Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

111 gasten online

Training vrijdag 22 juli 2011 (ochtend): spelers worden gesloopt tijdens Shuttle Run

Wie vanmorgen, zoals wij, een blik op het trainingsveld heeft geworpen, die had met de slachtoffers te doen. De heren toppers van FC Groningen werden onderworpen aan een heuse Shuttle Run, waarbij men aan den lijve ondervindt hoe de Rectus Femoris, Gastrocnemius, Biceps Femoris en de Hip Flexors voelen en hoe pijn ze kunnen doen. Leandro Bacuna verbaasde vriend en vijand, hij was met afstand de beste. Wat een beest! Goede tweede was Dusan Tadic, die werd gevolgd door Jonas Ivens en Tim Sparv. Matías Jones zal voor het eerst hebben ondervonden dat er ook wel eens op deze manier getraind wordt, en wij zijn blij dat zijn handtekening al lang en breed onder zijn contract staat.

 

Atilay Batbay zal nooit een fan van het fenomeen Shuttle Run worden en twitterde na afloop: "Den Scheiß zum Glück nun auch hinter mir!"

 

Toegevoegd: fotoreportage van de slopende vrijdagochtendtraining van Eric!

 

Zonder de geblesseerden Virgil van Dijk en Thomas Enevoldsen, maar met Koen van de Laak en Emil Johansson begon de training vanmorgen zoals gezegd met een Shuttle Run. In het kort gezegd komt het erop neer dat de spelers heen en weer lopen tussen pionnen, waarbij d.m.v. piepjes wordt aangegeven hoe snel je moet lopen. Je moet de afstand dus binnen twee piepjes afleggen, en de piepjes volgen elkaar steeds sneller op. Soms is er een korte rustperiode ingebouwd.


Alom was er na afloop bewondering voor Leandro Bacuna, die van zowel de trainers als ook zijn medespelers de complimenten kreeg. Terecht! De Shuttle Run test werd op het kunstgrasveld van VV Haren afgelegd. Vervolgens verplaatste zich de groep naar het grasveld aan de andere kant van het trainingscomplex. Koen van de Laak en Emil Johansson hielden het toen voor gezien. Zij zijn herstellende van blessures en zullen het op advies van de medische staf rustig aan moeten doen. Afwezig waren ook Brian van Loo en Shkodran Metaj. Bij Metaj vermoeden en hopen we dat dit met een overgang van hem naar Willem II te maken zal hebben; Van Loo zagen we gisteren op de training door Henk Hagenauw verzorgd worden (zie fotoreportage) en zal van deze blessure wellicht nog de naweëen ondervinden.

Aangekomen op het hoofdveld, werd de spelersgroep onderverdeeld in 6 groepen van elk 4 man. Elke spelers stond bij een pion en de groep vormde een ruit. Doel was het dat de bal zuiver gekaatst en overgespeeld moest worden, en wel in een redelijk hoog tempo. Gelukkig hield dit niet heel veel loopwerk in, waardoor de spelers de kans kregen nog even iets bij te komen van de shuttle run test. Tot onze tevredenheid konden we vaststellen dat Petter Andersson helemaal hersteld lijkt van zijn spierverrekking en de gehele training mee kon doen. Hij was ingedeeld in een groep met Pedersen, Kwakman en Kieftenbeld. Matías Jones liet zien over een mooie, strakke pass te beschikken. Hij was ingedeeld bij Suk, Femi en Kappelhof en noemde zijn medespelers ook al bij hun (achter-)naam om de bal te vragen. De keepers, aangevuld met Luis Pedro, lieten eveneens zien over een heel behoorlijke trap te beschikken. Hier viel ons vooral ook de positieve insteek van Agil Etemadi op, die zijn medespelers veelvuldig complimenteerde voor een goede bal.

Terwijl Ruud Hesp de keepers vervolgens onder handen nam, werd de rest van de groep weer onderverdeeld in spelers met een geel hesje (Jones, Suk, Ivens, Femi, Matavz, Ben Moussa, Sparv, Burnet en Bos), spelers met een oranje hesje (Andersson, Hiariej en Kieftenbeld) en spelers zonder hesje (Bacuna, Tadic, Pedersen, Kappelhof, Kwakman, Luis Pedro, Batbay en Bakker). Er werd een soort partijspel gespeeld, waarbij het erom ging de bal in de groep snel en soepel te laten rouleren. De oranje hesjes deden met de ploeg in balbezit mee. Dit alles moest in een hoog tempo en met zuivere passing gebeuren. Leuk om te zien! Na twee rondjes uitlopen zat de ochtendtraining er alweer op. Al met al een slopende training, maar de conditie van de spelers zal er weer iets meer mee vooruit gegaan zijn!

 

Gelukkig voor Matías stond er ook nog een spaarzame baloefening op het programma!

 

Fotoreportage van de training van vrijdagochtend 22 juli 2011 van Eric Smit:

 

tn_DSC_0001 (Small)
tn_DSC_0003 (Small)
tn_DSC_0004 (Small)
tn_DSC_0005 (Small)
tn_DSC_0008 (Small)
tn_DSC_0009 (Small)
tn_DSC_0010 (Small)
tn_DSC_0011 (Small)
tn_DSC_0012 (Small)
tn_DSC_0013 (Small)
tn_DSC_0015 (Small)
tn_DSC_0016 (Small)
tn_DSC_0018 (Small)
tn_DSC_0019 (Small)
tn_DSC_0020 (Small)
tn_DSC_0021 (Small)
tn_DSC_0024 (Small)
tn_DSC_0025 (Small)
tn_DSC_0027 (Small)
tn_DSC_0028 (Small)
tn_DSC_0029 (Small)
tn_DSC_0030 (Small)
tn_DSC_0031 (Small)
tn_DSC_0032 (Small)
tn_DSC_0033 (Small)
tn_DSC_0034 (Small)
tn_DSC_0035 (Small)
tn_DSC_0037 (Small)
tn_DSC_0040 (Small)
tn_DSC_0041 (Small)
tn_DSC_0043 (Small)
tn_DSC_0044 (Small)
tn_DSC_0045 (Small)
tn_DSC_0046 (Small)
tn_DSC_0047 (Small)
01/35 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.