Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

465 gasten online

FC Groningen A1 verliest in hoogstaand duel van koploper AZ A1

Zaterdagmiddag werd op een met ruim 300 toeschouwers bezocht Corpus den Hoorn de topwedstrijd in de Eredivisie voor A-junioren gespeeld, en wel de kraker tussen FC Groningen A1 en AZ A1. Op een belendend veld was het bij de bekerontmoeting tussen GRC 1 - De Heracliden 1 (uitslag 0-3) eveneens gezellig druk (met dank aan de fanatieke meegereisde aanhang uit Uithuizermeeden), zodat van een topbezetting op Corpus gesproken mag worden.

 

FC Groningen A1 en AZ A1, tot zaterdagmiddag beiden nog ongeslagen in de Eredivisie voor A-junioren, maakten er een boeiende pot van, die na een 0-0 ruststand met 2-0 door de gasten werd gewonnen.

Wedstrijdverslag van Marcel Middelbos:

 

Op Corpus den Hoorn vond vanmiddag de wedstrijd plaats tussen de nummer 1 en 3 in de Nike Eredivisie: het duel tussen FC Groningen A1 en AZ A1. Vooraf een topper, die achteraf ook een topwedstrijd bleek te zijn. Er werd door beide elftallen op zeer hoog niveau gespeeld.

 

FC Groningen startte goed en leek in de eerste helft de overhand te krijgen, maar echt grote kansen werden er niet gecreëerd. Tegenover elkaar stonden twee elftallen die beiden ongeslagen aan deze wedstrijd begonnen. AZ had vóór aanvang van deze wedstrijd in zes duels nog maar vier tegengoals geïncasseerd, en FC Groningen zeven. Defensief zit het dus wel goed bij beide elftallen blijkt. Maar offensief gezien zijn het ook AZ en FC Groningen die de ranglijst aanvoeren met 17 respectievelijk 16 doelpunten voor.

 

In de eerste helft waren het de defensies die blijkbaar de overhand hadden, want aan beide zijden gebeurde maar weinig. Veel aftasten, en ballen die niet of nauwelijks aankwamen.

 

Hoe anders was de tweede helft. Met name FC Groningen, dat aanvallend gezien goed aan de hand werd genomen door Ajdin Hrustic, wist kans op kans te creëren, maar afmaken lukte maar niet. Juninho Bacuna werd een aantal keren voor de keeper gezet, maar keeper Abdel Elouazzane wist zijn doel in het eerste deel van de tweede helft goed schoon te houden. Voorzetten van met name Hrustic waren gevaarlijk, maar ook Keziah Veendorp wist de bal er niet in te krijgen.

 

FC Groningen verdiende op dat moment een doelpunt, maar zoals vaak ... als je er zelf niet inschiet... En zo was het in deze wedstrijd niet anders. Waar FC Groningen tot op dat moment al zeker met 4-0 had voor kunnen staan, was het AZ dat in de 73e minuut de 0-1 binnenschoot na wat geschutter in de Groninger defensie. Doelpuntmaker was Daan Boerlage.

 

FC Groningen leek na een vrije trap genomen door Kasper Oldenburger nog op 1-1 te komen. Het was weliswaar een indirecte vrije trap, die Kasper ineens schoot, maar de keeper van AZ raakte hem nog aan met de punt van zijn vingers, voor iedereen waarneembaar, behalve door scheidsrechter S. Heusschen, die op twee fouten na een goede wedstrijd floot. Hij keurde de goal af. In blessuretijd is het dat hij direct zijn tweede grote fout maakt. Een speler van AZ slaat met twee handen naar de bal. De scheidsrechter laat het spel echter doorgaan en vanuit een rebound die daar direct op volgt is het de Alkmaarse Jan-Willem Tesselaar die keeper Erwin Heidekamp voor de tweede keer vanmiddag weet te passeren. Waar een gelijkmaker misschien meer dan verdiend was, is het dus de genadeklap die AZ aan FC Groningen uitdeelt.

 

Door het verlies van deze wedstrijd is FC Groningen gezakt naar een gedeelde vierde plaats.

 

Hieronder vindt u nog het verslag van de clubsite van AZ. Dit om eens te laten zien hoe twee mensen op een (soms) verschillende wijze naar een wedstrijd kijken.

 

Dat het in Groningen geen gemakkelijke middag zou worden voor de AZ-talenten was op voorhand al duidelijk. De thuisclub verloor net als Onder 19 voor zaterdag nog geen wedstrijd en stond op de vierde plaats met twee punten achterstand op de Alkmaarse lijstaanvoerder.


Controle
In de eerste helft zagen de toeschouwers weinig spektakel op Sportpark Corpus den Hoorn. "Wij hadden controle over de wedstrijd en de verdedigende organisatie stond goed", vond Stam. "Het positiespel was goed verzorgd en kwamen steeds in de laatste fase, we creëerden alleen nog geen grote kansen. We hadden er in de rust alle vertrouwen in dat het goed zou komen, wanneer we op dezelfde manier verder zouden spelen."


Elouazzane
Na de rust veranderde het spelbeeld. "Hun tien ging dieper spelen en onze verdediging liep verder achteruit. Er ontstond veel ruimte tussen de linies en FC Groningen maakte daar erg goed gebruik van", analyseerde Stam, die zijn keeper uit zag blinken: "Abdel heeft ons in die fase met een aantal goede reddingen op de been gehouden."


Boerlage en Tesselaar
Terwijl FC Groningen steeds dichterbij een doelpunt leek te komen, sloeg Onder 19 zijn slag. "We merkten dat zij vermoeid raakten en profiteerden daarvan." De hard werkende Daan Boerlage veroverde de bal op het middenveld en schoot vervolgens de 0-1 tegen de touwen. In de laatste minuten van de wedstrijd besliste Jan-Willem Tesselaar de wedstrijd na goed doorzetten van linkervleugelverdediger Jelle Hopman.

 

De huidige stand:

 

 

Statistieken van www.fcgroningen.nl en www.az.nl:

 

FC GRONINGEN A1 0-2 AZ A1
0-1 Boerlage (73.), 0-2 Tesselaar (90.)

 

Opstelling FC Groningen A1:
Erwin Heidekamp, Jim de Leeuw, Keziah Veendorp, Mohammed Abdoel Karim (80.Stan Haanstra), Daro Faraj (76.Willem Gootjes), Kasper Oldenburger, Gerald Postma, Juninho Bacuna, Ajdin Hrustic, Sadik Spijodic (66.Gijs Jasper), Dennis van Duinen

 

Opstelling AZ Onder 19:

Abdel Elouazzane; Levi Opdam (85. Ferdy Druijf), Pantelis Hatzidiakos, Joris Kramer, Jelle Hopman; Daan Boerlage, Thomas Ouwejan, Jeremy Helmer (57. Alexander Sigurdarson); Michael Breij (75. Kaan Karabakal), Jan-Willem Tesselaar, Achille Vaarnold (81. Guus Til).


Fotoreportage tweede helft FC Groningen A1 - AZ A1 van Wouter Pauwels:

 

DSC_0144
DSC_0146
DSC_0147
DSC_0149
DSC_0150
DSC_0155
DSC_0158
DSC_0159
DSC_0163
DSC_0164
DSC_0165
DSC_0167
DSC_0168
DSC_0169
DSC_0170
DSC_0176
DSC_0180
DSC_0182
DSC_0186
DSC_0187
DSC_0189
DSC_0190
DSC_0192
DSC_0195
DSC_0206
DSC_0207
01/26 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.