburger die een bal voor de goal brengt; de inzet belandt op de paal en verdwijnt uiteindelijk via een Amsterdams been achter keeper Stan van Bladeren. Het is volkomen onverwacht en misschien ook wel iets onterecht 1-1. Dit is tevens de ruststand.

Na rust komt FC Groningen A1 compleet anders uit de startblokken en zit bovenop de bal. Keziah Veendorp raakt vervolgens de lat. De toon is gezet. Blijkbaar is dit de assistent-scheidsrechter dhr. Tulleners, ook opgevallen. Iedere goede aanval aan Groninger zijde wordt vervolgens afgevlagd wegens buitenspel. In eerste instantie had ik nog het gevoel dat het de laaghangende zon was die hem verblindde … maar het werd in deze tweede helft traditie. Ajdin Hrustic weet tot twee à drie keer toe Juninho alleen voor de keeper te zetten, maar (we hoefden niet eens te kijken waarom) de scheidsrechter volgde in alle gevallen het vlagsignaal van zijn 'zeer sportieve' assistent. Dan is het ook gewoon vechten tegen de bierkaai.

De wedstrijd had, als één van deze aanvallen door had mogen gaan, misschien een heel ander verloop gekend, maar nu is het uiteindelijk Ajax A1 dat in de 86e minuut van de wedstrijd nog wel weet te scoren middels een goal van Vaclav Cerny. Vervolgens gaan de mannen van trainer Peter Hoekstra nog vol voor de gelijkmaker, maar … U raadt het al, er was altijd wel een vlag die omhoog ging……..

Niet alles kan natuurlijk op de grensrechter of scheidsrechter geschoven worden, Ajax was vandaag misschien (de eerste helft dan) wel een maatje te groot. Maar had James Efmorfidis in de eerste helft rood gekregen wegens natrappen op Daro Faraj, dan was het ook anders geweest. Het vlaggen van de Amsterdamse grensrechter lijkt me Ajax-onwaardig.

FC GRONINGEN A1 1-2 AJAX A1
0-1 Zakaria El Azzouzi (24.), 1-1 Kasper Oldenburger (43.), 1-2 Vaclav Cerny (87.)

Opstelling FC Groningen A1:

Erwin Heidekamp, Jim de Leeuw, Keziah Veendorp, Mohammed Abdoel Karim, Gijs Jasper (46.Gerald Postma), Kasper Oldenburger, Daro Faraj (81.Willem Gootjes), Juninho Bacuna, Ajdin Hrustic, Dennis van Duinen, Pier Veldman.

Opstelling ajax A1:

Stan van Bladeren; Damil Dankerlui, Damon Mirani (70.Terry Lartey Sanniez), Nathan Leyder, Mauro Savastano; Carel Eiting (45. Melvin Vissers), Zakaria El Azzouzi, James Efmorfides (72. Abdelhak Nouri); Samet Bulut (56. Adham El Idrissi) Donny van de Beek en Vince Gino Dekker (63. Vaclav Cerny).

Fotoreportage FC Groningen A1 - ajax A1 van Wouter Pauwels:

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.