Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

170 gasten online

Bizar: FC Groningen neemt in de Euroborg voor 2e maal afscheid van Nevland

Het zal vermoedelijk nog nooit eerder een oud-speler van FC Groningen zijn overkomen: op donderdagavond 20 december a.s. zal er rond het bekerduel tegen ajax voor de tweede maal afscheid van Erik Nevland worden genomen. Erik Nevland keerde FC Groningen samen met Rasmus Lindgren en bruno $ilva in de winterstop van het seizoen 2007-2008 de rug toe en koos voor een avontuur bij het Britse Fulham.

 

Op zondag 17 februari 2008 is er in de Euroborg vóór de wedstrijd tegen AZ afscheid van Erik Nevland en van Rasmus Lindgren genomen. Trots van het Noorden heeft die dag o.a. onderstaande foto's van het afscheid van Nevland gemaakt. Ook zichtbaar is Henk ten Hoor, de man die de komst van Nevland naar Groningen mogelijk maakte. 

 

 

FC Groningen verklaart op de clubsite over het feit dat er op donderdag 20 december a.s. afscheid van Erik Nevland wordt genomen het volgende: "Door de omstandigheden rond de overgang naar Fulham in 2008 was een afscheid destijds niet te realiseren." Deze uitspraak mag opvallend worden genoemd, gezien het feit dat er op 17 februari 2008 voorafgaande aan de met 2-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen AZ reeds afscheid van Nevland is genomen.

 

UPDATE:

FC Groningen heeft het bericht inmiddels gerectificeerd. Er zal wel afscheid van Erik Nevland worden genomen, maar nu vanwege het feit dat Erik Nevland op zondag 18 november jl. afscheid als actief voetballer heeft genomen.

We zijn blij dat Erik Nevland en zijn gezin komende maand de wedstrijd tegen ajax zullen bijwonen. Nevland, die 114 maal het shirt van FC Groningen droeg, heeft veel voor FC Groningen betekend, dit staat buiten kijf. Maar geldt dit ook niet voor een speler als Evgeniy Levchenko, die 118 maal voor de Trots van het Noorden speelde, net als Erik Nevland met een tomeloze inzet speelde en FC Groningen - in tegenstelling tot Erik Nevland - onvrijwillig heeft verlaten? Van Lev is slechts één maal afscheid genomen... 

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.