Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

287 gasten online

Geruchten


Ook de De Telegraaf maakt inmiddels melding van de interesse van FC Groningen in oud-international Hedwiges Maduro. Volgens de krant ligt er in Euroborg een tweejarig contract klaar voor Maduro en zal hij het contract morgen na de gebruikelijke medische keuring tekenen. Mondeling zou hij al akkoord zijn met de Trots van het Noorden. Vandaag om 14 uur wordt zijn huidige contract bij PAOK Saloniki officieel ontbonden waarna de weg naar Groningen vrij is. De ontbinding van het contract is volgens de krant de beslissing van de Russische eigenaar Ivan Savvidis.


Hedwiges Maduro: "Steeds meer zin in FC Groningen"
Inmiddels heeft De Telegraaf ook al met Maduro zelf gesproken. De middenvelder laat weten dat FC Groningen zich op het goede moment heeft gemeld en dat hij er sindsdien steeds meer zin in heeft gekregen.


Vanmiddag bereikte ons het bericht dat FC Groningen op het punt zou staan een niet met name genoemde 30-jarige oud-international te contracteren. Inmiddels is dit gerucht ook op het FCG Forum gemeld. Het zou kunnen gaan om Hedwiges Maduro, op dit moment een bankzitter van het Griekse PAOK Saloniki, maar de naam van de nieuwe aanwinst is met (nog) meer onzekerheid omgeven dan sec het bericht van de aanstaande versterking. Maduro is overigens wel iemand die als verdedigende middenvelder - een in de huidige selectie nog vacante positie - uit de voeten kan. Wordt mogelijk snel vervolgd.


"Hedwiges Maduro en PAOK Saloniki beëindigen samenwerking; FC Groningen geïnteresseerd";
"FC Groningen wil Yoëll van Nieff nog niet laten gaan: er moet eerst vervanger komen"

Lees verderop over de berichtgeving die maandag 24 augustus 2015 in de Griekse pers en bij FOX Sports te lezen is.


Inmiddels bevestigt Jan Mennega van het Dagblad van het Noorden dat Hedwiges Maduro een voorname kandidaat is om de selectie van FC Groningen te versterken. De FC wil er graag nog een verdedigende middenvelder bij, aldus Mennega.

 

 
Niet Mads Fenger maar de 22-jarige, 1,90m lange Kasper Larsen lijkt de buitenlandse verdediger te zijn die FC Groningen naast Etiënne Reijnen lijkt te gaan contracteren. Het Deense fyens.dk meldt dat Larsen, centrale verdediger van Odense Boldklub (kortweg OB) die op alle posities in de verdediging uit de voeten kan, vrijdag door FC Groningen wordt gepresenteerd. Larsen, wiens contract na een recente verlenging nog tot medio 2017 loopt, zou in Groningen een verbintenis met de looptijd van minstens drie seizoenen tekenen, aldus de Deense site. De transfersom zou ca. drie miljoen Deense kronen, omgerekend € 400.000, bedragen.

 
FC Groningen heeft op de dag dat Eric Botteghin naar Feyenoord is verkast snel zaken kunnen doen met betrekking tot versterking van de selectie. Jan Mennega van het Dagblad van het Noorden meldt dat FC Groningen de 28-jarige Etiënne Reijnen van SC Cambuur voor drie jaar heeft weten vast te leggen en morgenochtend om acht uur zal presenteren. De 1,90m lange Reijnen beschikte over een gelimiteerde afkoopclausule van naar verluidt een bedrag dat minder bedraagt dan € 500.000.

 

"FC Groningen wil ook nog jonge buitenlandse verdediger contracteren"

Inmiddels bericht Jan Mennega van het Dagblad van het Noorden dat FC Groningen naast Reijnen ook nog een jonge buitenlandse verdediger wil contracteren. Gezien de recente scoutingsactiviteiten van FC Groningen in Scandinavië en de snelle aanpassingsmogelijkheden van uit deze landen afkomstige spelers lijkt het aannemelijk dat we deze potentiële nieuwe aanwinst in deze contreien dienen te zoeken. Wij berichtten op 14 maart jl. in dit artikel over de interesse van FC Groningen in de 24-jarige Mads Fenger, een Deense centrale verdediger van Randers FC.

Inmiddels bevestigt Jan Mennega dat het Mads Fenger naar verluidt daadwerkelijk is die op het verlanglijstje van FC Groningen prijkt.

Het contract van Mads Fenger bij het Deense Randers FC loopt nog tot 31 december 2016. Volgens Lars Abildgaard, journalist van Randers Amtsavis, zou hij meer dan 10 miljoen Deense kronen (omgerekend meer dan € 1,34 miljoen) moeten kosten bij een transfer naar een andere Deense club. Een niet-Deense club zal ongetwijfeld minder diep in de buidel hoeven te tasten. Randers FC staat na vier speelrondes op een zevende plaats in de hoogste Deense divisie, die uit 12 clubs bestaat.

  
Tussen alle berichten en geruchten inzake vertrekkende spelers valt er ook iets te melden over inkomende versterkingen die zich lijken aan te dienen. Volgens AD.nl verlaat Jesper Drost, de 22-jarige aanvallende middenvelder van PEC Zwolle, de ploeg van Ron Jans per direct voor FC Groningen. Volgens AD.nl wordt Drost mogelijk morgen al in Groningen gepresenteerd. Drost ligt in Zwolle nog tot medio 2017 vast; FC Groningen zal derhalve een (al dan niet gelimiteerde) transfersom op tafel moeten leggen.

RTV Noord: "Jesper Drost tekent donderdag eind van de middag vierjarig contract"
Inmiddels bericht Elwin Baas van RTV Noord dat de kogel al door de kerk is en dat Drost donderdag tegen het einde van de middag een vierjarig contract bij FC Groningen zal tekenen.FC Groningen meldt akkoord met PEC Zwolle inzake transfer Jesper Drost

Inmiddels heeft FC Groningen op de clubsite gemeld dat het een akkoord met PEC Zwolle heeft bereikt over een overgang van Jesper Drost. De FC schrijft:

FC Groningen heeft met PEC Zwolle een akkoord bereikt over een transfer van Jesper Drost naar Euroborg. Als alles goed en volgens planning verloopt zal de Trots van het Noorden de 22-jarige aanvallend ingestelde middenvelder vandaag (donderdag 30 juli) presenteren. Mocht de transfer worden voltooid, dan zal FC Groningen later vandaag nog een persconferentie beleggen waarop meer details over de overgang van Drost naar de bekerwinnaar bekend zullen worden gemaakt.