Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

353 gasten online

FC Groningen A1 verslaat Vitesse op basis van wils-en veerkracht en staat 2e

In een bewogen wedstrijd, met veel doelpunten en een (onterechte) rode kaart voor Noureddine Boutzamar, heeft FC Groningen A1 vanmiddag goede zaken gedaan in de Eredivisie voor A-junioren. Door de knappe zege van 3-2 tegen Vitesse/AGOVV A1 passeerde de equipe van Paul Raveneau de door Marino Pusic getrainde combinatie van Arnhemmers en Apeldoorners op de ranglijst (en ook ajax A1 dat door Feyenoord A1 met 4-1 werd gekraakt), en na vijf wedstrijden is het vlaggenschip van de jeugdopleiding op een prachtige tweede plaats terug te vinden. A1-watcher Marcel Middelbos was natuurlijk weer aanwezig en zond ons het volgende verslag en een aantal foto's!

 

 

Inmiddels hebben we ook beelden van de wedstrijd in het stukje geplaatst!

FC Groningen A1 verslaat Vitesse op basis van wils-en veerkracht

 

Vandaag trad FC Groningen A1 aan tegen Vitesse A1. Een tegenstander die je in kunt schalen op hetzelfde niveau als onze eigen A1. Dat dit het geval is, bleek uiteindelijk ook wel uit de eindstand van 3-2, waardoor FC Groningen A1 steeg naar de tweede plek in de Eredivisie voor A1-teams. Het team van Paul Raveneau startte vandaag in een iets andere opstelling dan in de voorgaande wedstrijden. Jafar Arias, die normaal als centrumspits wordt gebruikt, speelde rechtsvoor; Kevin Mennega belandde hierdoor op de bank.


Vrij vlot na het startsignaal van scheidsrechter Marcel Boekholt lag de eerste goal al achter keeper Wieger Sietsma. Doelpuntenmaker was Roy Talsma. Het team van FC Groningen laat zich echter niet van zijn stuk brengen en probeert de wedstrijd in de hand te krijgen. Dit valt echter nog niet mee. Het duurt tot de 36e minuut tot Marciano van Leyenhorst de 1-1 er zeer goed in weet te koppen uit een goede hoekschop van Nouredinne Boutzamar. Dit zou tevens de ruststand zijn. Wat mij persoonlijk opvalt, is dat de scheidsrechter al in de eerste helft enigszins warrig fluit. Ook bezien van achter een groen-witte bril - ik ben me daarvan bewust - lijkt de scheidsrechter wel erg veel beslissingen in het voordeel van Vitesse te geven. Hierover straks nog iets meer.

 

Direct na rust lijkt FC Groningen het weer op te pakken. In de 49e minuut legt Tigran Gazarjan de bal of in de goal, of op het hoofd van Ifeayi Gorissen, maar het is 2-1 en daar gaat het om. Door minder goed dekken op het middenveld weet Vitesse zeven minuten later de stand al weer naar 2-2 te tillen middels een goal van Joey Steenbergen.

 

Het team van FC Groningen wil toch echt de drie punten binnenhalen. Er wordt gestreden, af en toe zeer verzorgd gespeeld en we zien ook gedurende de hele wedstrijd prachtige aanvallen. In de 71e minuut is het Firosan Ademi die de 3-2 'in het mandje' legt. Een prachtige flikflak volgt hierop. Maar nog niets is zeker uiteraard. Ook Vitesse heeft aangetoond over de nodige veerkracht te beschikken. Maar het lukt Vitesse niet meer langszij te komen, ook niet nadat scheidsrechter Marcel Boekholt besluit Nouredinne Boutzamar met een rechtstreekse, directe rode kaart van het veld te sturen, na een sliding op de bal. Vol ongeloof stapt Nouredinne van het veld en ook het publiek begrijpt er maar weinig van. Als even later Arjen Hagenauw onderuit wordt gehaald, terwijl hij alleen door had kunnen lopen op het doel van Vitesse en zijn tegenstander slechts geel krijgt, begrijpt u misschien waarom ik vond dat deze scheidsrechter een warrige wedstrijd floot. Hij floot soms veel te snel, het leek wel alsof hij af en toe een zaalvoetbalwedstrijd dacht te fluiten. Maar tot zover dan weer mijn geheel persoonlijke mening over deze arbiter.

