Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

465 gasten online

Geruchten

  
Tussen alle berichten en geruchten inzake vertrekkende spelers valt er ook iets te melden over inkomende versterkingen die zich lijken aan te dienen. Volgens AD.nl verlaat Jesper Drost, de 22-jarige aanvallende middenvelder van PEC Zwolle, de ploeg van Ron Jans per direct voor FC Groningen. Volgens AD.nl wordt Drost mogelijk morgen al in Groningen gepresenteerd. Drost ligt in Zwolle nog tot medio 2017 vast; FC Groningen zal derhalve een (al dan niet gelimiteerde) transfersom op tafel moeten leggen.

RTV Noord: "Jesper Drost tekent donderdag eind van de middag vierjarig contract"
Inmiddels bericht Elwin Baas van RTV Noord dat de kogel al door de kerk is en dat Drost donderdag tegen het einde van de middag een vierjarig contract bij FC Groningen zal tekenen.FC Groningen meldt akkoord met PEC Zwolle inzake transfer Jesper Drost

Inmiddels heeft FC Groningen op de clubsite gemeld dat het een akkoord met PEC Zwolle heeft bereikt over een overgang van Jesper Drost. De FC schrijft:

FC Groningen heeft met PEC Zwolle een akkoord bereikt over een transfer van Jesper Drost naar Euroborg. Als alles goed en volgens planning verloopt zal de Trots van het Noorden de 22-jarige aanvallend ingestelde middenvelder vandaag (donderdag 30 juli) presenteren. Mocht de transfer worden voltooid, dan zal FC Groningen later vandaag nog een persconferentie beleggen waarop meer details over de overgang van Drost naar de bekerwinnaar bekend zullen worden gemaakt.

 
Nog geen etmaal nadat Hans Nijland in zijn wekelijkse nieuwsbrief heeft gemeld dat er tot 1 september a.s. ongewenst spelers kunnen vertrekken is het gedonder al aan de gang. Sander de Vries van het AD meldt dat Feyenoord naar Eric Botteghin heeft geïnformeerd, maar dat FC Groningen de centrale verdediger niet wil laten gaan. Jan Mennega van het Dagblad van het Noorden gaat een stap verder en zegt dat de Rotterdammers inmiddels ook al een bod op de Braziliaan hebben uitgebracht. Bottegin zou wel voor een overgang voelen, maar de FC wil hem niet laten gaan, aldus Mennega (1, 2) Wordt vervolgd, naar wij vrezen. Wij vermoeden dat FC Groningren wél zaken wil doen, maar pas op het moment dat er een waardige vervanger is gestrikt.

 

"Ook twee clubs uit Engelse Championship bieden op Eric Botteghin"

Jan Mennega van het Dagblad van het Noorden meldt op woensdagavond 29 juli 2015 dat naast Feyenoord ook twee clubs uit de Engelse Championship, het op één na hoogste Engelse niveau, een bod op Eric Botteghin hebben uitgebracht. Om welke clubs het gaat doet Mennega niet uit de doeken.

 
Op woensdag 1 juli jl. schreven wij in dit artikel dat FC Groningen één van de in Deniz Türüc van Go Ahead Eagles geïnteresseerde clubs is. Vandaag meldt Tijmen van Wissing van RTV Oost Sport dat de 22-jarige middenvelder van Go Ahead Eagles op weg lijkt naar FC Groningen. Het is volgens Van Wissing zelfs zó concreet dat het de bedoeling is dat Türüc vrijdag door FC Groningen gepresenteerd wordt. Türüc kan in Groningen een driejarig contract tekenen, aldus Van Wissing. De spelers in kwestie zelf wil er nog niets over zeggen (1, 2, 3). FC Groningen was nog op zoek naar een speler die de concurrentie met Albert Rusnák kan aangaan en lijkt hierin bij Türüc te zijn uitgekomen."Deniz Türüc niet naar FC Groningen maar naar Kayserispor"


We lijken inmiddels in een soap aanbeland te zijn. Volgens Johan Inan, die schrijft voor o.a. AD.nl, lijkt niet FC Groningen maar het Turkse Kayserispor de volgende werkgever van Deniz Türüc te worden.Op AD.nl wordt het bericht inmiddels toegelicht:

Deniz Türüc verruilt Go Ahead Eagles zeer waarschijnlijk voor Kayserispor. De clubs naderen een akkoord over de 22-jarige middenvelder, voor wie in Turkije een driejarig contract klaarligt. Go Ahead Eagles heeft met Kayserispor overeenstemming bereikt over de hoogte van de transfersom. Als beide clubs elkaar vanavond ook in de laatste details vinden, zal de linkspoot vrijdag naar Turkije vliegen om de transfer af te ronden. Türüc is er zelf in hoofdlijnen ook uit met de club, die het afgelopen seizoen in Turkije promotie afdwong naar de Süper Lig. In Kayseri ligt voor de spelmaker een driejarige verbintenis klaar.

Eerder vanmiddag meldde RTV Noord al dat zowel de zaakwaarnemer van Türüc als Peter Jeltema van niets wisten over het vermeende contracteren van Türüc door FC Groningen. RTV Noord schreef:

Türüc' zaakwaarnemer Muaffak Gülçay zegt niets te weten over een transfer. 'Er is niets bekend over FC Groningen', laat hij weten. 'Bij ons heeft zich niemand gemeld van FC Groningen.' Op de vraag of Türüc vrijdag gepresenteerd wordt in de Euroborg antwoordt hij met een duidelijk 'nee'. Ook technisch manager Peter Jeltema van FC Groningen zegt dat de club niet in gesprek is met de middenvelder. 'Ik kan me dan ook niet voorstellen dat er vrijdag een persconferentie is.'

 
Op 12 april jl. schreven wij in dit artikel dat ADO Den Haag-trainer Henk Fraser had aangegeven gehoord te hebben dat FC Groningen wellicht - bij een vertrek van Tjaronn Chery - geïnteresseerd is in Roland Alberg, de 24-jarige aanvallende middenvelder van ADO, die nog tot medio 2016 vastligt in de Residentie. Nu Chery is vertrokken ligt het oplaaien van dit gerucht voor de hand en Haaglanden Voetbal meldt vandaag dan ook dat Alberg volop in de belangstelling staat van FC Groningen.

 
AD.nl schrijft dat Eric Botteghin aan PSV is aangeboden. Het AD voegt er het volgende aan toe: "Hij lijkt vanwege zijn leeftijd en nog resterende contractduur bij FC Groningen geen serieuze optie." Of de visie van de schrijver van het artikel strookt met die van de clubleiding en staf van PSV zal de toekomst uitwijzen. Duidelijk is wel dat PSV nog op zoek is naar een nummer drie. Gisteren heeft PSV drie nieuwe spelers gepresenteerd, te weten Maxime Lestienne, Gáston Pereiro en Davy Pröpper. Ook de rugnummers zijn gepresenteerd. Het nummer drie is nog niet vergeven.