Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

211 gasten online

Buitenkant Euroborg kleurt binnenkort mogelijk groen door led-verlichting

Op zaterdag 7 november 2009 speelde FC Groningen een thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo, en zegevierde met 4-1. De Trots van het Noorden stond reeds vóór aanvang van het duel met 1-0 voor vanwege de indrukwekkend-groene uitstraling die ook de buitenkant van de Euroborg die avond had en de tegenstanders met lood in de schoenen de Groene Hel deed betreden. Op de hiernaast afgebeelde foto van Trots van het Noorden is het effect van de die dag opgestelde lampen te zien.

 

Als het aan FC Groningen ligt krijgt deze geslaagde actie, vier jaar na dato, een permanent vervolg. De club heeft een plan ontwikkeld dat erin voorziet de Euroborg te voorzien van lichtstroken langs de rand van het dak en halverwege de muren. De lampen (led-verlichting) kunnen ook de gang naar de hoofdentree van het stadion achter het Alfa-college helemaal groen uitlichten, zo schreef het Dagblad van het Noorden op vrijdag 2 augustus jl. in de papieren editie.

FC Groningen wil de led-verlichting koppelen aan de 1.120 zonnepanelen die op het dak van de Euroborg moeten verschijnen en stroom moeten opleveren. Commercieel directeur Robbert Klaver, vorige week tijdens een bijeenkomst met Stichting 1miljoenwatt, de initiatiefnemers van het zonnedak: "Het zou mooi zijn als we met die stroom het stadion de uitstraling kunnen geven die we met elkaar graag willen."

 

Klaver over de betaalbaarheid van led-verlichting: "Heel veel mensen zeggen dat led-verlichting tegenwoordig zeer betaalbaar is, maar dat valt ons nog wel een beetje tegen. Maar als het lukt om het zonnedak te realiseren en we zelf stroom gaan opwekken, vinden we de groene kleur een passende besteding."

 

Een blik op de tussenstand van het aantal verkochte zonnepanelen wijst uit dat er op dit moment 193 van de beschikbare 1.120 zonnepanelen à raison van € 550 per stuk aan de man zijn gebracht, oftewel ruim 17%. Wat ons betreft gaat de verkoop van seizoenkaarten de komende dagen en weken hand in hand met die van de verkoop van zonnepanelen, en zullen beiden naar fraaie hoogten stijgen, met dank aan de prachtige koppositie die FC Groningen na de eerste wedstrijdronde in de Eredivisie heeft ingenomen!

 

 

De kortste klap om de Euroborg ook van een groene buitenkant te voorzien, lijkt het aanrukken van een paar containers groene verf met de passende FC Groningen-kleur groen (PMS347 / RAL6018 / C100M0Y80K0), die sinds kort ook onze fansite siert. Dit zal echter subiet op een granieten neen bij Euroborg-architect Wiel Arets stuiten. Arets wilde de stoeltjes van de Euroborg aanvankelijk niet groen maar foeilelijk bont à la de Duivendrechtse grafbak opleveren, maar na de nodige gesprekken gaf hij zich gewonnen. Het toestemming verlenen van het ook bij de buitenkant inruilen van het huidige grauw-witte voor het FC Groningen-vriendelijke groen lijkt echter een brug te ver.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.