Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

261 gasten online

Training woensdag 15 december 2010: spelers leven fanatiek toe naar Excelsior-uit

Op het kunstgras van de VV Haren werd vanmiddag pittig getraind. Vergeten moeten we de recent in de Euroborg geboekte successen; de focus moet op Excelsior-uit. Mocht weergoeroe P. Paulusma gelijk krijgen, dan vergaat later deze week zo'n beetje de wereld, zóveel sneeuw verwacht hij dat er zal neerdalen op Stad en Ommeland en ver daarbuiten. Mocht de beste man zijn prognose echter gelanceerd hebben na het nuttigen van net even te veel Berenburg, dan gaat de wedstrijd zaterdagavond op het pittoreske Woudestein gewoon door en het schaarse thuispubliek kan dan een gedreven FC Groningen verwachten. Hoogtepunt van de training vanmiddag: Gonzalo García, die met twee linker schoenen in Haren arriveerde en werd teruggestuurd naar Groningen voor beter schoeisel. Toen hij voor de tweede maal opdook in Haren werd hij door zijn teamgenoten stevig in de zeik genomen.

 

Niet in Eelde bij de VV Actief, maar in Haren wordt de rest van het jaar getraind. Eerder vandaag schreven we hier al het oin en aander over, het bewuste artikel staat hier.

 

Drie dagen na de fantastische zege tegen AZ in een van pure en rauwe voetbalsfeer bijna uit elkaar spattende Euroborg, en twee dagen na het Zweedse Sankta Lucia-feest dat de drie Zweden Andersson, Granqvist en Stenman en de Fin Sparv en hun lieftallige schonen gezamenlijk in Huize Stenman hebben gevierd (wie tijd heeft: klik hier voor de legende van deze dag die in Zweden het begin van de kerstperiode markeert) wordt er alweer gedreven toegewerkt naar de volgende etappe richting het zekerstellen van Europees voetbal (gezien de stand op de ranglijst moet dat toch het Minimalziel zijn van deze competitie, aannemende dat we in de winterstop niet leeggekocht worden).

 

Vandaag ontbrak Leandro Bacuna op de training, hij viel maandagavond in de wedstrijd van Jong FC Groningen al na een minuut of vijf uit met een enkelblessure. De Denen Nicklas Pedersen en Thomas Enevoldsen hebben ook lichte blessures. Pedersen traint met name binnen; Enevoldsen bevond zich vandaag wel op het trainingsveld maar trainde nog voornamelijk apart van de groep.

 

De overigen legden een gevarieerde en fanatieke trainingssessie af op het kunstgrasveld. Er werd vanmiddag in vele spelvormen getraind en daaruit konden we helaas nog niks opmaken voor wat betreft de opstelling van a.s. zaterdag. Morgenavond wordt de beroepszaak tegen Tim Sparv behandeld; wanneer we de uitspraak in deze zaak kunnen verwachten is nog niet bekend, laat staan of we nu al weten of de Fin zaterdag zal spelen of niet. Mocht zijn schorsing dan ingaan, dan zal hij worden vervangen, maar door wie? Daarover kan nu nog geen zinnig woord worden gezegd. Afgelopen maandag werden er drie spelers uitgetst op de positie van linker controleur, maar noch Femi, noch Hiariej, noch Metaj konden toen potten breken. Misschien was Shkodran Metaj nog wel de minst slechte van de drie. De vierde optie (Petter Andersson) kon maandag niet worden uitgeprobeerd, en vandaag wees ook niets in deze richting. In de voorbereiding op dit seizoen is Petter echter geregeld uitgeprobeerd als controleur op het middenveld, dus wie weet wat er nog uit de hoge hoed van Pieter Huistra en Erwin van de Looi rolt.

