Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

330 gasten online

FC Groningen A1 verzuimt koppositie te pakken door verlies bij FC Utrecht A1

FC Groningen A1 toog gistermiddag vol goede moed naar Sportcomplex Zoudenbalch in Utrecht, niet alleen de plek waar het eerste elftal van FC Utrecht zijn trainingen afwerkt, maar ook de accomodatie waar FC Utrecht A1 haar thuiswedstrijden speelt. De equipe van Paul Raveneau zou bij winst naar de met ajax A1 gedeelde koppositie zijn doorgestoten (mede doordat het duel tussen de nummers twee en drie, FC Twente en Vitesse/AGOVV in de 67e minuut bij een 0-1 stand werd gestaakt door een kuitblessure van de scheidsrechter), maar het liep allemaal net even anders. FC Groningen A1 ging met 4-2 de spreekwoordelijke bietenbrug op en is na vier wedstrijden op een zesde plaats terug te vinden. Marcel Middelbos deed het sportpark aan, zag A1 strijdend ten onder gaan maar kon dankzij een omweg via het stadion van PEC Zwolle toch met een opperbest gevoel huiswaarts keren. Hij bericht in woord en beeld over de wedstrijd van A1.

FC Groningen A1 hard onderuit in Utrecht 

Het vlaggenschip van de jeugdopleiding van FC Groningen ging vol vertrouwen naar Utrecht toe om de flow waarin ze zitten door te trekken in een wedstrijd tegen de A1 van FC Utrecht, maar dit ging helaas helemaal mis.

 

Over het eerste kwartier kan ik weinig zeggen, om de simpele reden dat ik in de file stond en zodoende te laat aankwam op het achter de Galgenwaard gelegen jeugdterrein van FC Utrecht 'Zoudenbalch'. Ik hoorde dat de jongens van FC Groningen A1 zeker niet minder waren, maar er werd nog wat slordig gespeeld. Beide teams zetten druk op de bal wat leidde tot een aantal hachelijke situaties voor beide goals. De verdediging van A1, die tot de afgelopen wedstrijden zeer goed speelde, kreeg langzamerhand minder vat  op de zeer snelle mensen van FC Utrecht die voorin stonden.


Het duurt tot de 28e minuut tot Sean Klaiber van FC Utrecht keeper Wieger Sietsma iets te ver voor zijn goal ziet staan en hem middels een lob weet te verschalken: 1-0 voor FC Utrecht A1. Er is uiteraard nog niets verloren, maar als in de 41e minuut hetzelfde gebeurt en diezelfde Klaiber diezelfde Sietsma wederom iets voor de goal ziet staan en middels een lob de 2-0 op het scorebord zet, wordt het allemaal iets minder rooskleurig. 2-0 is tevens de ruststand.

 

Wat gaan we doen? Gevochten moet er worden, bloed zweet en tranen willen we zien. Direct na het begin van de tweede helft moet Liban Abdulahi al vervangen worden door Ifeayi Gorissen, omdat Liban plots ziek lijkt te zijn geworden. Als daarna in de 51e minuut de 17-jarige, uit Kameroen afkomstige Cedric Badjeck (die op 30 maart 2012 als B-junior zijn debuut voor het eerste elftal heeft gemaakt!) voor de 3-0 tekent, grijpt coach Paul Raveneau in middels een dubbele wissel. Marciano van Leyenhorst wordt gewisseld voor Thijs Gerlofs en Kevin Mennega wordt vervangen door Jafar Arias.

 

Drie minuten later is het dan eindelijk raak voor FC Groningen. Hans Hateboer weet de bal te onderscheppen en ‘goalgetter’ Arjen Hagenauw tekent voor de 3-1. Er is nog niets verloren, het kan nog alle kanten op. Acht minuten later weet Rodney Antwi het verschil al weer terug te brengen naar drie goals, middels een prachtige goal. Het uit Groningen meegereisde publiek zakt de moed al in de schoenen, maar de spelers van de A1 nog niet. Keihard werken resulteert in de 4-2 gemaakt door Jafar Arias, en zeer korte tijd later lijkt hij ook nog de 4-3 op de schoen te hebben, maar hij schiet tegen de keeper aan.

 

Werk- en vechtlust is het elftal van Paul Raveneau niet te verwijten, maar de twee tegengoals in de eerste helft zorgen ervoor dat de wedstrijd afgesloten wordt met nul punten.


