Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

329 gasten online

FC Groningen A1 verliest bekerwedstrijd tegen PSV A1: 0-3

Voor FC Groningen A1 is afgelopen zaterdagmiddag het bekertoernooi van start gegaan. De knockout-fase is nog niet aangebroken; de ploeg van Paul Raveneau speelt eerst de poulefase en is ingedeeld met PSV A1, FC Den Bosch A1 en Argos A1. De eerste poulewedstrijd loog er niet om: er moest meteen tegen PSV A1 worden aangetreden. Op een snikheet Corpus den Hoorn gingen de Groningers met 0-3 onderuit.

 

Lees verder voor een impressie van Marcel Middelbos!

Op een bloedheet Corpus den Hoorn vond de bekerwedstrijd FC Groningen A1- PSV A1 plaats. Alleen al het lopen vanaf de parkeerplaats naar het speelveld bezorgde menigeen de nodige zweetdruppels. Desondanks stonden er om 14.30 uur gewoon 2x11 spelers klaar om aan de wedstrijd te beginnen. De basis van het team van FC Groningen bevatte de nodige verrassingen en de bank bestond uit voornamelijk, vooraf verwachte basisspelers bestond. Vooraf is bepaald dat er in verband met de hitte halverwege beide helften een drinkpauze ingelast zal worden.

 

Het veld leek behoorlijk droog, gezien de nodige struikelpartijen aan beide zijdes, maar desondanks legden beide teams met name in de eerste helft een behoorlijke partij op de mat, waarbij het spel op en neer golfde. Met name het onnodige balverlies aan Groninger zijde viel op. Dit had mede te maken met het af en toe te moeilijk ballen in willen spelen, de automatismen die er nog niet ingeslepen zijn en af en toe het moeilijk af kunnen spelen, doordat het middenveld vrij druk bezet was. Op het moment dat de vleugelspelers het spel iets dieper en breder houden is het afspelen van de ballen door het middenveld ook vaak iets eenvoudiger. Het terugverdedigen van de aanval daarentegen is wel sterk. De wil en de inzet is er zeker wel!


Vandaag wil ik er met name even twee spelers uitlichten. Met centrumspits Jafar Arias (overgekomen van AGOVV B1) voorin heeft de A1 een meer dan behoorlijk aanspeelpunt voorin, maar helaas sprongen hem de ballen vandaag ook net iets te vaak van de voet. Zijn aanvallende acties daarentegen zijn af en toe verrassend, gezien zijn bouw. Hij wringt zich makkelijk tussen verdedigers door, is balvast en kan over het algemeen gezien vrij makkelijk scoren. Dit zat er helaas niet in vandaag.

 

Ook achterin loopt een eerstejaars nieuweling die het meer dan naar behoren deed. Joost Hommenga (overgekomen van Zeeburgia B1) valt op door goede tackles, een goede timing etc., een verdediger waar we waarschijnlijk in de toekomst nog veel plezier aan gaan beleven. Als ie ook nog iets ‘mondiger’ wordt, zou hij in de toekomst prima leiding kunnen gaan geven aan zijn verdediging. Dit zat er vandaag helaas niet in. In de eerste helft kwamen onze eigen boys dus af en toe ook aan de nodige aanvallen toe, maar in de tweede helft drukte PSV het team steeds meer in de verdediging. Ondanks de altijd sterk coachende Paul Raveneau kon het tij en het spel niet gekeerd worden.


In de 44e minuut bracht Alexander Jacobsen PSV eigenlijk volledig onnodig op een 0-1 voorsprong. Doordat de verdediging de ingebrachte bal alleen maar nakeek kreeg Jacobsen de mogelijkheid om de bal vrij eenvoudig in te schieten, goede goal, maar wel te wijten aan individuele fouten achterin bij de FC. Zeker het tijdstip waarop, zo vlak voor rust is natuurlijk erg jammer. Een pauze zal ze goed doen is de verwachting, even opfrissen, er is nog niets aan de hand, nog 45 minuten te gaan.


In de 49e minuut komt keeper Devlin van den Bosch uit, bedenkt zich, wil teruglopen, maar Rai Vloet verschalkt hem met een lob. De bal eindigt in het net, de 0-2 is daar. De nodige wissels worden toegepast. Eerst moet keeper Van den Bosch vervangen worden door Wieger Sietsma in verband met een blessure die hij opliep tijden het neerkomen, daarna worden o.a. Marciano van Leyenhorst, Burak Saban, Nouredinne Boutzamar en Liban Abdulahi ingebracht. Aankomende woensdag is de uitwedstrijd, wederom tegen PSV A1, dus ook deze jongens hebben het nodige wedstrijdritme nodig. Ondanks dat de meeste spelers, ondanks de hitte, nog in het verhit heen-en-weer gedruk verzeild raken, gebeurt er echter niet zoveel meer. Er verandert weinig aan het spel en gezien het feit dat het hier om een poulewedstrijd in de beker gaat, lijkt het verstandig om de wedstrijd gewoon uit te spelen. Als echter wederom onnodig balverlies geleden wordt voorin, krijgt ook keeper Wieger Sietsma in de 90e minuut nog een doelpunt om de oren. Mohamed Rayhi brengt de stand nog op 0-3 voor PSV. Al met al een terechte, maar onnodige, nederlaag voor FC Groningen.


