Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

206 gasten online

Onderaan het artikel staat een wedstrijdverslag van Marcel Middelbos, met een beoordeling van alle spelers van FC Groningen A1, inclusief Noureddine Boutzamar, die na afloop van de wedstrijd de hiernaast afgebeelde beker kreeg, verbonden aan de prijs voor de Beste Speler van de Wedstrijd van het Jaar, zoals het duel tegen het Regioteam voor de tegenstander te boek stond!

 

 

FC Groningen A1 "nieuwe stijl" oefent vrijdag in Nieuw Roden --> 4-2 winst!

EK of geen EK, het groen-witte bloed van onze medewerkers Jannes en Marcel zal nooit ofte nimmer worden verdreven door de veel minder bestendige oranje variant. Beide mannen zullen morgenavond dan ook in Nieuw Roden aanwezig zijn om het nieuwe en veelbelovende FC Groningen A1, sinds deze week in training, van nabij te zien.

 

De equipe van de in Roden woonachtige Paul Raveneau neemt het op tegen een Regioselectie van Noordenveld / Westerkwartier. De wedstrijd in Nieuw Roden begint om 19:00 uur.

 

FC Groningen A1 wint oefenduel met 4-2; Christian Rodriguez uit El Salvador speelde mee

FC Groningen A1 heeft de wedstrijd tegen de Regioselectie vanavond met 4-2 gewonnen. De doelpunten van FC Groningen A1 werden gescoord door Hans Hateboer, Arjen Hagenauw, Firosan Ademi en Glenn Bijl. FC Groningen A1 startte in de volgende opstelling:

 

Devlin van den Bosch, Glenn Bijl, Hans Hateboer, Marciano van Leyenhorst, Ron Janzen, Burak Saban, Kevin Mennega, Christian Rodriquez, Noureddine Boutzamar, Arjen Hagenauw, Ifeayi Gorissen

 

Later zijn o.a. ook Aleksandar Jankovic, Liban Abdulahi, Wieger Sietsma, Tolgahan Cicek, Firosan Ademi, Thijs Gerlofs, Joost Hommenga en Desevio Payne in de ploeg gebracht. De geblesseerde Jafar Arias was de enige van de vijf extern aangetrokken nieuwe aanwinsten van A1 die vanavond niet mee kon doen.


Verderop staat een fotoreportage van de wedstrijd van Jannes Veenstra!

Fotoreportage van FC Groningen A1 - Regioteam Noordenveld/Westerkwartier van Jannes:

 

Afbeelding%2520034
Afbeelding%2520036
Afbeelding%2520048
Afbeelding%2520056
Afbeelding%2520088
Afbeelding%2520118
Afbeelding%2520147
Afbeelding%2520182
Afbeelding%2520187
Afbeelding%2520196
Afbeelding%2520215
Afbeelding%2520269
Afbeelding%2520303
Afbeelding%2520345
Afbeelding%2520354
Afbeelding%2520367
Afbeelding%2520399
Afbeelding%2520434
Afbeelding%2520439
Afbeelding%2520442
Afbeelding%2520447
Afbeelding%2520462
Afbeelding%2520472
Afbeelding%2520475
Afbeelding%2520497
Afbeelding%2520509
Afbeelding%2520522
Afbeelding%2520538
Afbeelding%2520555
Afbeelding%2520575
Afbeelding%2520584
Afbeelding%2520589
Afbeelding%2520598
Afbeelding%2520632
Afbeelding%2520674
Afbeelding%2520695
Afbeelding%2520706
Afbeelding%2520738
01/38 
start stop bwd fwd

 

De Krant vermeldt over de wedstrijd nog het volgende: "In de spits bij de stadjers speelt ook al een Roner, Arjen Hagenauw. Hij voldoet na een aarzelende start steeds beter in het shirt van de FC. Het duel is gratis toegankelijk en staat onder leiding van scheidsrechter Hendriksen uit Leek.

 

VV Nieuw Roden, dat de tegenstander van FC Groningen A1 voor het gemak Regioteam De Krant noemt (hopelijk komten de opponenten van onze A1 een stuk beter voor de dag dan de naam doet vermoeden), schrijft op de clubsite: "Vrijdagavond 8 juni om 7 uur speelt FC Groningen A1, winnaar van het Eurovoetbaltoernooi, op het sportpark van de v.v. Nieuw Roden de wedstrijd van het jaar tegen het Regioteam van De Krant. In het Regioteam zal de topscorer van de Regio worden opgenomen die voor de wedstrijd zijn bokaal krijgt uitgereikt. Het team van de Regio zal worden gecoacht door Auke Birza, trainer van Nieuw Roden."

