Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

146 gasten online

FC Groningen A1 houdt in navolging van Jong FC Groningen huis bij FC Twente

Was het afgelopen maandagavond Jong FC Groningen dat op het in Hengelo gevestigde trainingscomplex van FC Twente niets heel liet van Jong FC Twente en met maar liefst 3-7 won, gistermiddag hakte ook FC Groningen A1 de Tukkers van FC twente A1 in de pan. De 3-6 overwinning was goed voor plaatsing voor de kwartfinales van de Nike Cup, waarvoor ook PSV A1, ajax A1, ajax A2, Feyenoord A1, FC Utrecht A1, VVV/Helmond Sport A1 en Vitesse/AGOVV A1 zich hebben weten te kwalificeren.

 

Marcel Middelbos heeft zich wederom kostelijk vermaakt in Hengelo, net als bij het recent gespeelde Eredivisieduel tussen FC Twente A1 en FC Groningen A1, dat in 4-4 eindigde!

 

Willem Gootjes (FC Groningen B1) speelt mee met A1; afscheid van Christian Rodriguez

Bij FC Groningen speelde Willem Gootjes mee in de tweede helft. Willem is een 16-jarige middenvelder van FC Groningen B1. Later die avond heeft FC Groningen A1 afscheid genomen van de 17-jarige Christian Rodriguez. De uit El Salvador afkomstige speler, die overkwam van het Amerikaanse DC United, krijgt van de FIFA geen toestemming om voor FC Groningen uit te komen en zal naar een club in Argentinië vertrekken. Rodriguez was al enige tijd in Nederland en heeft in oefenwedstrijden meegedaan met het team van Paul Raveneau. Hij verlaat Nederland met pijn in het hart.

 

FC Groningen A1 heeft in de kwartfinales onder voorbehoud een uitwedstrijd bij FC Utrecht A1 geloot; de wedstrijd wordt op zaterdag 9 of zondag 10 februari 2013 gespeeld (bron: Paul Raveneau).

FC Groningen A1 bereikt kwartfinales Nike Cup

 

Zaterdagmiddag trad het team van trainer Paul Raveneau in Hengelo aan tegen FC Twente A1 in de achtste finales van de Nike Cup, het bekertoernooi voor de A1 elftallen. Waar drie weken geleden nog met 4-4 gelijk werd gespeeld na een heerlijke pot voetbal, wist het vlaggenschip van de jeugdopleiding van FC Groningen vandaag een klinkende 3-6 overwinning te behalen.

 

Waar 3 weken geleden veel spanning op de wedstrijd stond, was trainer Paul Raveneau voor aanvang van de wedstrijd duidelijk. Hij rekende op een 0-4 overwinning van zijn team. Aangetoond was dat er vier keer gescoord kon worden, het enige waar het team voor moest zorgen is dat er geen tegengoals zouden komen, iets wat het team eerder heeft aangetoond te kunnen. Dat het totaal anders zou lopen vandaag was niet van te voren te bevroeden.

 

FC Twente kwam weer goed uit de startblokken, het was duidelijk dat de thuisploeg weer zo snel mogelijk een treffer wilde forceren. Deze storm ging echter al vrij vlot liggen. Na vijf minuten begon het team van FC Groningen de wedstrijd over te nemen. Het is de 11e minuut als met een vloeiende aanval Arjen Hagenauw de bal vol in de goal knalt, maar het is de grensrechter die weer eens met de vlag omhoog staat en de goal wordt onterecht afgekeurd. 15 minuten later is het toch Arjen Hagenauw die de stand op 0-1 brengt en wederom 11 minuten later is het dezelfde Hagenauw die Firosan Ademi een assist geeft waarna Firosan de stand op 0-2 brengt. Gaat de trainer dan gelijk krijgen is de vraag? We gaan rusten met deze stand.


De tweede helft wordt goed begonnen, maar het is FC Twente A1 dat in de 55e minuut een aanval beloond ziet met een penalty. Wieger Sietsma, die in de eerste helft een paar goede reddingen heeft gebracht, weet de penalty helaas niet te stoppen en FC Twente lijkt terug te komen in de wedstrijd. Maar in de 67e minuut brengt de voor Burak Saban ingevallen Jafar Arias de stand op 1-3 middels een prachtige goal!

 

Het wordt druk, want drie minuten later brengt FC Twente het verschil terug naar één doelpunt, maar het is wederom Arjen Hagenauw die twee minuten later weet te scoren. Het is al 2-4, weer een middag met veel doelpunten dus. Maar het is nog niet voorbij. Als vlak daarna een speler van FC Twente van het veld gestuurd wordt met een rode kaart, na een overtreding op Hagenauw die waarschijnlijk anders weer gescoord zou hebben, lijkt het verzet gebroken. Vlak daarna is het dezelfde Hagenauw die de bal keurig naar links speelt, op de vrijstaande Arias, maar Arias voelt Tigran Gazarjan in zijn rug en stapt bewust over de bal, waarna Tigran de bal in de goal knalt. Het is 2-5. De kwartfinales zijn zo goed als binnen, maar dezelfde Gazarjan weer ook de 2-6 nog in te tikken.


