Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

437 gasten online

FC Groningen A1 wint zeer overtuigend van Willem II/RKC A1 en staat derde

FC Groningen A1 heeft de rentree van Marcel Middelbos, onze bevlogen watcher van het vlaggenschip van de jeugdopleiding, opgeluisterd met een meer dan verdiende 4-0 overwinning op Willem II/RKC A1. Marcel heeft een zeer ellendige tijd in Turkije achter de rug maar kan de blik gelukkig weer, het motto 'kop d'r veur!' indachtig, naar voren richten.

 

Door de zege, die nog veel hoger had kunnen en moeten uitvallen, is de equipe van Paul Raveneau gestegen naar de derde plaats op de ranglijst en heeft slechts één puntje minder dan FC Twente en Vitesse/AGOVV. Mooie tijden voor de A1, dat z'n top nog niet heeft bereikt! Geniet van Marcels verslag van de wedstrijd!

Vandaag trad de A1 van FC Groningen aan tegen het combinatieteam Willem II/RKC. Het team van trainer Paul Raveneau had natuurlijk al het nodige zelfvertrouwen opgedaan in de laatste competitiewedstrijd tegen Ajax dat het twee weken geleden met 3-0 had verslagen. Desalniettemin: Willem II blijkt in het verleden een lastige tegenstander te zijn geweest. Maar vandaag was alles anders. 

 

Het vlaggenschip trad aan in vrijwel de ‘vaste’ basiself. Afwezig in de basis was vanwege een knieblessure aanvoerder Ron Janzen, maar verder lijkt trainer Paul Raveneau toch vrijwel vast te houden aan de basis, die er al meerdere wedstrijden stond.


Een moeilijke wedstrijd werd verwacht, maar na vijf minuten stond het elftal van FC Groningen al met 2-0 voor. Kevin Mennega brengt het elftal op 1-0 in de 2e minuut en in de 5e minuut legt goalgetter Arjen Hagenauw de 2-0 er al in. In beide gevallen oogde de verdediging van Willem II/RKC niet erg sterk. Ook in het verdere verloop van de eerste helft hebben de Brabanders niet veel in te brengen. Ze houden het veld erg klein, waardoor het er moeilijk doorkomen is voor de middenvelders en aanvallers. Verschillende keren staan ‘onze’ mensen buitenspel, maar toch lukt het aanvoerder Tigran Gazarjan om de stand in de 33e minuut naar 3-0 te brengen middels een mooie goal. De 3-0 voorsprong is zeer verdiend; de tegenstander weet hier geen echte kansen tegenover te stellen. De 3-0 is tevens de ruststand.

 

De tweede helft kan met een gerust hart begonnen worden en de toeschouwers gaan er eens voor zitten/staan, want de verwachting is toch dat er nog wel een aantal goals gaat vallen aan Groningse zijde. Maar in deze tweede helft gebeurt niet zoveel. De concentratie lijkt wat te zijn verdwenen, aanvallend in ieder geval. In de 57e minuut wordt de overigens goed spelende Tolgahan Cicek vervangen door Joost Hommenga, die zeer goed invalt. Joost lijkt te zijn gehaald als linker centrale verdediger, maar voldoet ook goed op de plek waar hij vandaag speelde (linksback). Ook van hem ging aardig wat dreiging uit en hij creëerde voor zichzelf nog een kans, door goed door te gaan, maar de afronding mislukt helaas. In de 73e minuut vervangt Firosan Ademi linksvoor Liban Abdulahi.

 

Maar al met al duurt het nog tot de 80e minuut voordat de stand op 4-0 wordt gebracht. Wederom is het Tigran Gazarjan die scoort, deze keer middels een werkelijk waar prachtige goal, waarvoor hij ook ruim applaus kreeg van het publiek. In de 82e minuut wordt Jafar Arias nog ingebracht voor Kevin Mennega en in de de 89e minuut wordt Desevio Payne tenslotte in het veld gebracht voor Tigran Gazarjan, maar dat waren dan wel de wapenfeiten van deze wedstrijd.

 

Al met al een belangrijke en vrij simpele overwinning voor de A1, die misschien wel hoger uit had kunnen(/moeten) vallen, maar wel wederom een overwinning! Inmiddels zijn de jongens gestegen naar plaats drie op de ranglijst met één punt achterstand op de eerste plaats. Kortom, een goede en belangrijke overwinning. Al na drie wedstrijden heeft de ploeg het puntenaantal van vorig seizoen, net voor de winterstop gerealiseerd. Welgemeende felicitaties dus nu al van onze zijde!

 

Individuele beoordeling van de verschillende spelers:


Allen Bossman: afwezig
Liban Abdulahi: had basisplaats, iets flets gespeeld, maar hard gewerkt
Firosan Ademi: speelde te kort om een beoordeling over te kunnen geven
Jafar Arias: zelfde als Firosan eigenlijk, maar je ziet de dreiging
Glenn Bijl: speelde vandaag als rechtsback een goede degelijke partij. Goed om te zien dat we een leuke rechtsback achter de hand hebben.
Devlin van den Bosch: reservebank
Nouredinne Boutzamar: speelde als altijd goede pot
Tolgahan Cicek: speelde goede pot behoudens kleine foutjes
Tigran Gazarjan: scoorde vandaag; speelde verder degelijke pot
Thijs Gerlofs: reservebank
Ifeayi Gorissen: geblesseerd
Arjen Hagenauw: de topscorer van A1 pikte zijn goaltje weer mee vandaag, tevens een assist. Tegen een tegenstander als vandaag is het altijd moeilijk voetballen. Had er nog eentje in kunnen prikken, maar speelde goede pot
Hans Hateboer: stond er zoals ie er hoort te staan
Joost Hommenga: deed dat wat ie doen moet, goed en sterk (goed gescout!)
Aleksandar Jankovic: vandaag helaas op de bank gebleven
Ron Janzen: knieblessure
Marciano van Leyenhorst: leidt de verdediging duidelijk en goed. Stond zijn mannetje vandaag
Kevin Mennega: goede goal, mag zich nog meer laten horen, speelde degelijk
Erwin Niezemuller: nog niet wedstrijdfit
Desevio Payne: viel te kort in voor beoordeling
Christian Rodriquez: helaas nog niet FIFA-speelgerechtigd
Burak Saban: kon zijn stempel niet echt op de wedstrijd drukken vandaag. Degelijk gespeeld
Wieger Sietsma: coacht zijn verdediging en medespelers steeds beter. Hield de nul weer vast… af toe een beetje show, maar dat kan in zo’n wedstrijd ook.

 

Enkele foto's van Marcel, waarop opnieuw de vader van Ron Janzen te zien is:

 

IMG-20120915-00411
IMG-20120915-00412
IMG-20120915-00413
IMG-20120915-00414
IMG-20120915-WA0001
IMG-20120915-WA0002
IMG-20120915-WA0003
1/7 
start stop bwd fwd

 

Opstelling FC Groningen A1 (bron: fcjeugd):

Sietsma, Bijl, Hateboer, Van Leyenhorst, Cicek (57' Hommenga), Saban, Mennega (82' Arias), Boutzamar, Hagenauw, Gazarjan (89' Payne), Abdulahi (73' Ademi)

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.