Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

612 gasten online

Geruchten

 
In de papieren editie van Voetbal International kunnen we vandaag lezen dat FC Groningen één van de in Deniz Türüc van Go Ahead Eagles geïnteresseerde clubs is. Ook FC Utrecht, sc Heerenveen, N.E.C. (dat zich al bij Türücs zaakwaarnemer heeft gemeld), Duitse en Turkse clubs hebben de 24-jarige middenvelder volgens VI op een lijstje staan. Volgens VI zijn er al zelfs al gesprekken met clubs uit Duitsland, en Turkse clubs zouden een bod voorbereiden. Het blad schrijft dat voor een aantal clubs uit de Eredivisie geldt dat ze eerst spelers moeten verkopen voordat de selectie versterkt kan worden, en dit geldt in principe ook voor FC Groningen. 'In principe', want Wim Masker schrijft in de Gezinsbode dat er los van het vertrek van Chery, mogelijk nog een vleugelaanvaller en een spits wordt aangetrokken.

 
Met de vermoedelijke komst van Bryan Linssen naar FC Groningen is de komst van Mijat Gacinovic naar de Trots van het Noorden vermoedelijk definitief van de baan, maar het Servische Informer brengt de Servische buitenspeler nog wel met FC Groningen in verband. Geschreven wordt dat het Zwitserse investeringsfonds, dat 75% van de eigendomsrechten van Gacinovic bezit, van deze investering af wil. De FIFA heeft het zgn. 'derde partijen', waartoe met name investeringsmaatschappijen behoren, vanaf mei 2015 verboden om rechten in spelers te bezitten.

 
Op zondag 28 juni jl. berichtten wij in dit artikel over de belangstelling van het Turkse Osmanlispor (ook wel Ankaraspor geheten) voor Christoffer Nyman, de 22-jarige aanvaller van het Zweedse IFK Norrköping die al diverse malen door FC Groningen is bekeken. Vandaag schrijft Expressen dat de Turken concurrentie hebben ... van FC Groningen. De Trots van het Noorden zou zelfs met Norrköping in onderhandeling zijn. Het contract van Nyman met zijn huidige club loopt nog tot 31 december 2016. IFK staat na 13 competitiewedstrijden op een gedeelde tweede plaats. Nyman startte in alle duels in de basis en scoorde dit seizoen tot nu toe vijf maal.

 
Volgens Fardau Wagenaar, volger van FC Twente en Heracles Almelo bij Tubantia, zet Bryan Linssen zijn carrière voort bij FC Groningen; ook Jan Mennega van het Dagblad van het Noorden meldt dit. Wagenaar schrijft: "Clubs zijn akkoord, speler praat zelf nog met Groningen. Maar dat kan niet meer mis gaan." (1, 2) FC Groningen was in augustus 2014 ook al in de running voor Linssen, als opvolger van Filip Kostic. Henk Veldmate verklaarde toen: "Het klopt dat wij voor het weekend geïnformeerd hebben naar Linssen. Wij hebben niet aan de onderhandelingstafel gezeten, alleen geïnformeerd. Ik wil niet in detail treden waarom wij hem niet gaan kopen", zie ons artikel van 17 augustus 2014."Bryan Linssen verwacht woensdag op trainingsveld FC Groningen te staan"

Jan Mennega van het Dagblad van het Noorden meldt op maandagavond 29 juni 2015 dat Bryan Linssen denkt woensdag op het trainingsveld van FC Groningen te staan. Linssen verwacht dat hij en de FC eruit zullen komen, zo heeft de aanvaller aan Mennega laten weten.

Interview RTV Oost met Bryan Linssen
Compilatie Bryan Linssen seizoen 2014-2015

 
In onze dagelijkse berichtgeving over Tjaronn Chery kunnen we dit keer in de richting van Aston Villa wijzen. Volgens The Sun zouden FC Groningen en de huidige club van Leandro Bacuna met elkaar in gesprek zijn over een overgang van Chery. FC Groningen zou een vraagprijs van £ 3,5 miljoen (€ 5,0 miljoen) verlangen voor de creatieve middenvelder en Villa-manager Tim Sherwood zou dichtbij dit bedrag zitten. Niet alles wat The Sun schrijft moet letterlijk worden opgevat, maar het bericht staat niet op zichzelf. Een paar dagen geleden schreef het Arabische Okaz al dat Aston Villa een akkoord met FC Groningen naderde.


 

"FC Groningen slaat eerste bod Aston Villa op Tjaronn Chery af"

Volgens RTV Noord wil Aston Villa Tjaronn Chery daadwerkelijk inlijven. FC Groningen zou een eerste bod van Aston Villa hebben afgeslagen, en minimaal € 3,5 miljoen voor Chery willen ontvangen. Het bod dateert volgens RTV Noord van ruim een week geleden: "De Premier League-club heeft ruim een week geleden op bod op gedaan op de aanvallende middenvelder. FC Groningen heeft een tegenbod gedaan en sindsdien niets meer vernomen van de Engelsen. Groningen wil naar verluidt 3,5 miljoen euro voor Chery."

£ 3,5 miljoen is net even wat anders dan € 3,5 miljoen. We zullen zien welke kant het op zal gaan met het bedrag dat FC Groningen uiteindelijk voor Chery zal ontvangen.