Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

453 gasten online

Tijdelijke oplossing voor fcgonline lezers met iPhone gelanceerd

Bij het lanceren van onze app voor alle bezitters van een Smartphone met het Android besturingssysteem werden wij overstelpt met de vraag om ook een app voor iPhone bezitters te ontwikkelen. Uiteraard willen wij ook onze lezers die in het bezit zijn van een iPhone een goede oplossing bieden om onze site makkelijk via hun mobiele telefoon te raadplegen. Helaas is het ontwikkelen van een 'echte' app voor de iPhone erg kostbaar en niet op korte termijn te realiseren. Wel hebben wij inmiddels een (tijdelijke) oplossing gevonden om onze lezers in staat te stellen in ieder geval het nieuws beter dan tot nu toe via de iPhone te bekijken.

 

Inmiddels zal bij installatie ons logo als snelkoppeling op het beginscherm komen. Wie de app al geïnstalleerd heeft en alsnog graag het logo als snelkoppeling wil, moet de snelkoppeling verwijderen en vervolgens weer opnieuw in het beginscherm zetten.

We realiseren ons maar al te best dat hier geen sprake is van een volwaardige app. We gaan ervan uit dat de meeste lezers vooral benieuwd zijn naar het laatste nieuws op fcgonline als zij onze website via de mobiele telefoon benaderen. Daarom is vooral dit nieuws in de webapp op een naar onze mening prettige manier te raadplegen. Er is dus geen sprake van dat deze app het bezoeken van onze website via een computer overbodig maakt. 

 

Mogelijk zullen de lezers nog verschillende problemen in het gebruik ondervinden. We zijn daarom erg benieuwd naar de ervaringen en bevindingen van iedereen die gebruik gaat maken van deze webapp. Naar aanleiding van de ervaringen van onze lezers zullen wij de mogelijkheden van deze app evalueren en kijken of wij deze app blijven aanbieden.

 

Aangezien hier geen sprake is van een app die via de appstore van Apple op de iPhone geïnstalleerd kan worden, moet de app ook op een andere manier op de telefoon worden gezet. De app opent automatisch bij het oproepen van www.fcgonline.nl via de Safari browser op de iPhone. Vervolgens kan er gekozen worden voor de optie 'zet in beginscherm'. Hiermee krijgt de app een snelkoppeling in het startscherm van de iPhone en kan fcgonline een volgende keer direct worden benaderd. Overigens is het wel mogelijk dat het met name de eerste keer iets langer duurt voordat de app met inhoud is geladen.

 

 

 

Graag ontvangen wij zoveel mogelijk reacties over de ervaringen met deze app via het tabblad Contact in de app of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.