Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

390 gasten online

Keziah Veendorp gaat niet in op interesse Napoli en blijft bij FC Groningen

Goed nieuws (als het klopt): Keziah Veendorp, de 17-jarige speler van FC Groningen A1 en aanvoerder van Oranje Onder 17, blijft FC Groningen trouw, en zal ongetwijfeld op korte termijn eindelijk zijn handtekening onder een contract bij de Trots van het Noorden zetten. Dit maken wij op uit een kort maar krachtige tweet van zijn vader en zaakwaarnemer, Jaap Veendorp, die vanmiddag het bericht "Hij blijft" de wereld in heeft geslingerd.

 

Dit deed hij, kort nadat hij ons bericht "Keziah Veendorp (als hij blijft), Roland Baas, Willem Gootjes & Kasper Oldenburger van FC Groningen A1 trainen deel voorbereiding met 1e mee" van 13 juni jl. had geretweet.

 

UPDATE: Keziah Veendorp tekent driejarig contract bij FC Groningen

Inmiddels meldt FC Groningen op de clubsite: "Keziah Veendorp heeft een contract getekend bij FC Groningen dat hem aan de club verbindt tot medio 2017. De 17-jarige verdediger van FC Groningen A1 speelt sinds 2008 in de jeugdopleiding van de FC." (Spelers jonger dan 18 jaar mogen geen contracten met een looptijd langer dan drie jaar tekenen, red.)

 

Keziah Veendorp begon in de jeugdopleiding van FVV in Foxhol, waar zijn moeder nog altijd op bevlogen wijze de kantine runt, en werd Richairo Zivkovics beste vriend. Via VV Hoogezand stroomde Keziah medio 2008 in de jeugdopleiding van FC Groningen in, en begon in het door Hugo getrainde FC Groningen D1. Bij de aanvang van het vorige seizoen was hij als B-junior vervroegd doorgestroomd naar FC Groningen A1. Afgelopen seizoen speelde Veendorp twintig duels bij FC Groningen A1 en vijf duels in Jong FC Groningen. Komend seizoen zal de centrale verdediger in principe deel uitmaken van de selectie van FC Groningen A1.

 

Het is een kwestie van tijd dat hij zijn opwachting in de Euroborg maakt!

Reactie Keziah Veendorp:

"Groningen is mijn cluppie. Ik speel al mijn hele leven voor FC Groningen. De omgeving en alles is hier goed en ik hoop dat ik zo snel mogelijk kan doorbreken. Hoe de komende jaren gaan verlopen is nog moeilijk te zeggen, maar in ieder geval begin ik de voorbereiding komende zondag met de eerste selectie in Haren. Voor mij geen onbekende groep want afgelopen seizoen heb ik geregeld op de donderdagochtend met de selectie meegetraind."

 

Kort vóór de berichtgeving van FC Groningen schreven we al het volgende:

 

A.s. zondag, als voor FC Groningen in Haren de eerste training van het nieuwe seizoen op het programma staat, zal blijken of we de wondere Twitter-wereld juist hebben geïnterpreteerd, of dat we maar beter een andere hobby kunnen gaan zoeken.  (Edit: huft nog nait.) Het is immers de bedoeling dat de A-selectie, de negenkoppige B-kern en bovengenoemde vier spelers van FC Groningen A1 een deel van de voorbereiding gezamenlijk zullen afwerken.

 

Op 7 juni jl. kwam ons ter ore dat het Italiaanse Napoli Keziah Veendorp een contract wilde aanbieden, zie ons artikel van die datum. In een eerder stadium hadden ajax, PSV, Paris Saint-Germain en AS Monaco van hun belangstelling blijk gegeven. Gelukkig heeft het er alle schijn van dat deze clubs, toch niet de minsten, achter het net mogen vissen.

 

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.