Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

268 gasten online

FC Groningen A1 wint ook laatste oefenduel: 3-4 zege bij Be Quick 1887 A1

Terwijl het eerste elftal van FC Groningen gisteren in Warffum gehakt maakte van RWE Eemsmond speelde het vlaggenschip van de jeugdopleiding, FC Groningen A1, een oefenwedstrijd op de Esserberg. Tegenstander was Be Quick 1887 A1, een sterk, landelijk spelend jeugdteam dat afgelopen seizoen in de middenmoot eindigde van de 2e divisie A, achter kampioen FC Volendam A2 en teams als AFC A1 en AGOVV A1.

 

FC Groningen A1 won het duel met 3-4, door doelpunten van de van AGOVV overgekomen Jafar Arias, Tolgahan Cicek, Tigran Gazarjan en weer Jafar Arias. Voor het team van Paul Raveneau was het het laatste oefenduel vóór de vakantie. De ploeg traint nog een weekje door, sluit komende zaterdag af en start dan pas op 6 augustus a.s. weer. Het eerste weekend na de zomerstop bivakkeert het team op Schiermonnikoog en speelt een weekend later de eerste wedstrijd om de Nike Cup.

 

Marcel Middelbos was gistermiddag op de Esserberg te vinden en maakte het volgende wedstrijdverslag, dat voorzien is van foto's!

Laatste oefenwedstrijd A1 eindigt ook in overwinning


Onder toeziend oog van toch nog een behoorlijk aantal toeschouwers, het eerste speelde haar eerste oefenwedstrijd van komend seizoen namelijk in Warffum, speelde het vlaggenschip van RVO Groningen/Cambuur haar laatste wedstrijd van het seizoen tegen Be Quick 1887 op de Esserberg in Haren. Te zien waren een flink aantal ouders en gastouders, vrienden, familie en (potentiële) vriendinnen. In het team van Be Quick een aantal oude bekenden te zien zoals bijvoorbeeld Joshua Ottens.


Trainer Paul Raveneau had nog niet de beschikking over al zijn spelers. O.a. Arjen Hagenauw zat geblesseerd aan de kant en Allen Bossman wacht in Engeland op zijn paspoort zodat hij als 18-jarige aan kan sluiten bij zijn team. Ifeayi Gorissen kon er niet bij zijn omdat hij ziek was; ook de Colombiaan Christian Rodriguez ontbrak. Erwin Niezemuller tenslotte is na jarenlang blessureleed eindelijk weer fit, maar mag nog geen wedstrijden spelen.

 

FC Groningen A1, op 23 juni jl. op de

training na de eerdere fotoshoot

 

De eerste helft startte het team bijzonder goed. Er werd goed rondgespeeld, openingen gezocht en er kwamen mooie passes aan. Ook de aanval die er behoorlijk nieuw uitziet met bijvoorbeeld de sterke Jafar Aurelio Miquel Arias centraal voorin en Liban Abdulahi speelde lekker. Voordeel met ook Arjen Hagenauw nog in het team: A1 kan dan in meerdere systemen spelen: met zowel twee spitsen, als met één of met twee vleugelspelers en één spits. Jafar Arias bracht het team op 0-1 na een assist van de wederom goed spelende Liban Abdulahi. Even later brengt Tolgahan Cicek de stand op 0-2 en lijkt het team deze wedstrijd tegen Be Quick 1887 makkelijk uit te gaan spelen. Maar Be Quick weet de achterstand vrij vlot weer terug te brengen naar 1-2. De FC-boys laten het er niet bij zitten en wederom na een assist van Liban Abdulahi brengt deze keer Tigran Gazarjan de stand op 1-3.

 

Vlak daarna krijgt Be Quick een penalty van de scheidsrechter en brengt het verschil weer terug tot één doelpunt: de tussenstand is 2-3. Als er nog één minuut in de eerste helft is te spelen is weet Jafar Arias er alsnog een goal extra in te leggen en wordt de ruststand 2-4.


Paul Raveneau brengt de tweede helft zeven nieuwe spelers in om iedereen speelminuten te gunnen. Het team ziet er totaal anders uit.

 

FC Groningen A1, seizoen 2012-2013 (foto: fcjeugd)

 

Er wordt iets minder gespeeld, maar er staat nu ook een team waarvan de meeste nog 18 of zelfs 17 moeten worden. Net als in de vorige oefenwedstrijd lijkt de wederom verrassend goed spelende Aleksandar Jankovic soms uit zijn concentratie te worden gebracht door een aantal spelers uit zijn team. Voor de grap ben ik het eens bij gaan houden. Keeper Wieger Sietsma wist het voor elkaar te krijgen om Aleksandar meer dan 50 keer bij zijn naam te roepen, als hij nou wel of niet de bal had. Het waarom is me totaal onduidelijk. Dit werkt storend bij de speler zelf, maar ook bij sommige toeschouwers. De taak van de keeper is mede ervoor zorgen dat de verdediging goed staat: hij heeft het beste overzicht wat dat aangaat. Dus een naam roepen is logisch, maar het te pas en te onpas roepen naar één persoon lijkt me niet logisch, als juist deze speler aanvallend ingesteld is.

