Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

430 gasten online

"Hugo Alves Velame (jeugdtrainer FC Groningen) gepolst voor veldtrainerschap Pelikaan-S uit Oostwold"

Als we weekkrant Groot Groningen mogen geloven, dan heeft het er alle schijn van dat Hugo Alves Velame komend seizoen de veldtrainingen van het eerste elftal van Pelikaan-S uit Oostwold gaat verzorgen. Hugo zou zijn benaderd door Pelikaan-S-voorzitter Wim Bulten. Groot Groningen schrijft dat 'insiders denken dat beide partijen snel tot een akkoord zullen komen'.

 

De Braziliaan droeg tussen 1997 en 2005 maar liefst 248 maal het shirt van FC Groningen en is al jaren aan de jeugdopleiding van de Trots van het Noorden verbonden. Ssinds het seizoen 2007-2008 is hij de trainer van FC Groningen D1.

Pelikaan-S 1 speelt op dit moment in de 5e Klasse E en staat daarin op een tweede plaats. Het heeft een achterstand van negen punten op koploper Zuidhorn 1, dat bovendien twee wedstrijden minder heeft gespeeld.

 

Desondanks denkt de ambitieuze voorzitter van Pelikaan-S, Wim Bulten, dat het eerste elftal van zijn club ('het Manchester City van het amateurvoetbal') minimaal kan doorstoten naar de tweede klasse.

 

Hugo, onlangs (opnieuw) vader geworden, gaf gisteren een gasttraining aan de senioren van Pelikaan-S. Hugo is en blijft een echte liefhebber en is nog steeds de aardige en vriendelijke Braziliaan van weleer. Op 30 januari 2006 verkaste hij naar BV Veendam, dat toen getraind werd door Joop Gall. Hugo kwam over van het het Cypriotische Paphos. Joop Gall, indertijd over zijn opzienbarende nieuwe aanwinst: "Hugo belde hij mij op met het verhaal, dat hij graag weer naar het noorden wilde. En dat hij graag ook weer aan het voetballen wilde komen. Ik heb gezegd: dat is prima, je bent welkom bij ons, maar we hebben geen geld om je te betalen. Dat was geen probleem."

 

Hugo wordt op 23 juli a.s. 39 jaar oud en draaft regelmatig op in de selectie van Oud FC Groningen.

 

FC Groningen TV maakte in 2011 de volgende reportage over Hugo:

 

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.