Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

356 gasten online

Erwin Niezemuller maakt na zeer lang blessureleed rentree in de basis van FC Groningen A1

Erwin Niezemuller (hiernaast op een ietwat gedateerde foto) - slechts verstokte volgers van de jeugdopleiding van FC Groningen kennen hem in relatie tot de Trots van het Noorden. Maar als de voortekenen niet bedriegen, dan gaat dit veranderen. Erwin werd op 17 januari 1995 geboren en is dit jaar eerstejaars A-junior. De verdediger is vanuit FC Groningen B1 doorgestroomd, maar eigenlijk wisten de jeugdtrainers toen niet precies wat voor vlees ze in de kuip hadden: op 13 augustus 2011 maakte hij in de met 1-10 gewonnen oefenwedstrijd tegen Kickers Emden U17 zijn rentree nadat een slepende blessure hem maar liefst een jaar uit de running had gehouden.

 

Maar na nog wat wedstrijden in 2011 raakte hij opnieuw lange tijd geblesseerd. Pas op 26 augustus 2012 werd hij in de bekerwedstrijd die FC Groningen A1 tegen FC Den Bosch A1 speelde in de 68e minuut in de ploeg gebracht, en vanavond stond hij voor het eerst in zeer lange tijd weer eens in de basis. Hij speelde de eerste helft in de wedstrijd die FC Groningen A1 vanavond in Bavvelt in het kader van het zgn. nederlagentoernooi tegen v.v. Rood Zwart Baflo speelde en met 0-4 won.

Erwin Niezemuller stroomde aan het begin van het seizoen 2006-2007 als 11-jarig knaapje als middenvelder in in de jeugdopleiding van FC Groningen, maar is inmiddels omgeschoold tot verdediger. Hij  kwam over van Marum en begon zijn groen-witte carrière in FC Groningen D2, dat toen getraind werd door Peter Hoekstra die Christiaan Geersinga als assistent had. Dankzij de presentatiegids van dat seizoen weten we dat hij toen o.a. ploeggenoot was van Wieger Sietsma (kwam over van GRC), Tolgahan Cicek (Appingedam), Thijs Gerlofs (GRC), Glenn Bijl (SC Stadskanaal) en Firosan Ademi (WVV), spelers die dit jaar net als Erwin Niezemuller in FC Groningen A1 spelen en met recht exponenten van de eigen jeugdopleiding mogen worden genoemd. 

 

Wij zijn blij dat het doorzettingsvermogen van Erwin Niezemuller en het geduld van FC Groningen vanavond beloond werden met een basisplaats en we hopen dat we in de toekomst nog veel van deze verdediger mogen horen!

 

FC Groningen D2, seizoen 2006-2007

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.