Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

110 gasten online

Het blijft stil rond Dusan Tadic - stilte voor de storm?

Stand van zaken dinsdag 5 juli 2011:

We vrezen allemaal met grote vreze - elk moment kan de geruchtenstroom rond Dusan Tadic losbarsten. Hans Nijland heeft ook al uitgesproken dat het onrustig is rond onze Koning van de Assists, en Henk Veldmate loopt dagelijks zenuwachtig telefonerend in Haren rond, met zorgelijke blikken en met scout Grads Fühler op roepafstand. Maar wie de Servische pers doorspit, die komt weinig tot niets tegen wat met een aanstaand vertrek van de topper te maken heeft. Eén fan verzucht 3 juli jl. op Moja Crvena Zvevda, een fansite van Rode Ster Belgrado, dat hij "de jonge Tadic" graag naar Crvena Zvevda (Rode Ster) ziet vertrekken, als vervanger voor de net aangetrokken Braziliaan Vinisius Paseko. Maar fans belissen in de regel niet over een transfer. Wie verder zoekt komt op het Vojvodina-gedeelte van het Forum B92 weliswaar een interview met Dusan Tadic tegen, maar dit vraaggesprek dateert alweer van 6 mei jl., en hierin geeft Tadic met name aan graag voor de Servische nationale ploeg te willen uitkomen in de op dat moment voor de deur staande oefeninterlands tegen Zuid-Korea en Australië. Tot een nominatie voor Tadic is het echter niet gekomen. Het contract van Tadic loopt nog tot medio 2013. De FC bezit een optie voor nog eens twee seizoenen (bron: site FC Groningen).

 

UPDATE woensdag 13 juli 2011: Hans Nijland: "Rust rond Tadic, onrust rond Matavz"

Een week na ons artikel over Dusan Tadic ziet de opportunistische voetbalwereld er nog niet veel anders uit. In een interview met Goal.com geeft algemeen directeur Hans Nijland een toelichting op de transfergeruchten die op dit moment rondom de Trots van het Noorden de ronde doen. Nijland laat weten dat het op dit moment gelukkig heel rustig is rond Dusan Tadic. Dit tot verbazing van Nijland, die kennelijk wel op wat concrete belangstelling voor onze koning van de assists had gerekend. Voor Tim Matavz lijkt wel belangstelling te zijn, al is op dit moment geen enkele club richting FC Groningen met een concrete aanbieding gekomen. Tenslotte wil Hans Nijland ook nog even kwijt dat alle verhalen rondom eventuele belangstelling voor Alicante-keeper Piet Velthuizen naar het rijk der fabelen verwezen kunnen worden. "Ik snap niet waar dat geschreeuw, want zo noem ik het maar, vandaan komt. Luciano heeft misschien een iets minder seizoen gehad, maar daarvoor won hij nog de zilveren schoen. We hebben gewoon drie goede keepers, met ook nog Brian van Loo en daarachter nog Leonard Nienhuis. Ik zou niet weten wat we met een nieuwe keeper zouden moeten." Nijland sluit af met: "Wij zijn hartstikke blij met de huidige groep. Wij zijn helemaal compleet. Als er niks gebeurt, doen we het met onze huidige groep. Stel dat er iets gebeurt dan, komen we snel met een alternatief.”

Nijland ging op het forum op de Open Dag ook in op de heren Tadic en Matavz: "Als ik zeg dat de kans 90% is dat Dusan Tadic en Tim Matavz blijven, kan het zo zijn dat de 'tienprocentsregeling' van kracht wordt." En Pieter Huistra pareerde de opmerking van Jan Mennega (Dagblad van het Noorden) dat supporters graag helden willen zien met "Volgens mij willen de supporters 's ochtends graag een keer de goede opstelling in de krant zien staan."