Aanstaande woensdag krijgt het team van trainer Paul Raveneau de kans om direct revanche te nemen in Eindhoven. Winnen daar betekent een goede start van de competitie. Volgende week zaterdag vind er weer een thuiswedstrijd plaats op Corpus den Hoorn en wel tegen FC den Bosch A1; het betreft hier weer een bekewedstrijd. Het verlies tegen PSV kan dan weer rechtgezet worden. FC Den Bosch en Argos speelden gisteren 0-0 gelijk in dezelfde poule in de beker, dus daar is nog niets verloren. De nummers 1 en 2 gaan door naar de volgende ronde, dus hier is de A1 nog volledig in de race.

 

Enkele opmerkingen over de selectie:

 

Allen Bossman: afwezig
Liban Abdulahi: viel goed in, niet opvallend
Firosan Ademi: werkte hard, mag wel iets dieper en breder spelen, is ie makkelijker aanspeelbaar
Jafar Arias: fysiek sterk, werkte hard, heeft helaas niet kunnen scoren
Glenn Bijl: speelde degelijk, moet eraan denken ook op zijn mede-verdedigende- middenvelder te letten en ook aan zijn verdedigende taken te denken: niet altijd de aanval zoeken als zijn ‘partner’ dat ook al doet
Devlin van den Bosch: iets moeilijkere wedstrijd, vandaag niet heel sterk met corners, wel goede reflexen!
Nouredinne Boutzamar: viel in, kwam in discussie terecht met tegenstander waar hij per ongeluk tegen aanliep. Bood zijn excuses aan, maar dat was blijkbaar niet voldoende voor de PSV-er. Speelde zoals altijd goed, maar kon vandaag weinig laten zien.
Tolgahan Cicek: heeft behoudens kleine foutjes goed gespeeld
Tigran Gazarjan: kon het team natuurlijk niet alleen dragen. Wat foute passes, maar verder degelijk. Vandaag de aanvoerder
Thijs Gerlofs: groeide vandaag steeds beter in de wedstrijd
Ifeayi Gorissen: geblesseerd (hamstring)
Arjen Hagenauw: nog licht geblesseerd, woensdag waarschijnlijk op de bank! Blijft een topper natuurlijk, maar vandaag nog niet wedstrijdfit
Hans Hateboer: speelde vandaag goed, scherp, maar kon de doelpunten ook niet voorkomen
Joost Hommenga: deed dat wat ie doen moet, goed en sterk. Groeit met de week
Aleksandar Jankovic: mooie trap, goede techniek, vandaag teveel balverlies, zelf meer communiceren
Ron Janzen: zeer licht geblesseerd, het was vandaag niet nodig om in te vallen
Marciano van Leyenhorst: viel goed in. Kon ook niets meer veranderen aan het spel. Groot, sterk, kopsterk, degelijk. Goede verwachtingen, ook met oog op de toekomst
Kevin Mennega: mag ook dieper spelen, vandaag ook iets te weinig van gezien
Erwin Niezemuller: nog niet wedstrijdfit
Desevio Payne: zat vandaag geblesseerd ‘op de tribune’
Christian Rodriquez: helaas nog niet FIFA-speelgerechtigd
Burak Saban: viel degelijk in. Verder niets bijzonders over hem te melden vandaag
Wieger Sietsma: coacht zijn verdediging en medespelers steeds beter. Geen onnodige acties meer. Lijkt degelijke keeper, met natuurlijk zijn extra’s als penaltykiller ook erg belangrijk

 

Enkele foto's van Marcel, waarop o.a. de vader van Ron Janzen te zien is:

 

IMG-20120818-00368
IMG-20120818-00370
IMG-20120818-00371
IMG-20120818-00372
IMG-20120818-00373
IMG-20120818-00376
IMG-20120818-00377
1/7 
start stop bwd fwd

 

Opstelling FC Groningen A1 (bron: clubsite FC Groningen):

Devlin van den Bosch (58.Wieger Sietsma), Hans Hateboer, Thijs Gerlofs, Joost Hommenga (66.Marciano van Leyenhorst), Tolgahan Cicek, Glenn Bijl, Kevin Mennega, Aleksandar Jankovic (66.Burak Saban), Jafar Arias (66.Liban Abdulahi), Tigran Gazarjan (75.Noureddine Boutzamar), Firosan Ademi.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.