 

Yoëll van Nieff toont trots de Eurovoetbal-beker (foto: Eric Smit)

 

Aangezien de overschrijving van de vijf van andere clubs aangetrokken nieuwe aanwinsten van A1 (Liban Abdulahi (Zeeburgia), Jafar Arias (AGOVV), Devlin van den Bosch (AZ), Joost Hommenga (Zeeburgia) en Desevio Payne (Zeeburgia)) officieel per 1 juli 2012 zal geschieden is het maar de vraag of dit quintet van de partij zal zijn. Het belooft hoe dan ook een happening te worden, die absoluut te verkiezen is boven door matchfixing geregeerde EK-potjes.

 

Tot morgen in Nieuw Roden!

 

Nog even de selectie van FC Groningen A1, seizoen 2012-2013:

 

Eerstejaars van FC Groningen A1 die tweedejaars worden (9):

Noureddine Boutzamar, Tigran Gazarjan, Ifeayi Gorissen, Arjen Hagenauw, Hans Hateboer, Ron Janzen, Marciano van Leyenhorst, Kevin Mennega, Burak Saban

 

Tweedejaars van FC Groningen B1 die eerstejaars A1 worden (7):

Firosan Ademi, Glenn Bijl, Tolgahan Cicek, Thijs Gerlofs, Aleksandar Jankovic, Erwin Niezemuller, Wieger Sietsma

 

Tweedejaars spelers van 'externe B1' elftallen die eerstejaars A1 worden (5):

Liban Abdulahi (Zeeburgia), Jafar Arias (AGOVV), Devlin van den Bosch (AZ), Joost Hommenga (Zeeburgia), Desevio Payne (Zeeburgia)

 

Het wachten is nog altijd op het definitief rondmaken van de beide buitenlandse versterkingen, Allen Bossman en Christian Rodriguez.

 

FC Groningen A1, onlangs winnaar van Eurovoetbal (foto: Eric Smit)

 

Wedstrijdverslag van FC Groningen A1 - Regioteam Noordenveld/Westerkwartier van Marcel:

 

A1 speelt en wint ‘wedstrijd van het jaar’ tegen Regioteam Noordenveld-Westerkwartier

 

Gisteravond, 8 juni 2012, speelde het nieuwe A1 van FC Groningen een oefenwedstrijd tegen een Regioteam van Noordenveld – Westerkwartier. Dit was de eerste wedstrijd van het ‘nieuwe’ team van Paul Raveneau en zijn nieuwe assistent Robbie Wentink. Tijdens deze wedstrijd waren bijna alle nieuwe spelers te bewonderen. Alleen Jafar Aurelio Miquel Arias zat geblesseerd aan de kant en Allen Bossman is in Engeland in afwachting van zijn brits paspoort. Ook Tigran Gazarjan en Erwin Niezemuller ontbraken vanwege een blessure.


De wedstrijd begon in de samenstelling wat in grote lijnen de basis zal zijn voor de wedstrijden van komend seizoen. Alle tweedejaars A-junioren waren opgesteld. Het team stond prima, maar maakte de kansen die gecreëerd werden niet af, wat resulteerde in een 1-0 achterstand in de 32e minuut. Vlak voor rust brengt een duidelijk sterker FC Groningen de stand op 1-1 door een doelpunt van Hans Hateboer.

 

In de tweede helft is het dan de tijd voor de ‘jonkies’ en de ‘nieuwelingen’. Wat direct al opvalt is de gedrevenheid van de van Zeeburgia afkomstige Liban Abdulahi. Daarnaast is de zeer sterk spelende Aleksandar Jankovic ook een groeibriljantje op het middenveld. Wat wel opvalt is dat sommige spelers hem uit de concentratie willen halen door op ‘vreemde’ momenten zijn naam te roepen. Onder andere bijvoorbeeld keeper Wieger Sietsma en Thijs Gerlofs lijken er een sport van te maken, in plaats van op hun eigen spel te letten. Overigens speelden ook deze twee spelers verder een prima partij. Toch zou ik ze willen meegeven zich meer met de teamprestatie bezig te houden dan spelletjes te spelen in het veld.