 

Stand van zaken dinsdag 5 juli 2011:

 

De Servische bondscoach, Vladimir Petrović (koosnaam 'Pižon'), zal het interview ook hebben gelezen, en verklaarde op 27 juni 2011 in Sportske.net (ook genoemd door Crvena Zvezvda.rs) dat hij Tadic niet is vergeten, en dat hij bij continuering van z'n goede spel een kandidaat is voor het Servisch elftal, maar dat Tadic op dit moment Krasić en Tošić vóór zich moet dulden. Het Servische Novosti.rs schrijft op diezelfde 27e juni dat Tadic misschien wordt opgeroepen voor de vriendschappelijke wedstrijd die Servië op 10 augustus a.s. tegen Rusland zal spelen. Zolang de discussies hierover gaan, en niet over Europese grootmachten die Tadic willen inlijven, ja zolang publiceren wij graag stukjes over Dusan!

 

(Zien we spoken bij de gedachte dat een tegen Rusland excellerende Dusan Tadic de aandacht van de met graagte met de geldbuidel rammelende Russische voetbalclubs op zich vestigt?)

 

Dusan Tadic werd door FC Groningen medio 2010 van het Servische Vojvodina overgenomen voor een bedrag van € 1,1 miljoen. Zijn contract loopt tot medio 2013 (hij tekende een driejarig contract met een optie voor nog twee seizoenen) en aangezien FC Groningen bij het contracteren van de Serviër meerdere topclubs het nakijken gaf, lijkt het ondenkbaar dat Dusan in zijn contract niet een bepaalde clausule heeft laten opnemen. Evenmin uitgesloten is het echter dat FC Groningen een fors bedrag kan vragen bij gesprekken over een overgang na reeds één contractsjaar. Wij hebben de tekst van het contract niet in ons bezit en dus blijft het bij speculeren...

 

In het interview op Forum 92, cryptisch geplaatst onder de kop ТАДИЋ: Куп је Вошин, zegt Dusan o.a. dat het heel goed voor hem is geweest dat hij vorig jaar voor FC Groningen heeft gekozen, ook al waren er financieel aantrekkelijker aanbiedingen. Hij zegt dat de fans van FC Groningen zijn naam vanaf de eerste wedstrijd hebben gescandeerd en dat hij dit heeft terugbetaald met goed spel, met assists en met doelpunten. Hij geniet om in Nederland, waar de stadions altijd vol zijn, te spelen. Hij zegt dat er inmiddels grotere clubs zijn, niet alleen uit Nederland maar ook uit grotere Europese competities, die hem in het vizier hebben. De interviewer vraagt helaas niet door bij deze uitspraak, kortom - wat Tadic doet met deze informatie blijft helaas in het midden...

 

Hij zegt zijn oude club Vojvodina nog altijd op de voet te volgen, en zegt dat hij hoopt een kans te krijgen voor het Servische elftal, waarna het aan hem zal zijn om die kans te grijpen. Hij geeft aan dat bondscoach Petrovic hem niet kent, maar dat er nog tijd is om hem te leren kennen. Hij hoopt op dat moment om voor de twee vriendschappelijke interlands opgeroepen te worden, in zijn ogen een reële hoop na zijn "excellente seizoen" in Groningen, zoals hij het zelf (terecht) omschrijft. (Tadic werd uiteindelijk niet opgeroepen voor de interlands tegen Zuid-Korea en Australië.)

 

Nog even over de twee andere spelers die Dusan in het nationale elftal vóór zich moet dulden: het gaat om Miloš Krasić, aanvallende middenvelder van Juventus, en Zoran Tošić, buitenspeler van CSKA Moskou. Tja, ook niet de minsten...

 

Geruchten rond Tadic - ze zullen ongetwijfeld snel losbarsten...

 

 

Aanvulling:

Het Servische Jedan-Nula noemt het een klein wonder dat Dusan Tadic niet was opgeroepen voor de vriendschappelijke interlands tegen Zuid-Korea en Australië, juist omdat Tadic door Goal.com de op één na beste transfer van Nederlandse clubs in de laatste twee transfer windows was genoemd en met 21 assists in Europa alleen de illustere heren Özil en Messi vóór zich moest dulden. Ook noemde Goal. zom Tadic de grootste revelatie van de eredivisie in het afgelopen seizoen. De site noemt de volgende twee interlands van Servië (op 2 en 6 september a.s. zullen de 'Orlovi' spelen tegen Noord-Ierland en Faeröer). Wie weet zit Dusan dan bij de selectie?

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.