Dat in de 87e minuut FC Twente nog een keer scoort en de 3-6 eindstand op het scorebord zet, is jammer. De concentratie was inmiddels al een beetje weggevloeid. De heren hadden zaterdagavond het afsluitingsetentje van het seizoen en het afscheid van Christian Rodriquez, die met pijn in zijn hart de jeugdopleiding van FC Groningen moet verlaten en naar Argentinië vertrekt. Wij van FCGOnline wensen Christian heel veel succes in Zuid-Amerika. Wie weet wat de toekomst brengt en zien we hem ooit terug. De FC heeft tenslotte genoeg scouts lopen in die omgeving, hij zal dan ook goed in de gaten gehouden worden.

 

Foto's: Paul Raveneau

 

Statistieken FC Twente A1 - FC Groningen A1 (uitslag: 3-6)


0-1 Arjen Hagenauw (25.), 0-2 Firosan Ademi (36.), 1-2 Oosterwijk 1-2 (strafschop) (55.), 1-3 Jafar Arias (68.), 2-3 Schütte (70.), 2-4 Arjen Hagenauw (71.), 2-5 Tigran Gazarjan (83.), 2-6 Tigran Gazarjan (87.), 3-6 Daniels (88.)


Opstelling FC Groningen A1: 

Wieger Sietsma, Desevio Payne (78.Glenn Bijl), Hans Hateboer, Marciano van Leyenhorst (85.Joost Hommenga), Ron Janzen, Burak Saban (46.Willem Gootjes), Kevin Mennega, Noureddine Boutzamar (84.Thijs Gerlofs), Arjen Hagenauw, Tigran Gazarjan, Firosan Ademi (67.Jafar Arias).

 

Opstelling FC Twente A1:

Plattel, Kwee, Gebben, Neustadter (20’ Swieter), de Wit, Tanda, Schütte, Schwering, Oosterwijk (73’ Daniels), Jesgarzewski, Ould-Chikh (80’ Jose Coelho)


De heren van de A1 hebben hun kerstvakantie verdiend. We zijn benieuwd naar de tegenstander in de volgende ronde, en hopen (verwachten) dat we de finale van de Nike Cup, die in het voorjaar in Eindhoven wordt gespeeld, gaan halen!


Beoordeling door Marcel Middelbos (op persoonlijke titel):

 

Teamprestatie: dikke vette 8

 

Wieger Sietsma: zeer sterke wedstrijd gekeept, kan tenslotte niet alles stoppen
Desevio Payne: rustig en zekere verdediger. Geeft rust in de verdediging
Hans Hateboer: stond voor het eerst sinds lange tijd weer eens in de basis. Speelde een goede en degelijke pot
Marciano van Leyenhorst: luisterde goed naar de trainer. Onder druk weleens iets moeilijker, maar heeft natuurlijk een heerlijke trap in zijn beide voeten. Legde de bal geregeld achter de Twentse verdediging
Ron Janzen: snelheid is onontbeerlijk bij een goede back. Dit heeft hij. Vandaag erg nuttig gespeeld
Burak Saban: speelde een goede eerste helft, maar werd in de rust gewisseld voor Willem Gootjes uit voorzorg i.v.m. knieprobleempjes
Willem Gootjes: deze B1-er werd beloond voor zijn goede trainen en optredens in de wedstrijden van de afgelopen weken. Speelde een goede pot, deed zijn werk en vervulde zijn opdrachten meer dan naar behoren
Kevin Mennega: overal inzetbaar, speelde een goede partij vandaag, goede looplijnen, veel en goed aanspeelbaar.
Nouredinne Boutzamar: misschien niet zijn sterkste pot dit seizoen, maar wel goed en nuttig gespeeld. Altijd belangrijk op het middenveld en ja, techniek heeft ie zeker
Jafar Arias: pikte zijn (wereld)goal mee, was betrokken bij de vijfde goal, zeer goede pot
Tigran Gazarjan: werkte vandaag weer hard. Scoorde twee keer, eerder in de wedstrijd niet gelukkig in de afronding, neemt nu ook zeker zijn verdedigende taken ook goed in acht.
Firosan Ademi: mist nog wedstrijdritme, pikte zijn goaltje mee, speelde nuttige wedstrijd, hoe langer hij speelde, hoe meer hij in de wedstrijd groeide
Arjen Hagenauw: in mijn optiek vandaag de man van de wedstrijd! Was bij vele aanvallen betrokken, scoorde 3x, waarvan één doelpunt onterecht afgekeurd, was bij meerdere doelpunten betrokken. Dacht niet teveel na als ie schieten kon en deed het gewoon, zonder het oog voor zijn medespelers te vergeten

 

Foto's van de wedstrijd van Marcel:

 

Hengelo-20121215-00170
Hengelo-20121215-00171
Hengelo-20121215-00172
Hengelo-20121215-00173
Hengelo-20121215-00174
Hengelo-20121215-00175
Hengelo-20121215-00176 Peter Jeltema
Hengelo-20121215-00178
Hengelo-20121215-00180
1/9 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. laat een bericht achter in ons gastenboek.