Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

118 gasten online

FC Groningen neemt met Jan van de Velden onderhoud grasmat in eigen hand

Hans Nijland heeft gisteren in de nieuwsbrief gemeld dat Jan van de Velden (what's in a name) op 1 juli a.s. in vaste dienst komt als groundsman van FC Groningen. In de functieprofielschets wordt duidelijk wat met deze job wordt bedoeld: Van de Velden (liefhebber van sushi en bitterballen, aldus RTV Noord) wordt verantwoordelijk voor het in optimale conditie houden van de velden, de bijbehorende opstallen, het voetbalveld van het stadion en het trainingsveld.

Nijland schrijft over Jan van de Velden: "Jan is geen onbekende voor de club, hij is een paar jaar geleden bij FC Groningen begonnen als vrijwilliger in de functie van veldhersteller. Dit resulteerde al snel in een dienstverband bij het bedrijf, dat tot 1 juli belast is met het veldonderhoud. Jan van de Velden treedt nu in dienst bij FC Groningen en neemt alle taken van het onderhoud op zich." Wij maken hieruit op dat van de diensten van Support in Sport (SIS) Group, op dit moment nog het bedrijf dat het veld van de Euroborg en de trainingsvelden onderhoudt, per 1 juli a.s. geen gebruik meer zal worden gemaakt. 

 

De Vereniging van Contractspelers maakte op 19 juni jl. op haar website de uitslag van de zgn. VVCS veldencompetitie Eredivisie 2011/2012 bekend. Het veld van ajax is door de aanvoerders van alle achttien clubs verkozen tot beste veld van de eredivisie: de Amsterdamse club heeft gedurende het seizoen 2011/2012 volgens de aanvoerders wekelijks de beste grasmat weten te realiseren, aldus de VVCS. FC Groningen, één van de zeven clubs met een slechtere beoordeling dan een seizoen eerder, komt op een minder florissante wijze ter sprake: "FC Groningen maakte daarentegen een vrije val en staat nu samen met De Graafschap te boek als slechtste grasveld. De kunstgrasvelden van Excelsior en hekkensluiter Heracles Almelo worden nog steeds door de aanvoerders als slechtst beoordeeld."

 

Jan van de Velden, nieuwe groundsman van FC Groningen

(foto: RTV Noord / Rob Mulder)

 

Wij hopen dat dit soort kreten met de komst van Van de Velden tot de geschiedenis zullen behoren en dat ook het veld kan aansluiten bij het nieuwe elan dat zich momenteel in de club en in de spelersgroep openbaart! Wonderen kan overigens geen enkele groundsman verrichten bij een stadion met een verre van optimale lichtinval en afzichtelijke, torenshoge gedrochten die aan alle kanten om de Euroborg verrijzen.

 

Hans Nijland schrijft over de grasmat in de Euroborg, waarvan de toplaag op 14 mei jl. is verwijderd, waarbij de wortel in de grond is blijven zitten, waarna het veld is ‘doorgezaaid’: "Inmiddels is de kale vlakte, die hierdoor was ontstaan, goed dichtgegroeid en is er weer een groene grasmat te zien. Het veld krijgt de komende periode nog voldoende tijd om tot het gewenste eindresultaat te komen, voordat we er weer op gaan voetballen."

 

Voor de volledigheid de volledige uitslag van de veldencompetitie over het afgelopen seizoen:

 

1. ajax 4.35
2. PSV 4.29
3. FC Twente 4.12
4. Feyenoord 4.06
5. AZ 3.9
6. SC Heerenveen 3.35
7. NEC Nijmegen 3.24
8. NAC Breda 3.18
9. Vitesse 3.05
10. Roda JC 2.94
11. ADO Den Haag 2.82
12. RKC Waalwijk 2.71
13. FC Utrecht 2.65
14. VVV Venlo 2.35
15. De Graafschap 2.06
15. FC Groningen 2.06
17. Excelsior 1.59
18. Heracles Almelo 1.53

 

Werkzaamheden grasmat Euroborg op 14 mei 2012 -

zal Thomas 'ik trap na en ik speel op zand' Enevoldsen hierop hebben gedoeld?

(foto: Eric Smit)

 

Gerelateerd artikel:

 

14-05-2012 Grasmat Euroborg verwijderd; nieuwe grasmat eind juni gereed

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.