Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

429 gasten online

Keeper Devlin van den Bosch verlaat FC Groningen A1

FC Groningen A1 zal op zoek moeten naar een tweede keeper. Vandaag is ons bekend geworden dat Devlin van den Bosch, de op 7 september jl. 17 jaar geworden keeper die vorig seizoen nog de doelman was van AZ B1, de jeugdopleiding van FC Groningen vorige week heeft verlaten. Devlin voelde zich in Groningen niet thuis en heeft inmiddels afscheid genomen van zijn ploeggenoten.

 

Gisteren verdedigde Wieger Sietsma, de andere doelman van FC Groningen A1, het doel in de met 4-2 verloren uitwedstrijd bij FC Utrecht A1; op de bank moest Paul Raveneau noodgedwongen een keeper van FC Groningen B1 posteren. 

 

Het vertrek van Van den Bosch geeft iets meer voeding aan het vandaag door Dick Heuvelman op Twitter gelanceerde gerucht dat FC Groningen Mitchell Braafhart, de derde doelman van het Belgische Cercle Brugge, op de korrel heeft. Braafhart werd op 1 januari 1995 geboren en is dus net als Devlin van den Bosch pas 17 jaar. Braafhart was vorig seizoen nog eerste keeper van Zaamslag, dat uitkomt in de eerste klasse van het Ned. zaterdagamateurvoetbal. De uit het Zeeuwse Hoek afkomstige keeper tekende een tweejarig jeugdcontract bij Cercle Brugge met een optie voor nog twee jaar.

Hij zat vandaag in de met 4-0 verloren derby tegen Club Brugge op de bank. Eerste keeper Bram Verbist liep vorige week in de warming-up van het competitieduel dat Cercle tegen Lokeren speelde een scheurtje in zijn hamstring op, waarna Jo Coppens doorschoof naar de positie van eerste doelman en Mitchell Braafhart naar die van tweede doelman. Cercle overweegt echter om een extra doelman aan te trekken omdat Braafhart geen enkele ervaring op het hoogste niveau heeft, zo bericht het Belgische Nieuwsblad

 

Devlin van den Bosch (foto: fcjeugd)

 

Wij wensen Devlin van den Bosch veel sterkte toe - de beslissing om FC Groningen te verlaten zal ongetwijfeld met pijn in het hart zijn genomen. Heel veel succes gewenst met het vervolg van je carrière!

 

Gerelateerd artikel:

 

15-05-2012 FC Groningen A1 versterkt zich met keeper Devlin van den Bosch van AZ

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.