 

In de 51e minuut brengt de als zo vaak weer op juiste plek staande Arjen Hagenauw de stand op 1-2. Arjen is echt de goaltjesdief van A1 zoals hij het afgelopen seizoen al zo vaak heeft laten zien. Als hij even later opnieuw scoort, staat de niet al te sterk vlaggende grensrechter onterecht met de vlag omhoog en wordt de goal afgekeurd wegens buitenspel. Rond de 62e minuut brengt Firosan Ademi de stand op 1-3 en lijkt de wedstrijd al gespeeld.

 

Het combinatieteam speelt met name op eigen helft en behoudens een paar uitvallen gebeurt er weinig voor de goal van Wieger Sietsma. In de 75e minuut laat Wieger zich toch verschalken en ligt de 2-3 ineens in de goal. Al gauw maakt FC Groningen A1 het verschil weer twee doelpunten middels een goal van Glenn Bijl, die even later ook de 2-5 moet maken, maar de bal wordt tot twee keer toe goed gepakt door de keeper van het combinatie-elftal. Na 90 minuten staat er wel de 2-5 op het scorebord en lijkt de persoon die het scorebord bijhield toch de goal van Arjen Hagenauw te hebben geteld, maar officieel eindigde de wedstrijd gewoon in 2-4.
In de eerste helft zat wat meer lijn in het elftal; de tweede helft was iets rommeliger, maar daarom zeker niet minder aantrekkelijk om naar te kijken. Maar wat wil je na 2 à 3 dagen trainen in de nieuwe samenstelling?


Nouredinne Boutzamar werd uitgeroepen tot speler van de wedstrijd.

 

Korte beoordeling van alle spelers:


Liban Abdulahi: voor mij de meest opvallende nieuweling van buitenaf. Leuke speler, aanwinst!
Firosan Ademi: speelde leuke pot, fris voetbal

Jafar Arias: afwezig vanwege een blessure
Glenn Bijl: speelde zowel aanvallend als verdedigend aardige pot. Ook voor hem geldt let op je eigen spel en haal collega’s niet uit hun spel
Devlin van den Bosch: nieuw, keeper met zeer goede reflexen
Nouredinne Boutzamar: niet voor niets man van de wedstrijd. Op meerdere plekken inzetbaar
Tolgahan Cicek: snel, sterk, prima speler
Tigran Gazarjan: afwezig vanwege een blessure
Thijs Gerlofs: speelde goede partij, moet fysiek nog iets groeien
Ifeayi Gorissen: had misschien niet zijn gelukkigste seizoen, maar laat wel zien dat ie er komend seizoen zal staan
Arjen Hagenauw: als gezegd, goalgetter, staat meestal op juiste moment op juiste plek
Hans Hateboer: speelde goede partij, zal komend seizoen waarschijnlijk veel spelen
Joost Hommenga: speelde prima partij, nieuw, interessant
Aleksandar Jankovic: in mijn ogen, de beste speler deze wedstrijd, die van B1 overkwam. Als hij niet uit zijn spel gehaald wordt zal ie nog meer laten zien!
Ron Janzen: afgelopen seizoen al eens een supertalent genoemd als linksback! Heeft mindere periode gekend, maar staat er weer
Marciano van Leijenhorst: Speelde ondanks zijn hooikoorts waar hij zichtbaar last van had een degelijke partij. Goede trap, degelijke centrumverdediger
Kevin Mennega: snel, heeft zeker potentie, speelde goede partij vandaag

Erwin Niezemuller: afwezig vanwege een blessure
Desevio Payne: nieuw, nog beetje onwennig, maar speelde zeker niet onverdienstelijk! Gaan we nog veel van zien
Christian Rodriquez: klein van stuk, maar wordt grote man binnen de A1. Zeer verdienstelijk gespeeld
Burak Saban: hele seizoen al erg belangrijk geweest in zijn team. Ook vandaag weer degelijk en zeker! Snel, aanvallend sterk, goed overzicht
Wieger Sietsma: helaas vandaag geen penalty s voor hem! De man die FC Groningen in de finale van Eurovoetbal door de penaltyserie hielp. Vandaag te weinig getest. Verder prima gespeeld.

 

Als Paul Raveneau hier een team van kan maken, en dat is hem zeker wel toevertrouwd, dan zie ik dit team komend seizoen om de eerste vijf plaatsen spelen. Ik kan een ieder aanbevelen de wedstrijden van A1 te bezoeken. Leuk, attractief voetbal met veel inzet is gegarandeerd. De beoordeling is uiteraard een persoonlijke mening.

 

Noureddine Boutzamar - gisteren uitgeroepen tot Speler van de Wedstrijd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.