 

Eerst werd er in groepjes van vier getraind. In kruisvorm stonden de spelers, speelden elkaar hard in, draaiden weg en speelden dan in op de volgende. Dit werd langdurig gepraktizeerd en Pieter Huistra en Erwin van de Looi liepen er telkens tussenin om te proberen de bal te onderscheppen. Ze gingen daarbij van groepje naar groepje. Daarna mochten de spelers, bij wijze van uitblazen, twee rondjes lopen, waarna een volgende spelvorm op het programma stond. Hierbij deed iedereen mee in partijvorm, waarbij het hele veld werd gebruikt. Het speelveld was wel iets verkleind om te proberen het gevoel te krijgen van het kleine veld van Excelsior.

 

Gele hesjes droegen enkele basisspelers zoals Luciano, Granqvist, Andersson, García, Tadic en Holla. Zij oefenden aanvalsvormen waarbij er hard en snel op elkaar ingespeeld moest worden. Er werden steeds spelers aan de gele hesjesdragers toegevoegd. Dan weer Hiariej, dan weer Femi, dan weer Ivens, dan weer Veldmate. Die speelden dan tegen de rest waaronder Van Loo, Stenman, Sparv, Kunst, Lachman en anderen. De bedoeling was om op dit iets verkleinde veld de bal zo snel mogelijk naar voren te krijgen waarna er afgewerkt moest worden op het doel, via de zijkanten met voorzetten vanaf links van Dusan Tadic en vanaf rechts van Petter Andersson. Uit een hele mooie aanval via Granqvist, Holla, García en Tadic gaf de Serviër een prachtige voorzet die door Petter Andersson zó snoeihard in de kruising werd gekopt dat Brian van Loo volstrekt kansloos was. De muts vloog Petter zelfs ver van het hoofd, zo hard kopte hij de bal binnen.

 

Een lekkere training die, nadat hij de juiste schoenen bij elkaar had gescharreld, ook aan Gonzalo García besteed was. Ook Luciano was van de partij, het zal hem hebben gespeten dat hij niet van de partij kon zijn in de benefietwedstrijd van UNDP, maar hij had zijn brede glimlach wel meegenomen vandaag.

 

Wij zien uit naar Excelsior; met de instelling van vandaag zal het zaterdagavond een feest worden voor al wie groen-wit een warm hart toedraagt!

 

Tot slot nog een oproep van Wouter Pauwels! Hij wees ons op het volgende:


Een van de jongste DJ's van Nederland, Kevin Pauwels, 13 jaar uit Annen en groot fan van FC Groningen heeft zaterdag in zijn radioprogramma Kevin's Surprise Show interviews met spelers van FC Groningen. Zo heeft hij vandaag Jonas Ivens, Michael Kieftenbeld en Luciano geïnterviewd en morgen en vrijdag gaat hij nog wat spelers en medewerkers interviewen van FC Groningen. Het is zaterdag tussen 15.00 en 16.00 uur allemaal te beluisteren via www.tynaarlolokaal.nl of via de kabel op 105.5 of de ether via 107.4 / 105.9. Kunt u niet live luisteren kan je het via www.tynaarlolokaal.nl terugluisteren via de link Uitzending gemist en dan de link De Piratenexpress.

 

Eric Smit maakte nog een aantal mooie foto's van de training van vanmiddag:

 

hè, hè, García is er ook, met twee passende schoenen

 

de hele groep is bij elkaar

 

de beste lopers vooraan...

 

... anderen zijn blij dat ze het tempo kunnen volgen

 

Vijf Scandinaviërs: Enevoldsen, Sparv, Andersson, Granqvist, Stenman

 

sprintoefeningen

 

Tim Sparv geint met Petter Andersson; Andreas Granqvist kijkt geamuseerd toe

 

Luciano: benefiet of niet, hij lacht altijd

 

Pieter Huistra: gedreven leermeester

 

Ruud Hesp, keepertrainer bij Oranje én bij FC Groningen

 

Tim Matavz - hoe lang is hij nog een Groninger?

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.