Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

397 gasten online

Femi is terug uit Afrika; liesblessure Stenman lijkt vervelend

Terwijl de slagregens vanmorgen over het Grunneger land trokken en de novemberstorm langsraasde werd er door onze die-hards van de FC gewoon getraind op het TCN trainingsveld. Langzaam druppelen de uitgevlogen internationals weer binnen. Vandaag konden we Femi begroeten, die met zijn Nigeria de kwalificatie voor het WK voor de poorten van de hel heeft weggesleept en met een gelukzalig gevoel rondloopt. Nog altijd afwezig was Fredrik Stenman, die gisterochtend aan zijn lies geblesseerd is geraakt. Verzorger Henk Hagenauw vertelde dat de Zweed er behoorlijk last van heeft en liet zich niet uit over de verwachte duur van de afwezigheid van onze linksback. Inmiddels wordt Michael Jansen klaargestoomd om zaterdag zijn opwachting in Waalwijk te kunnen maken.


UPDATE: Femi trainde vandaag overigens nog niet mee, pas later werd ons duidelijk dat hij in Afrika geblesseerd is geraakt aan zijn rug, zo meldt de site van de FC vandaag. Vooral als hij hard wil lopen doet het pijn. Zijn inzetbaarheid zaterdag lijkt dubieus.

 

Nu zegt de hesjesverdeling op een training die enkele dagen vóór een competitiewedstrijd wordt gehouden niet zoveel, maar alles lijkt erop te wijzen dat hesjesdrager Michael Jansen zaterdag zijn competitiedebuut voor FC Groningen gaat maken, mocht Stenman voor deze wedstrijd niet inzetbaar zijn, en daar heeft het alle schijn van. Afgaande op Hagenauws relaas en gezichtsuitdrukking moeten we de Zweed, die nu verzorgd en behandeld wordt, een tijdje missen. Hopelijk valt het toch een beetje mee.

 

Ook opvallend was het lange gesprek dat Ron Jans met Serhat Koç, ook al voorzien van een hesje, voerde. Het zaterdag als enige centrumspits de wei insturen van Morten Nordstrand is geen optie, omdat de Deen momenteel herstelt van een hamstringblessure en op dit moment nog apart van de groep traint. Waalwijk-uit komt voor hem te vroeg. Zal Jans zaterdag kiezen voor een tweemans voorhoede met naast Pedersen de kleine Koç?

 

Eén en ander zal mede afhangen van de fysieke gesteldheid van Tim Matavz, die gisteravond in het Franse Reims de volle 90 minuten speelde met Jong Slovenië. Zijn ploeg ging diep in blessuretijd met 0-1 de boot in tegen Frankrijk en kan kwalificatie voor het EK van 2011 nu definitief vergeten.

 

Mocht er later deze week meer duidelijk worden over de verwachte basisopstelling van de belangrijke wedstrijd van zaterdagavond dan melden we ons natuurlijk weer. Pas vrijdagochtend zijn alle internationals weer terug, de voorbereiding op RKC-uit verloopt op z'n minst wat suboptimaal!

 

Reageren: mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.