 


Individuele beoordeling van de verschillende spelers ( op persoonlijke titel):


Allen Bossman: afwezig (we hebben goede hoop dat hij alsnog komt)
Liban Abdulahi: had basisplaats, werd halverwege gewisseld. Speelde niet zijn sterkste partij
Firosan Ademi: matchwinner scoorde de winnende treffer.
Jafar Arias: meer afmaker dan rechtsbuiten, kwamen te weinig voorzetten van rechts.
Glenn Bijl: speelde vandaag wederom als rechtsback een goede degelijke partij. Goede pass in de benen, snelheid, zeker aanvallend gezien ook erg belangrijk
Nouredinne Boutzamar: moest wederom te veel gaten dicht lopen. Prachtige corners. Onterechte rode kaart. Aanvallend kan hij meer brengen, maar als gezegd, moest teveel verdedigend doen
Tolgahan Cicek: speelde goede pot, hard gewerkt, wordt steeds zelfverzekerder op zijn positie als linksback. Goede speler, ook aanvallend doet hij zijn werk
Tigran Gazarjan: laat verdedigend toch wel wat gaten vallen, die door anderen dichtgelopen moeten worden. Vandaag had zijn man weer veel vrijheid, werd daarom ook terecht gewisseld in mijn ogen.
Thijs Gerlofs: te kort gespeeld voor beoordeling
Ifeayi Gorissen: viel goed in… deed zijn werk naar zijn kunnen.
Arjen Hagenauw: scoorde vandaag helaas niet, werkte keihard, moeilijk te verdedigen, trekt gaten voor zijn medespelers.
Hans Hateboer: speelde goede partij, maar moet niet vergeten af en toe rugdekking te geven.
Joost Hommenga: bank
Aleksandar Jankovic: wederom niet gespeeld. Had gezien zijn spel best gemogen…
Ron Janzen: herstellende van knieblessure. Niets gevonden op MRI-scan
Marciano van Leyenhorst: speelde vandaag weer ouderwets sterk. In de verdediging de leider, tweebenig met sterk linkerbeen, door zijn lengte ook altijd gevaarlijk bij corners. Hij scoorde de 1-1
Kevin Mennega: viel in, werd het niet minder door
Erwin Niezemuller: stond vandaag aan de kant, mist nog wedstrijdritme, maar komt vanzelf.
Desevio Payne: niet gespeeld
Christian Rodriquez: helaas nog niet FIFA-speelgerechtigd, zat daarom op tribune
Burak Saban: kon zijn stempel niet echt op de wedstrijd drukken vandaag. Zware pot, maar goed!
Wieger Sietsma: zag twee ballen achter hem belanden, maar was hij niet schuldig aan. Keepte zekere pot vandaag.
Michel Bakker: keeper van B1, zat op de bank

 

 

Opstelling FC Groningen A1:

Wieger Sietsma, Glenn Bijl, Hans Hateboer, Marciano van Leyenhorst, Tolgahan Cicek, Burak Saban, Jafar Arias (65. Firosan Ademi), Noureddine Boutzamar, Arjen Hagenauw, Tigran Gazarjan (65. Kevin Mennega), Liban Abdulahi (46. Ifeayi Gorissen, 90. Thijs Gerlofs)

 

Enkele foto's, gemaakt door Marcel:

 

Keeper Wieger Sietsma

 

Vader en zoon Janzen aan de kant

 

Erwin Niezemuller

 

Scene uit de wedstrijd

 

Scene uit de wedstrijd

 

Scene uit de wedstrijd

 

Staf van FC Groningen A1 (vóór de dug-out)

 

Gastouder Henk en vader Hommenga

 

Scene uit de wedstrijd

 

Vader Jankovic, Moeder Boutzamar
en Moeder Jankovic

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.