Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

96 gasten online

Vanavond: Jong N.E.C. - Jong FC Groningen --> eindstand: 2-0

Op Sportcomplex De Eendracht in Nijmegen, dat naast het McDOS Goffertstadion ligt, spelen de beloften van FC Groningen vanavond een competitiewedstrijd tegen Jong N.E.C. Met nog vier wedstrijden te spelen is de huidige tweede plaats het hoogst haalbare voor de equipe van Dick Lukkien, want Jong PSV is vorige week kampioen geworden. De wedstrijd is echter een mooie gelegenheid voor spelers die in hun eerste contractstermijn zitten of die een amateurovereenkomst hebben: sommigen  van hen hebben van de clubleiding van FC Groningen wellicht nog niet te horen gekregen welke plannen de Trots van het Noorden komend seizoen met hen heeft. Zij willen zich vast nog even in de kijker spelen!

 

Jong FC Groningen startte met o.a. Petter Andersson, Femi, Norair Mamedov en Shkodran Metaj in de basis. Desondanks liep de FC tegen een erg ongelukkige 2-0 nederlaag aan en zag Jong Heracles Almelo, dat in Helmond een 0-4 uitoverwinning boekte, op de ranglijst langszij komen. Kijk verderop voor een kort wedstrijdverslag.

 

Scoreverloop:

54' 1-0 (eigen doelpunt Jeroen Veldmate na communicatiestoornis met Leonard Nienhuis)

75' 2-0 (Van der Rijt)

 

Opstelling Jong FC Groningen:

Nienhuis; Kunst, Van Dijk, Veldmate, Metaj; Femi, Rijsdijk (75' Bossman), Post, Mamedov, Andersson, Keurntjes (65' Menting)

Rest bank: Zinga, Wagenaar, Bakker, Van Hezel, Vente

 

Kort wedstrijdverslag:

Jong FC Groningen liep vanavond tegen een erg ongelukkige nederlaag aan. Het kreeg een handvol opgelegde kansen maar was niet efficiënt genoeg en wist hieruit niet te scoren, terwijl de tegenstander uit drie kansen twee maal wist te scoren.

 

De eerste helft ging gelijk op en de 0-0 ruststand was dan ook een terechte. Uitgespeelde kansen waren er in het eerste bedrijf niet.

 

FC Groningen was in de tweede helft echter beter dan de tegenstander. Door een slechte communicatie tussen Jeroen Veldmate en keeper Leonard Nienhuis werkte de zoon van de technisch manager de bal echter in zijn eigen doel.

 

Ook daarna dicteerden de beloften van de FC de wedstrijd en creëerden zich diverse kansen. Zo kwam Norair Mamedov alleen voor de keeper, schoot hij later na een individuele actie op de kruising, belandde een kopbal van Femi op de lat en liep ook Virgil van Dijk nog eens alleen op de goalie af. Het bleef echter lange tijd 1-0.

 

FC Groningen ging nóg meer risico nemen en kreeg nog wat kansen. In een counter liep het vervolgens echter tegen de tweede tegentreffer aan. In de 2-0 stand kwam vervolgens geen verandering meer.

 

Al met al een sneue nederlaag. Jong FC Groningen had het meeste balbezit en de meeste kansen, maar stond na afloop met lege handen en moet de tweede plaats ook nog eens delen met Jong Heracles Almelo, dat uit met 0-4 won bij Jong Helmond Sport.

 

Petter Andersson speelde een ijverige pot, maar kwam nooit echt goed in de wedstrijd.

 

A.s. is er in de Euroborg kans op eerherstel tegen Jong TC Twente.

 

De huidige stand:

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.