Na de wedstrijd tweet trainer Raveneau nog: "FC Utrecht A1 gefeliciteerd met de 4-2 ! FC Groningen A1 strijdend ten onder #winnaars gebruiken een nederlaag om beter te worden!" Ware woorden, waar de jongens gebruik van kunnen maken. Zoals gezegd, werk- en strijdlust is ze niet te verwijten, dat hebben ze getoond, en dat het winnaars zijn eveneens, getuige bijvoorbeeld de 3-0 tegen Ajax een paar weken terug. Volgende week gewoon het juiste ritme weer oppakken tegen Vitesse A1 op Corpus den Hoorn! 


Individuele beoordeling van de verschillende spelers:

Allen Bossman: afwezig (het is sterk de vraag of hij nog komt)
Liban Abdulahi: had basisplaats, viel ziek uit. Te weinig mogelijkheden gecreëerd, maar ook hard gewerkt
Firosan Ademi: speelde niet.
Jafar Arias: scoorde, miste een kans, hard gewerkt. Goede partij
Glenn Bijl: speelde vandaag als rechtsback een goede degelijke partij. Goede pass in de benen, snelheid, zeker aanvallend gezien ook erg belangrijk
Nouredinne Boutzamar: degelijk, moest verdedigend teveel doen om aanvallend veel te kunnen brengen
Tolgahan Cicek: speelde goede pot, hard gewerkt, kon de goals niet voorkomen
Tigran Gazarjan: speelde goede pot, hard gewerkt
Thijs Gerlofs: viel goed in, behoudens foutje bij vierde goal van Utrecht, goede pot
Ifeayi Gorissen: viel in, had het moeilijk, moest grote afstanden afleggen
Arjen Hagenauw: de topscorer van A1 pikte zijn goaltje weer mee vandaag, speelt meestal simpel, wat hem juist sterk maakt.
Hans Hateboer: speelde echt goede partij
Joost Hommenga: was de hele week ziek, zat zodoende op de tribune
Aleksandar Jankovic: ook vandaag helaas op de bank gebleven
Ron Janzen: knieblessure, komende week MRI-scan en uitslag
Marciano van Leyenhorst: speelde vandaag moeilijk, werd dan ook gewisseld, ook zeker hard gewerkt
Kevin Mennega: werd gewisseld, hard gewerkt, maar mag meer van zichzelf laten horen
Erwin Niezemuller: viel in, te kort om te beoordelen. Hopelijk maakt ie snel meer minuten om ook wedstrijdritme op te doen. Dat mist hij.
Desevio Payne: niet gespeeld
Christian Rodriquez: helaas nog niet FIFA-speelgerechtigd, zat daarom op tribune
Burak Saban: kon zijn stempel niet echt op de wedstrijd drukken vandaag. Zware wedstrijd
Wieger Sietsma: coacht zijn verdediging en medespelers steeds beter. Ja, staat altijd wel een eindje voor zijn goal, dat hij nu twee keer verschalkt werd, geeft aan dat hij daar toch iets op moet letten, maar hoort ook beetje bij hem. Verder goed gekeept. Helaas vier om de oren vandaag. Is hij en zijn wij niet gewend.
Devlin van den Bosch: helaas de laatste keer dat ik hier iets over kan zeggen. Devlin heeft aangegeven niet meer voor FC Groningen A1 uit te komen, heeft afscheid genomen. Hij zat niet lekker ‘op zijn plaats’ en die zullen we daarom niet weer zien. Jammer Devlin, wij van FCG Online wensen je ook heel veel succes met je studie en wat je verder ook onderneemt! 

 

Opstelling FC Groningen A1:

Wieger Sietsma, Glenn Bijl, Hans Hateboer, Marciano van Leyenhorst (53.Thijs Gerlofs), Tolgahan Cicek, Burak Saban, Kevin Mennega (53.Jafar Arias), Noureddine Boutzamar, Arjen Hagenauw, Tigran Gazarjan (87.Erwin Niezemuller), Liban Abdulahi (47.Ifeayi Gorissen). Bron: fcgjeugd

 

Utrecht-20120922-00439
Utrecht-20120922-00440
Utrecht-20120922-00441
Utrecht-20120922-00442
Utrecht-20120922-00443
Utrecht-20120922-00444
Utrecht-20120922-00445
Utrecht-20120922-00446
Utrecht-20120922-00447
1/9 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.