Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

102 gasten online

Tim Matavz keert mogelijk terug in de basis; teenblessure Dusan Tadic

Het reguliere deel van de training vanochtend duurde niet zo heel lang, maar de derde helft is waarschijnlijk nu nog bezig. Inmiddels is het eerder regel dan uitzondering dat spelers als Petter Andersson en Maikel Kieftenbeld ook als Huistra en Van de Looi al lang en breed zijn vertrokken op het trainingsveld achterblijven om allerlei afwerkoefeningen uit te proberen. Uit de training konden we ook opmaken dat Huistra wellicht toch weer voor Tim Matavz als diepe spits gaat kiezen met Nicklas Pedersen daarachter op tien. Dit zou dan ten koste gaan van Leandro Bacuna. Dusan Tadic kon de training niet afmaken en moest met een teenblessure naar de kant. Of hij zaterdagavond inzetbaar is tegen Excelsior kon hij nu nog niet zeggen. Mocht hij niet kunnen spelen dan zal Koen van de Laak terugkeren in de basis en rechts op het middenveld gaan spelen; Thomas Enevoldsen schuift dan door naar links.

 

Na enig turen tegen de zon in (het begin van de training speelde zich af op het achterste gedeelte van het TCN trainingsveld) was duidelijk dat er weer een grote groep van twintig veldspelers was opgetrommeld voor de één-na-laatste training voorafgaand aan het thuisduel tegen Excelsior van a.s. zaterdagavond (aanvang 18:45 uur!). Voeg hierbij de twee keepers, Luciano en Van de Loo, en we wisten meteen dat er ook weer een echte partij van elf tegen elf gespeeld zou worden.

 

Tot die tijd werd er eerst zonder bal gespeeld, waarbij de nadruk werd gelegd op sprinten al dan niet in combinatie met kappen en draaien, en vervolgens werd de groep van twintig in vijf groepjes van vier gesplitst. Elk viertal moest in een hoog tempo tot balcirculatie komen, waarbij de bal maximaal twee keer geraakt mocht worden (aannemen en meteen afspelen). Aan het begin van de training was iedereen nog fit, zodat de medische staf werkloos kon toekijken.

 

Dit veranderde bij de grote partij. De heren medici en verzorgers konden toen de scheidsrechter en grensrechters leveren. De wedstrijd bestond dit keer niet uit drie, maar uit twee gedeeltes: de optie met García in de basis is van tafel geveegd. In de eerste helft van de partij bestond de hesjesdragende basis uit de volgende spelers:

 

pedersen
tadic - bacuna - enevoldsen
sparv - hiariej
stenman - granqvist - ivens - kieftenbeld
luciano

 

Kortom, dezelfde elf spelers die afgelopen zondag tegen Utrecht ook de basis vormden.

 

Bij de tegenstanders speelden de volgende spelers:

 

Van Loo; Kunst, Lachman, Veldmate, Metaj; Femi, Holla; Van de Laak, García, Andersson; Matavz

 

Beide ploegen speelden in die eerste helft goed en fanatiek. Hoofdrollen waren er weggelegd voor beide keepers, die met goede reflexen (Van Loo en Luciano) en door prima uit te komen (Luciano) doelpunten van Andersson, Holla en Matavz aan de ene kant en Bacuna (gave assist Tadic!) aan de andere kant voorkwamen. De kans van Danny Holla kwam voort uit een mooie vrije schop, die Holla nam na langdurig vooroverleg met Andersson die de bal ook wel op doel had willen rossen, en zich ook in de partij graag aanbood (ook verbaal), al lukte Petter nog niet alles. Overigens blijkt uit alles dat Holla en Andersson het goed met elkaar kunnen vinden. Beiden keren terug van een blessure en zitten qua karakter redelijk op één lijn (nooit opgeven), dit schept kennelijk een band.

 

Andreas Granqvist viel weer eens op met zijn bulderende wijze van coachen, zijn stem moet tot diep in de binnenstad te horen zijn geweest.

 

Gescoord werd er in deze eerste helft echter niet. In de rust werden er twee spelers in de basis vervangen:

 

1.

Tim Matavz kwam in het veld ten koste van Leandro Bacuna, die naar de niet-basis-ploeg doorschoof. Matavz werd de diepste spits en Nicklas Pedersen liet zich een linie zakken en ging op tien spelen.

 

2.

Dusan Tadic moest stuivertje wisselen met Koen van de Laak. De oorzaak van deze opmerkelijke mutatie was gelegen in een voetblessure van de Serviër. Hij zal de bal verkeerd hebben geraakt of een tik hebben gekregen en kreeg last van zijn grote teen. Hij probeerde het in de tweede helft nog even bij de niet-basis, maar ging snel naar de kant. Peter Hoekstra. trainer van FC Groningen/Cambuur D3, nam zijn plaats over (en kon moeiteloos meekomen). Tadic vertelde me dat hij hoopt er zaterdag bij te kunnen zijn, en eigenlijk geloof ik niet dat zijn blessure erg ernstig is. Hij trok zijn schoenen uit en bleef toekijken aan de rand van het speelveld, maar acute medische zorg hoefde niet verleend te worden. Verzorger Hagenauw en fysiotherapeut Eppinga onderhielden zich later wel even met Tadic, maar 't is nog maar donderdag en ik zie hem zaterdag wel terugkeren in de Euroborg, als speler welteverstaan. Maar met een teenblessure weet je het natuurlijk maar nooit, het kan er onschuldig uitzien maar verdomd pijnlijk zijn.

 

Dusan Tadic geblesseerd aan de kant, schoenen uit

 

medische staf toont ook interesse

 

De tweede helft was nog maar net begonnen of Pedersen had er al een mooi doelpunt inliggen, een pracht van een harde schuiver, vergelijkbaar met zijn kans in de slotfase  van de eerste helft tegen Utrecht, met het verschil dat hij nu wel akelig zuiver raak mikte. Dit bleek uiteindelijk het enige doelpunt van de wedstrijd te zijn. Bacuna dook nog een keer volledig vrij voor Luciano op, maar onze in topvorm verkerende keeper wierp zich met ware doodsverachting voor de bal en voorkwam een zeker lijkend doelpunt van de op afschuwelijk geel schoeisel rondlopende Leandro.

 

Als we de eerste met de tweede helft vergelijken, dan vond ik het tweede bedrijf toch iets beter dan het eerste gedeelte. Niet alleen door het doelpunt, ook door het goede samenspel tussen Matavz en Pedersen. Het zou me dan ook niet verbazen als de opstelling van de tweede helft van de training van vanochtend ook de basis van Excesior-thuis zal zijn. We zouden dan als volgt spelen:

 

matavz
tadic - pedersen - enevoldsen
sparv - hiariej
stenman - granqvist - ivens - kieftenbeld
luciano

 

En bij afwezigheid van Tadic ziet ain en aander er als volgt uit:

 

matavz
enevoldsen - pedersen - van de laak
sparv - hiariej
stenman - granqvist - ivens - kieftenbeld
luciano

 

Morgen weten we meer, ook de laatste training vóór de topper tegen Excelsior laten we niet schieten.

 

Metaj, Hiariej en Veldmate gaan na de training door

 

Petter Andersson en Maikel Kieftenbeld zijn nu nóg bezig

 

Tenslotte vanaf deze plek een hartelijke beterschapswens voor Wim Masker. Deze sportjournalist van o.a. de Groninger Gezinsbode en Elf Voetbal en frequent trainingsbezoeker zit noodgedwongen thuis met gescheurde enkelbanden. Kop d'r veur, Wim!

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.