Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

241 gasten online

Trainingsverslagen

Net als vorige week vrijdag werd ook de training van vanochtend voor een mistig decor afgewerkt. De aan notenallergie lijdende Alexander Sørloth kreeg woensdag tijdens een clublunch genereus pastasaus met noten aangereikt (pesto met cashewnoten?) waarna hij zich in allerijl richting ziekenhuis mocht vervoegen; voor hem is morgen in Alkmaar een plekje op de bank het hoogst haalbare. Danny Hoesen zal hem vervangen.

Tijdens de in de mist gehouden training werd vrijdagochtend duidelijk dat Alexander Sørloth, die twee weken geleden in Zwolle zijn middenhandsbeentje brak, zondag zal terugkeren bij de wedstrijdselectie van het voor supporters beladen duel tegen ajax. Hij startte vandaag in de afsluitende partij nog niet in de basis, maar later nam hij de plaats van Danny Hoesen in. Hij speelde met een brace, waarvoor toestemming vanuit Zeist is verkregen. Afgewacht moet nog even worden wie zondag de voorkeur zal krijgen.

Vanochtend werkte FC Groningen de voorlaatste training af in de aanloop naar de noordelijke kraker tegen SC Cambuur, die zondag op het programma staat. Alexander Sørloth, die afgelopen zaterdag in Zwolle een middenhandsbeentje heeft gebroken, moest de afsluitende partij laten schieten en zal ook zondag niet spelen. Hij werd vervangen door Danny Hoesen, die zeer scherp speelde en ook scoorde. De beide backs, Hans Hateboer en Desevio Payne, waren ook goed op dreef.


Deze week staat er in de Eredivisie een midweeks programma op de rol. FC Groningen zal het morgenavond in Tilburg tegen Willem II zonder de vrijdag geblesseerd uitgevallen Abel Tamata en Albert Rusnák moeten doen, althans afgaande op de training van vandaag. Hun plaatsen zullen worden ingenomen door Lorenzo Burnet en Jesper Drost. Het tegen FC Utrecht en N.E.C. falende middenveld blijft intact.

 
De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Het behalen van Europees voetbal mag na acht (!) inzet- en futloze Europa League-duels op rij (nul overwinningen) geen prijs voor de supporters meer worden genoemd, FC Groningen is inmiddels de buitenshuis allerslechtst presterende Eredivisieploeg geworden en doet ook thuis vaker niet dan wel aan klantenbinding. Bovendien lijkt vrijwel geen speler beter te worden, laat staan een significante ontwikkeling door te maken. Desondanks heeft de vervroegd Sinterklaas vierende clubleiding het gesprek met de hoofdtrainer geopend, met als doel het continueren van de samenwerking.

Wij zouden eerst een fors deel van de tweede seizoenshelft hebben afgewacht, en zeker nimmer het behalen van de beker (na wedstrijden tegen over het algemeen povere tegenstanders) als succesbewijs hanteren, maar wie zijn wij.