 

In deze tweede helft lijkt het team zelfs zonder spits te spelen, ‘the spanish style’ zeg maar. Echter heel gevaarlijk worden ze niet meer, behoudens een schot op de paal van Kevin Mennega, die vandaag op meerdere posities moest spelen, kwam het team niet meer. Wel scoorde Be Quick nog een keer en bracht daardoor de eindstand op 3-4.

 

Opvallende speler in deze tweede helft vond ik persoonlijk Joost Hommenga (ex-Zeeburgia, net als Desevio Payne en Liban Abdulahi) die een degelijke wedstrijd speelde en de schroom al wat van zich afgegooid lijkt te hebben. Tenslotte speelt ook hij nog maar twee weken met dit team en is spelen voor FC Groningen voor hem ook een totaal nieuwe ervaring. Leuk te zien hoe de nieuwe spelers zich al zo snel aanpassen. Ook dit jaar is er echt een leuke groep, een echt team. Een hecht team weet trainer Paul Raveneau er zeker van te maken! 

 

Ik wil van deze gelegenheid nog even gebruik maken om het team en de volledige staf te danken voor een leuk seizoen en ze heel veel succes te wensen het komende seizoen.

 

Allen Bossman: afwezig
Liban Abdulahi: leuk, twee assists, werkt goed
Firosan Ademi: speelde slechts kort, pijnlijke schouder
Jafar Arias: twee goals in één helft, wat kun je verder zeggen. Waardige concurrent voor Arjen Hagenauw
Glenn Bijl: leuke speler, zal nog iets doorgroeien. Zowel verdedigend als aanvallend goed
Devlin van den Bosch: nieuw, keeper met zeer goede reflexen die die de eerste helft ook zeker toonde
Nouredinne Boutzamar: goede pot, goed in- en overzicht. Degelijke zekere middenvelder
Tolgahan Cicek: snel, sterk, prima speler en pakt zijn goaltje wel even mee deze wedstrijd
Tigran Gazarjan: nog niet helemaal terug op zijn oude niveau, maar hoeft ook pas na de vakantie! Wel weer gescoord en hard gewerkt.
Thijs Gerlofs: speelde goede partij, voelt zich thuis op zijn plek in de verdediging
Ifeayi Gorissen: afwezig (ziek)
Arjen Hagenauw: afwezig
Hans Hateboer: speelde vandaag iets minder zeker, maar altijd degelijk
Joost Hommenga: speelde lekker…. Voelt zich ook echt thuis op zijn plek
Aleksandar Jankovic: mooie trap, goede techniek, ziet het spel goed… gaan we veel van zien
Ron Janzen: afgelopen seizoen al eens een supertalent genoemd als linksback! Heeft mindere periode gekend, maar staat er weer. Speelt lekker stevig
Marciano van Leijenhorst: speelde goede partij, leidt de defensie goed. Goede trap, degelijke centrumverdediger
Kevin Mennega: snel, heeft zeker potentie, speelde goede partij vandaag
Erwin Niezemuller: niet meer geblesseerd, maar mag nog niet spelen
Desevio Payne: leuk, snel, deed zijn werk.
Christian Rodriquez: afwezig
Burak Saban: ook vandaag weer degelijk en zeker! Snel, aanvallend sterk, goed overzicht
Wieger Sietsma: degelijke keeper, helaas had hij niet de kans om penalty te stoppen, behoudens mijn commentaar in verslag, verder goede keeper

 

De beoordeling van en eventueel commentaar op spelers is uiteraard een volledig persoonlijke mening

 

De gezusters Koops, die ik even moet noemen, waren voor de eerste keer mee naar een wedstrijd van de A1 en hebben aangegeven het nieuwe seizoen veel vaker te komen kijken. Al met al vonden zij, net als de overige toeschouwers, dat ze een leuke wedstrijd hebben gezien. Het leuke van dit team is dat er getracht wordt altijd op de aanval te spelen. Het gevolg is leuk en attractief voetbal. Dit mede is te danken aan de trainer uiteraard, die ze zo laat spelen. Ik zou zeggen, kom het komend seizoen allemaal eens aanschouwen.
 

Warming-up

 

Eén van de gezusters Koops (Noell), binnenkort

vaste bezoekster van potjes van FC Groningen A1

 

 

 

Twee foto's van aanwezige toeschouwers en ouders,

o.a. de moeders van Marciano van Leyenhorst en

Noureddine Boutzamar waren present

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. laat een bericht achter in ons gastenboek.